Jsem vděčný trenérům, že mi věří a hraju o dost více, těší Tomáše Chlubnu

08.12.2019 / Tomáš Lysý

Otočka se podařila. Jihlavští hokejisté prohrávali po první třetině s Třebíčí 0:1, ale na konci druhé části srovnali stav a třetí třetina se výsledkem 2:0 jasně vyvinula v jejich prospěch. „Hráli jsme dobře a to, co jsme chtěli. Až na pár výpadků, které z naší hry musíme dostat. Ale dneska jsme odvedli všichni dobrou práci a vítězství jsme si zasloužili,“ myslí si Tomáš Chlubna, který v závěru zápasu pečetil svojí druhou trefou v sezoně tři body pro Duklu a uzavřel skóre zápasu na 3:1.

Stěžejní byl nejen gól na 1:1, který padl minutu a půl před koncem druhé části, ale také vítězná branka Ondřeje Matýse ze 48. minuty. Peťo Lichanec přihrál pardubickému hostovi do téměř opuštěné klece a bylo vymalováno. „Kluci to tam dobře sehráli a samozřejmě se nám hrálo lépe, když jsme měli náskok,“ myslí si Tomáš Chlubna, který stvrdil výsledek zápasu o deset minut později. „Jsem rád, že to tam padlo. Musím poděkovat Endymu (Lukáš Anděl – pozn. aut.) a spoluhráčům, kteří mi dali puk defacto do prázdné branky.“

Jak už bylo řečeno, jednalo se o druhý gól Tomáše Chlubny v sezoně, který od utkání doma proti Chomutovu sbíral „pouze“ asistence. I proti Pirátům trefil „Chlup“ po přihrávce spoluhráče téměř prázdnou branku. „Tentokrát jsem se trefil prakticky zase do prázdné, ale na to se historie neptá. Gól jako gól a mám z něho radost,“ usmívá se jihlavský odchovanec a má radost určitě i z toho, že od trenérů dostává důvěru. „Jsem koučům vděčný, že mi věří a hraju o dost více. Snažím se jim to splácet, co to jde. Snad to takhle půjde dál a budeme vyhrávat,“ sděluje syn bývalého vynikajícího hokejisty Tomáše Chlubny a závěrem souhlasí i s dotazem kolegy z Českého Rozhlasu Vysočina Jana Kodeta ohledně zlepšeného pohybu v přesilových hrách: „Snažíme se dostat více do pohybu a trošku rozhýbat obranu. O dost se to zlepšilo.“

Tomáš Chlubna po výhře nad Třebíčí

Autorem vítězné branky byl Ondřej Matýs, který svojí spolupráci s Peťo Lichancem popsal následovně: „Když se nepromění tutovky, co jsme měli, tak se musí dát takový trošku šťastný gól. Lichy mi to tam nahrál a sice puk prošel asi trošku se štěstím, tak si myslím, že to byla hezká akce,“ míní host z Dynama, který se za Duklu trefil poprvé v pátém utkání. Jaké pro něj vůbec je pendlovat mezi Jihlavou a Pardubicemi, častokrát spolu s dalším hráčem Michalem Machačem? „Cesta naštěstí není tak dlouhá, takže se to dá,“ hlásí Ondra.

Za to, že jihlavští hokejisté derby Vysočiny zvládli, porazili Třebíč i podruhé v sezoně a do skupiny o předkolo play-off jdou z prvního místa, je samozřejmě rád. „Vstup do utkání jsme neměli špatný, ale pak jsme od toho ustoupili a nevyhazovali jsme puky z obranné třetiny. Od druhé dvacetiminutovky jsme to zlepšili, celý zápas kontrolovali a soupeře přehrávali. Věřili jsme, že zápas otočíme. To se potvrdilo a dali jsme do toho všechno,“ myslí si hráč s číslem 5.

Ondřej Matýs hodnotí utkání proti Třebíči

Tisková konference: Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava) – Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč 3:1

Autor videa: HZStv1