Derby Vysočiny zakončí základní část Chance Ligy

07.12.2019 / Vladimír Šťastný

Jihlavští hokejisté jsou již odkázáni k pokračování Chance ligy ve skupině O účast v předkole play-off. Nyní je však čeká sehrát zápas posledního kola základní části proti celku SK Horácká Slavia Třebíč. Souboj rivalů z Vysočiny se hraje na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě v sobotu 7. prosince. Zápas začíná v tradiční čas v 17:30 hodin a rozhodně přijďte včas. Před utkáním proběhne křest kalendáře na rok 2020, kde bude křtitel Oldřich Válek, jenž poté vhodí čestné buly a bude se fanouškům o 1. třetině podepisovat ve Fanshopu. O druhé třetině projdou stadionem Mikuláš, čert a anděl, kteří budou mít ve druhé přestávce vystoupení – více zde. Zápas je navíc zařazen do Charitativního týdne Chance Ligy.

INFORMACE K ZÁPASU

Vstupenky na zápas Dukla – Třebíč je možné koupit přes Ticketportal, k dispozici je i Automatická pokladna na Infocentru HZS. Pokladny v den utkání otevírají hodinu před úvodním buly.

Ticketportal nabízí vstupenky na domácí zápasy Dukly do konce základní části Chance Ligy
Organizační opatření domácích zápasů Dukly v sezoně 2019/2020
Divácké soutěže budou v nové sezoně určené malým i velkým divákům
Duklácký fanshop nabídne v prosinci vánoční prodeje a bude otevřen i mimo zápasy A-týmu

SOBOTNÍ SOUPEŘ: SK Horácká Slavia Třebíč

Třebíčský hokejový klub má dlouhou historii, byl založen v roce 1928 pod názvem SK Horácká Slavia Třebíč, hokej se však v Třebíči hrál ještě o mnoho let dříve. Za dobu svého působení v Třebíči klub několikrát změnil název. Kupříkladu v sedmdesátých letech, kdy se klub stal součástí dnešní Komety Brno, se klub nazýval TJ ZKL Brno B a TJ Zetor Brno B. Svůj současný název – SK Horácká Slavia Třebíč - získal klub v roce 1991 a kopíruje původní název z roku 1928.

Na začátku čtyřicátých let minulého století se hrál v Třebíči hokej na nejvyšší úrovni, jenže poté přešel hlavní kádr hráčů do brněnské Zbrojovky, která měla k dispozici umělý led, což zapříčinilo následný pokles úrovně hokeje v Třebíči.

Po vzniku České republiky v roce 1993 se hrála v Třebíči čtyři sezony 2. liga a od postupu do 1. ligy po sezoně 1996/97 je tým Třebíče tradičním účastníkem druhé nejvyšší české hokejové soutěže. V ní hraje se střídavými úspěchy.

Soupiska Třebíče
Realizační tým Třebíče

Hlavním koučem týmu je již několik sezon Martin Sobotka a jeho asistentem je Jaroslav Barvíř. Po odehraných devětadvaceti kolech základní části Chance ligy patří týmu z jihovýchodní Vysočiny 12. příčka se ziskem 39 bodů, což je o pouhé čtyři body méně, než má Dukla. Třebíč nezačala soutěž dobře, v prvních pěti kolech získala pouze bod, poté přišly čtyři výhry. V říjnu následovala další šňůra pěti proher a od té doby se střídají celkem pravidelně výhry s prohrami.

V brankovišti Třebíče se téměř pravidelně objevuje gólman Komety Pavel Jekel, který nastoupil do sedmadvaceti zápasů. Odchytal 1590 minut a to je nejvíc, ze všech prvoligových gólmanů. Pouze do čtyř utkání zasáhl Dominik Svoboda. Pavel Jekel se může pochlubit průměrem 2,6 obdržené branky na zápas a procentem úspěšnosti zásahů 91,4 %. Svoboda má průměr 3,8 obdržené branky na zápas a procento úspěšnosti zásahů 89,25%.

Mezi obránci Třebíče je na čele klubového bodování beků Lukáš Forman, kterému stačí na vedení 13 bodů za 5 gólů a 8 asistencí. Karel Nedbal má na svém kontě 10 bodů za deset asistencí a třetí nejproduktivnější bek Jakub Jenáček dosáhl na 5 bodů (1+4).

Nejlepším střelcem týmu je Martin Šťovíček společně s Michalem Vodným. Oba se trefili do černého v osmi případech. Šťovíček je zároveň na čele kanadského bodování týmu se ziskem 22 bodů (8+14), druhý je Lukáš Nedvídek se ziskem 16 bodů (6+10) a třetí místo patří dvojici Michal Vodný a Tadeáš Král. Oba mají na svém kontě 15 bodů. Vodný za 8 gólů a 7 asistencí a Král za 6 gólů a 9 přihrávek.

Z týmu Třebíče je jihlavskému publiku známá čtveřice hráčů. Brankář Domink Svoboda chytal v Jihlavě od mladšího dorostu po juniorku, dále obránce Šimon Szathmáry, vnuk legendárního obránce Dukly Jana Suchého a dále dvojice útočníků Ondřej Malec a Tomáš Havránek. V současné domě jsou díky zranění či nemoci mimo hru obránci Václav Čejka a Martin Padrnos a útočník Matěj Psota.

POSLEDNÍ ZÁPAS TŘEBÍČE

29. kolo Chance ligy: SK Horácká Slavia Třebíč – HC Slavia Praha 4:1

Branky a nahrávky: 18. Kratochvíl (Kunc), 27. Szathmáry (Šťovíček), 29. Král (Havlát, Šťovíček), 32. Šťovíček (Bittner, Král) – 50. Kubík (Ondráček, Barák). Rozhodčí: Fiala, Vrba – Roupec, Blažek. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:1. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 4:0, 4:1. Diváci: 997.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel - Forman, Škůrek, Hlaváč, Szathmáry, Jenáček, Nedbal, Furch – Bittner, Král, Šťovíček – Vodný, Nedvídek, Havránek – Jenyš, Kunc, Kratochvíl – Malec, Havlát, Michálek

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

15. kolo Chance ligy, 19. října 2019: SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava 2:4

Branky a nahrávky: 9. Šťovíček (Michálek, Bittner), 42. Nedvídek (Vodný) – 23. Holý (Poletín), 25. Fronk (Anděl, Poletín), 35. Skořepa (Čachotský, Půža), 50. Anděl (Fronk, Poletín). Rozhodčí: Barek, Pilný – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4. Diváci: 3765.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Jenáček, Nedbal, Forman, Furch, Čejka, Hort – Bittner, Šťovíček, Michálek – Vodný, Nedvídek, Havlát – Havránek, Král, Kratochvíl – Paták, Václavek, Ferda

HC Dukla Jihlava: Brož – Mareš, Staněk, Půža, Holý, Kolář, Piegl, Vála – Čachotský, Skořepa, Pekr – Anděl, Poletín, Fronk – Harkabus, Čermák, Jiránek – Davídek, Lichanec.

Jihlavští hokejisté sice v prvním vzájemném utkání prohrávali po první třetině 0:1, ale pak zápas třemi brankami otočili a nakonec i díky gestu fair-play Petera Lichance a Jiřího Fronka zvítězili 4:2. Foto: Nela Dittrichová

30. KOLO CHANCE LIGY, SOBOTA 7. PROSINCE 2019

HC Slavia Praha – SK Trhači Kadaň (15:00)
HC RT TORAX Poruba 2011– HC Frýdek-Místek (16:00)
Piráti Chomutov – AZ RESIDOMO Havířov (16:00)
HC Stadion Litoměřice – VHK ROBE Vsetín (17:00)
HC ZUBR Přerov – HC Baník Sokolov (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:00)
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30) - vstupenky zde.

Chance liga bude po reprezentační přestávce pokračovat nadstavbovou částí O pořadí v play off a O účast v předkole play off 17. prosince. Rozlosování soutěže je známo, ale zatím je jisté pouze umístění Českých Budějovic, Benátek a Ústí nad Labem. Dukla Jihlava určitě začne soutěž doma proti Sokolovu nebo Kadani.

30. KOLO CHANCE LIGY, SOBOTA 7. PROSINCE 2019

ČEZ Motor České Budějovice - 8. tým
Přerov / Litoměřice - 7. tým
Přerov / Litoměřice - 6. tým
4. tým - 5. tým
HC Dukla Jihlava - Sokolov / Kadaň
LHK Jestřábi Prostějov - Sokolov / Kadaň
Frýdek-Místek/Třebíč - Hokej Ústí nad Labem s.r.o.
Frýdek/Místek - Třebíč - HC Benátky nad Jizerou

TABULKA CHANCE LIGY PO 29. kole