Máme v hlavách pořád, že ještě není nic jistého, říká Tomáš Harkabus

10.02.2020 / Vladimír Šťastný

Jihlavští hokejisté sehráli s Frýdkem-Místkem v letošní sezoně do nedělní dohrávky 33. kola čtyři zápasy a v nich vždy bodovali. Na domácím ledě dvakrát vyhráli za plný počet bodů, Ve Frýdku-Místku brali poprvé bod za remízu po základní hrací době a před několika dny opět ne severu Moravy dokonce dva body za výhru po samostatných nájezdech. V nedělní dohrávce pak potřetí ve Frýdku na body již nedosáhli. Prohráli 6:1 a o jedinou branku Dukly se postaral dvanáct vteřin před koncem utkání Tomáš Harkabus.

„My jsme hlavně špatně začali. První třetina ještě pro nás dopadla dobře a bez branek, kdy nás zachránil Chaly (brankář Ondřej Chaloupek – pozn. red.). O přestávce jsme si řekli, že takhle hrát nemůžeme, že si koledujeme, a začala druhá třetina, a my dostali rychlé tři góly. Soupeř dobře bruslil, hrál v pohodě a to se obzvláště na cizím ledě pak těžko otáčí. Oni na co sáhli, to se jim dařilo a od nás to byla klasická křeč,“ konstatoval Tomáš Harkabus po zápase.

V první třetině měla Dukla čtyři vyloučené hráče, domácí hráli dlouhou přesilovku 5 na 3. To vše svěřenci trenérů Ujčíka a Nakvasila přečkali, mělo je to do dalšího průběhu utkání spíše nakopnout, ale nestalo se tak. „Bohužel nás to nenakoplo, my jsme hráli pasivně, měli jsme minimum střel na branku a byly chvíle, že jsme snad pět minut nevystřelili na branku soupeře,“ pokračoval Tomáš a měl pravdu, protože počet střel týmu Dukly na soupeřovu svatiny byl v první periodě pouze pět.

Zanedlouho šestadvacetiletý útočník vstřelil v letošní sezoně do neděle čtyři branky, pátou přidal v poslední minutě zápasu, ale radost z ní asi neměl. „Přesně tak, hlavně ten gól již nic neřešil. Prohráli jsme vysoko, přesto bychom si z toho měli vzít i to málo pozitivního, pokud to tam bylo. Hraje se dál, nyní jedeme do Benátek, tam musíme začít úplně jinak. Některé věci musíme překopat, dobře potrénovat, dobře zregenerovat a ve středu se hraje dál. Tento zápas musíme hodit za hlavu, co jiného?,“ ví Tomáš.

Dukla je sice po nedělní prohře stále na prvním místě tabulky o účast v předkole se sedmibodovým náskokem právě před Frýdkem. Ten má ale ještě zápas k dobru. Z následujících šesti zápasů hraje Dukla hned pětkrát na ledech soupeře, tak bude potřeba nějaké body vydolovat. „My si to v kabině říkáme stále, že nemáme nic jistého, media to sice vidí jinak a pasují nás na jistého účastníka předkola, ale tak to není. My to máme v hlavách pořád, že ještě není nic jistého. Příště musíme venku udělat lepší výsledek,“ zakončil Tomáš Harkabus.

Tomáš Harkabus po porážce ve Frýdku-Místku

Autor videa: Tomáš Lysý