100 gólů za Duklu? Mám husí kůži, říká upřímně kapitán Josef Skořepa

27.02.2020 / Tomáš Lysý

Zápas se vším všudy. Spousta branek, přelévání skóre z jedné strany na druhou, emoce, bitky, trestné střílení, gólová a bodová výročí. Přesně tak by se dal nazvat zápas Dukly s Frýdkem-Místkem. Pakliže by Jihlava vyhrála za 3 body, měla by 100% jisté předkolo play-off. Jenže nakonec se po základní době oba týmy rozešly smírně, přičemž prodloužení již zvládli červenožlutí lépe – teprve potřetí z jedenácti pokusů získali bod navíc. „Chtěli jsme tři body, chtěli jsme vyhrát. Takže upřímně řečeno, bod jsme ztratili,“ hlásí kapitán Josef Skořepa, který prodloužení rozhodl, vstřelil tak svůj 100. gól v jihlavském dresu a celkem má za Jihlavu 200 bodů.

Mohlo by se zdát, že zápas proti Frýdku-Místku, který patří v Nadstavbě B ke třem nejlepším týmům, bude vhodnou přípravou na play-off. Kor když farma Třince potřebuje k postupu do předkola play-off naplno bodovat. „Tím, jak jsme začali, tak to vůbec žádná příprava nebyla. Říkali jsme si, že budeme hrát proti lepšímu týmu z B-nadstavby a přistoupili jsme k zápasu jak lajdáci. Ve druhé třetině se naše hra úplně změnila, už to od nás bylo hodné play-off. Ale zase jsme od této hry ustoupili. Už nevím, jak se k takové změně mám vyjadřovat. Říkal jsem to několikrát a nevím, co k tomu více dodat,“ hlásí výrazně rozmrzele a rozhodně jeho pocit nezachrání ani to, že ve druhé třetině dala Dukla do hry potřebnou dávku emocí. „Soupeř do první třetiny vlétl a bylo vidět, že chce vyhrát. U nás to tak nebylo. Věděli jsme, do čeho jdeme – oni hráli o všechno a my jsme se k tomu takhle postavili… Jak jsem už říkal před chvilkou, nevím, jak si tohle mám vysvětlit,“ přemítá muž s velkým C na dresu.

Josef Skořepa v Dukle Jihlava

Počet zápasů: 315 (28. místo v klubové historii)
Počet gólů: 100 (17.)
Počet asistencí: 100 (21.)
Počet bodů: 200 (15.)

Naopak dobré zcela určitě je, že Dukla zvládla hru nad rámec základní hrací doby. Již desetkrát si červenožlutí vyzkoušeli hru tři na tři nebo samostatné nájezdy a jejich úspěšnost byla pouze dvacetiprocentní – dvě vítězství v nájezdech, naopak tři porážky v prodloužení a pět v nájezdech. Poprvé v celé sezoně tak přišlo vítězství v prodloužení, což je před blížícími se vyřazovacími boji (nutno podotknout, že Dukle chybí k jistotě předkola získaný bod nebo jakákoliv bodová ztráta Frýdku-Místku) dobré znamení. Právě tyto situace mohou play-off rozhodovat. Vítěznou branku na 6:5 zařídil právě Josef Skořepa. „V prodloužení Fronky krásně zatáhl puk do zpět do našeho pásma. Zpomalil hru, nahrál Čagymu a šel střídat. Právě Čagy mě krásně zásobuje, od doby, co hrajeme spolu. Krásně mi přihrál a díky Bohu, že puk propadl do sítě,“ těší jihlavského kanonýra.

Foto: Tomáš Lysý

Jihlavský útočník s číslem 81 touto trefou docílil hranici 100 vstřelených branek za Duklu, což už je pořádný počin! V klubu totiž dokončuje pátou sezonu, což dává slušný průměr doposud dvaceti branek na jeden ročník. Nikdo se stejným počtem odehraných sezon na tom není v Jihlavě lépe a v celkovém pořadí klubových kanonýrů patří „Skořápkovi“ sedmnácté místo. Před sebou má aktuálně rychlíka z Vysočiny Jana Hrbatého, jenž přesně mířil 106x a počínání aktuálních nositelů červenožlutého dresu už sleduje jen z hokejového nebe. Po zápasu tak Pepa hned dostal puk značící překonanou metu. „Mockrát děkuji, těší mě to. Kdyby mi někdo před pěti lety řekl, že dám za Duklu tolik gólů, tak bych mu klepal na hlavu, jéžišmarjá. Stý gól je pro mě hrozně hezký a mám teď husí kůži. Ale tohle úplně zaniká, protože 700. bod Čagyho je lepší,“ povídá legenda benáteckého hokeje.

Josef Skořepa po výhře nad Frýdkem-Místkem

Autor videa: Tomáš Lysý

Tisková konference: Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava) – Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek)

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek 6:5 pr.

Autor videa: HZStv1