Jsem rád, že mladí dostávají v A-týmu tolik prostoru, říká junior Miroslav Juda

31.12.2019 / Vladimír Šťastný

Junior v sestavě Dukly Miroslav Juda nastoupil za A-tým v utkání proti Ústí nad Labem ke svému patnáctému mistrovskému zápasu za muže Dukly a v pondělí v podvečer se radoval ze své první trefy do černého. Krátce před polovinou základní hrací doby se mladý forvard ocitl sám před gólmanem Ústí Brízgalou a po přihrávce od Kryštova Hraly pohotově zametl kotouč do sítě. „Šlo o to trefit branku a ne gólmana do břicha, tak jak to mám ve zvyku,“ smál se mladý útočník. Protože šlo o jeho první branku v dresu seniorského týmu, byla jeho radost veliká.

Na první gól Dukly se čekalo poměrně dlouho, navíc si domácí nesli z první části ztrátu jedné branky. „První třetina byla taková oklepávací, do hry jsme se dostali až ve druhé části a vše jsme zlomili ve třetí třetině,“ jednoduše okomentoval průběh utkání.

První gól za muže bude stát Mirka určitý obnos do týmové pokladny, po Vánocích to nebude úplně příjemný výdaj. „No jasně, Honza Holý mi hned na střídačce říkal, že budu něco platit, ptal jsem se ho na nějakou slevičku, ale myslím, že to neprojde.“

Sedm branek nastřílela Dukla v letošní sezoně poprvé, čím to bylo? Dostali snad hráči pod stromeček nové hokejky? „Myslím, že před zápasem byla v týmu dobrá nálada, dali jsme do toho všechno, obzvláště když teď budeme mít zase krátké volno,“ doplnil Juda.

Mirek hrál ve čtvrté formaci s kolegou s juniorky Víťou Brožem a Kryštofem Hralou, který v Dukle v dorostu taky před několika roky. „S Víťou Brožem hrajeme spolu v juniorce již delší dobu a Kryštof k nám zapadl velmi dobře a bylo to super.“ Důvod k úspěchu vidí mladý útočník i v tom, že tým dvanáct dní před tím nehrál žádný zápas. „Hlad po hokeji určitě byl,“ dodal.

Duklu nyní sehraje tři zápasy na venkovních stadionech. Jak se na ně těší zanedlouho osmnáctiletý hráč? „Nevím, zda vůbec budu hrát, nebo budu povolán zpět do juniorky. Pokud budu hrát nahoře, tak se na to samozřejmě těším. Nečekali jsme, že dostaneme my mladší hráči letos tolik prostoru, ale jsme za to rádi. Je to pro nás jedině dobře, můžeme se aspoň posouvat dále,“ zakončil Miroslav Juda.

Miroslav Juda hodnotí zápas proti Ústí

Ohlasy trenérů: Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava) – Jaroslav Roubík (Hokej Ústí nad Labem s.r.o.)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Vladimír Šťastný

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. 7:2

Autor videa: HZStv1