Kasičku jsem nakrmil loni, tak snad budou kluci trošku skromní, směje se Matěj Pekr

12.01.2020 / Tomáš Lysý

Vítězství 7:2 a 5:1. Toť poslední dva zápasy Dukly na domácím ledě a jasných šest bodů při skóre 12:3. To určitě potěší, zejména když se střelecky prakticky celou sezonu nedaří. „Byl bych rád, kdybychom si střeleckou formu přenesli do dalších zápasů, do dalších bojů. Klid a pohodu na hokejkách ale nemáme. Šance si vytvoříme, ale bohužel je nemůžeme pořád proměnit, ať už já nebo kdokoliv jiný. Já jsem měl také během sezony spoustu šancí a bohužel to tam nepadá tak, jak bychom si představovali. Loni nám tam padla každá střela, letos to tak není,“ uvědomuje si autor vítězného gólu proti Frýdku-Místku Matěj Pekr, jenž se pomalu blíží hranici padesáti gólů v Dukle.

Vítězství 5:1 proti Frýdku-Místku vypadá jasně, nicméně na výraznější rozdíl odskočila Dukla až v závěru díky dvěma brankám během pár sekund. „Výsledek vypadá trošku jednoznačně, ale do stavu 5:1 jsme se těžko dostávali. Asi celou sezonu nás trápí neproměňování šancí a přesilovek, což událo směr zápasu. Naštěstí na konec utkání nám tam napadaly góly a byl klid,“ podotýká Matěj Pekr, jenž byl rád, že tentokrát šla Dukla do vedení již v první minutě zápasu. „Samozřejmě nám to pomohlo, ale jen škoda, že jsme neodskočili na dva tři góly a zápas by byl klidnější daleko dříve. To nás trápí celou sezonu a je to škoda, mohli jsme být tabulkově někde jinde,“ ví moc dobře uničovský rodák.

Právě on uklidnil Duklu brankou na 2:0 po využité přesilovce pět na tři. „Otevřelo se to přede mnou a šel jsem do střely. Trefil jsem gólmana do betonu a puk se odrazil ke mně. Tak jsem udělal kličku do bekhendu a na ní už byl gólman krátký,“ popisuje svojí jedenáctou trefu v sezoně a celkově stý gól Jihlavy v aktuální ročníku. Trefená stovka, to si asi žádá příspěvek do kasičky… „Nehlásil mi to Honza Holý, ale Emil Kristek (výkonný ředitel klubu – pozn. aut.). Já kasičku nakrmil loni, tak doufám, že kluci budou trošku skromní, protože loni mně to bolelo,“ směje se. A třeba skromnost trošku přijde, jelikož první trefu za A-tým zapsal Vítězslav Brož a také bude muset přispět - čtěte zde.>

Dukla poprvé nastoupila v bílých dresech se šitým logem, které bude oblékat po celý leden ve stylu hesla „leden bílý, Dukla sílí.“ Jaký názor na ně má Matěj Pekr? „Během zápasu si člověk nevšímá, až před zápasem se na dres trošku podívá, jestli jsou tam nějaké změny, ať už vyšité logo nebo bílá barva. Ale během zápasu člověk periferně vidí spoluhráče, že mají světlé dresy a soupeř tmavé. Musím říct, že se mi bílý dres líbí. S Duklou asi nemá moc společného, ale je tam vyšité logo Dukla, které na oficiálních dresech nemáme. Takže bílé dresy se mi líbí,“ uzavírá rozhovor jihlavský kanonýr.

Matěj Pekr hodnotí zápas proti Frýdku-Místku

Autor videa: Tomáš Lysý

Tisková konference: Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava) – Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - HC Frýdek-Místek 5:1

Autor videa: HZStv1