Máme ještě letos potenciál na to udělat velký úspěch, hlásí Jakub Illéš

31.12.2019 / Tomáš Lysý

Poslední dva zápasy, hodně zlepšené výkony. Proti Prostějovu sehráli jihlavští hokejisté dobrý zápas, jenže získali pouze jeden bod. Tentokrát podobně dobrý výkon předvedli i proti Ústí a byla z toho pořádná kanonáda s největším vítězstvím v sezoně – 7:2. „Formu si chceme přenést i do nového roku. Co jsem slyšel v kabině, tak jsme poprvé v sezoně dali sedm gólů. Musíme makat dále, i když Ústí potom trošku polevilo a otevřeli nám to. Jsme rádi, že nám tam góly napadaly. Musíme si toho vážit a pracovat,“ domnívá se Jakub Illéš, jenž dal ve druhém zápasu po sobě branku.

Kde se vzala jeho střelecká potence, když do zápasu proti Prostějovu měl v kolonce branek za celou sezonu nulu? „Před rozhovorem jste se mě ptali, jestli je to můj druhý gól nebo první,“ usmívá se posila Dukly. „Snažím se na tréninku pracovat na sto procent a možná se to přenáší. Snažím se nedělat si z toho hlavu. Je půlka sezony, strávil jsem jí jinde a nedařilo se mi. Od čeho se odpíchnout, než od psychiky a snažit se dělat maximum,“ hlásí hráč s číslem 15.

Již první třetina napověděla, že by se zápas mohl dobře vyvíjet, byť jí Dukla prohrála 0:1. Postupem času bylo otázkou, kdy se konečně nějaká střela ujme. Vyrovnání zařídil Miroslav Juda, následně Dukla otočila stav a ve třetí části přišla kanonáda v podobě pěti branek během šesti minut. Odstartoval jí Tomáš Čachotský po přihrávce Jakuba Illéše, naopak při gólu na 5:1 si oba dva role prohodili. „Při prvním gólu beci rychle otočili hru, protože soupeř šel střídat a my toho využili. Fronky dostal přihrávku na modrou a posunul mi puk. Čagy svojí rychlostí kopl ze střídačky až do brány a já ho viděl za obránci, tak jsem mu kotouč jen hodil a on si s tím poradil, jak umí,“ popisuje Kuba souhru s Tomášem Čachotským a Jiřím Fronkem. „Ve druhé situaci Čagy za bránou nešťastně spadl. Měl jsem o něj trošku strach, ale puk ležel před brankou, nikdo nepískal, tak jsem ho jen zametl a už jsem jel za ním, co se děje, co se stalo,“ vybavuje si oba dva gólové momenty.

Je pravda, že Jakub Illéš svojí trefu nijak zvlášť neslavil. Místo toho jel za Tomášem Čachotským, který padl v rychlosti přímo na mantinel. „Sedíme vedle sebe v kabině. Rozumíme si v lajně i osobně a měl jsem o něho strach, nevypadalo to vůbec dobře,“ popisuje chvilkové obavy o svého spoluhráče a vzápětí hodnotí de facto první necelý měsíc v jihlavském dresu. „Super. Kluci a kabina super, promluvili jsme si, pracujeme, fungujeme. To samé trenéři, zázemí, jsou tady individuální tréninky a prostor ke zlepšování. Myslím, že máme potenciál udělat letos ještě velký úspěch,“ zakončuje rozhovor sympatický forvard.

Jakub Illéš hodnotí zápas proti Ústí

Ohlasy trenérů: Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava) – Jaroslav Roubík (Hokej Ústí nad Labem s.r.o.)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Vladimír Šťastný

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. 7:2

Autor videa: HZStv1