7:2
(0:1, 2:0, 5:1)

Dukla nadělila celku z Ústí sedm branek. Miroslav Juda zaznamenal premiérovou trefu v A-týmu

30.12.2019 / Milan Horák

Dukla v 6. kolem přivítala doma Ústí nad Labem. Skóre otevřelo Ústí, ale následně začala gólová smršť. Dukla v konečné fázi nadělila hostům sedm branek, z toho pět ve třetí třetině. Vítězný gól si připsal ve 46. minutě Tomáš Čachotský. Za domácí se dále trefil Miroslav Juda, který srovnával na 1:1 a jeho trefa byla premiérová. Krom dvou jmenovaných se dále trefili Holý, Harkabus, Illéš, Pekr a Skořepa. Z týmu hostů se dokázali prosadit pouze Ondřej Smetana a Jan Grim. Konečné skóre 7:2.
30.12.2019 17:30, Chance Liga - 36. kolo

HC Dukla Jihlava

J. Brož – Pohl, Staněk, Půža, Kolář, Piegl, Holý – Čachotský (A), Fronk, Illéš – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Harkabus, Lichanec, Zeman – V. Brož, Hrala, Juda
7

HC Slovan Ústí nad Labem

Brízgala (52. Stahl) – Müller, Smetana (C), V. Brož (A), Hes, Veber, Málek – Kružík (A), Filip, Severa – Tůma, Vildumetz, Maršoun – Jelínek, Š. Bláha, O. Bláha – Kordule, Grim, Krliš
2
Branky a nahrávky: 28. Juda (Hrala, Lichanec), 36. Holý (Čachotský, Fronk), 46. Čachotský (Illéš, Fronk), 47. Harkabus (Lichanec, Kolář), 48. Illéš (Čachotský, Fronk), 49. Pekr (Skořepa), 52. Skořepa (Anděl, Pekr) – 13. Smetana (Filip), 58. Grim. Rozhodčí: Čech, Skopal – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1275. Střely na branku: 52:26. Průběh utkání: 0:1, 7:1, 7:2.

Průběh utkání

Domácí nastoupili na tým z Ústí v neskutečném tempu. Do vedení mohl Duklu poslat už po pár vteřinách Čachotský, který ihned po buly ujel obráncům, ale jeho střela po jeho individuální akci nezamířila mezi tři tyče Brízgaly. Dukla měla také k dispozici dvě početní výhody, ale ani v těch se nedokázala prosadit přes skvěle chytajícího Brízgalu. Ve 13. minutě měli k dispozici početní výhodu také hosté a po pár vteřinách od začátku trestu Hraly šli do vedení. Ihned po vyhraném buly od Filipa se dostal k puku na modré Ondřej Smetana a nepříliš tvrdou střelou dokázal kotouč dostat za záda Brože – 0:1. Stav zůstal do konce třetiny nezměněn a do kabin šli zaručeně spokojenější hráči Ústí.

Do druhé třetiny vstoupili domácí opět ve vysokém tempu. Stejně jako v první třetině Čachotský ihned po buly ujel tentokrát všem obráncům Fronk, dostal se až k Brízgalovi, ale nedokázal kotouč dostat za jeho záda. Ve 28. minutě se Hrala dostal s pukem do útočného pásma, posunul ho na mezikruží na Miroslava Judu a ten tvrdou střelou k pravé tyči a svoji premiérovou trefou za A-tým srovnal stav zápasu na 1:1. Po necelých šesti minutách se mohli domácí opět radovat. Celé útočné pásmo si s pukem na holi projel Čachotský, následně ho posunul na Jana Holého a ten se trefil přesně do odkryté branky Ústí - 2:1. Následně bylo ve 38. minutě nařízeno trestné střílení po faulu Staňka. Vildumetz se rozjel s pukem ze středového kruhu, ale Brože svým blafákem nenachytal. Hráči šli do kabin za příznivějšího stavu pro domácí celek.

Třetí třetina hrála pouze v notách Dukly. na 3:1 navyšoval ve 46. minutě Tomáš Čachotský, který dostal přesnou přihrávku od Illéše a bekhendovým blafákem překonal Brízgalu. O necelou minutu se radovali opět domácí. Po střele Koláře z modré si ve skrumáži před brankou našel kotouč Lichanec, posunul ho na Tomáše Harkabuse a ten to měl do prázdné branky už velice jednoduché - 4:1. Opět neuběhla ani minuta a další důvod k radosti měli hráči i fanoušci domácího celku. Čachotský objížděl branku Ústí, schytal tvrdý náraz od beka, následně si kotouč přebral Jakub Illéš a zametl ho po objetí branky přesně mezi nohy Brízgaly - 5:1. Domácí ale stále neměli dost. Po uplynutí 54 vteřin od gólu Illéše se na vrcholku pravého kruhu dostal ke kotouči po přihrávce od Skořepy Matěj Pekr a přesnou střelou do levé šibenice rozvlnil sít za zády Brízgaly - 6:1. Poslední gól domácích měl na svědomí v 52. minutě Josef Skořepa, který skóroval stejně jako Pekr z pravého kruhu do levé šibenice a donutil tím vystřídat Brízgalu - 7:1. V brance ho nahradil David Stahl. Poslední slovo dnešního zápasu měli ale hosté. V 58. minutě předvedl individuální akci Jan Grim, který se dostal ke kotouči ve středním pásmu, ujel všem obráncům a přesnou trefou mezi nohy završil výsledek na konečných 7:2.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): Utkání pro nás bylo špatné. Jihlava byla od začátku o trošku lepší a od té doby, co jim tam napadaly dva tři góly, tak byla jednoznačně lepší. My si můžeme za třetí třetinu rozdat pokuty v kabině a pogratulovat soupeři, protože byl prostě lepší.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): My jsme dlouho nehráli zápas, což bylo na začátku znát. Ale musím kluky pochválit. I když jsme byli o gól dole, tak se snažili a makali. Ze začátku byla v naší hře trošku křeč, naštěstí se nám ve druhé třetině podařilo vyrovnat a otočit zápas. Tím nám trošku stouplo sebevědomí a s počtem přibývajících gólů jsme jasně dominovali. V naší hře byly i krásné hokejové akce, za což jsem opravdu rád a jen bych dodal - konečně.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie