6:5p
(1:3, 2:0, 2:2 - 1:0)

Ježek slaví výhru 6:5 po prodloužení nad frýdeckým Rysem. Čachotský pokořil hranici 700 bodů v klubu

26.02.2020 / Milan Horák

Vyhrocený zápas se odehrál v úterý 26. února v CZ LOKO Aréně. Po 11 gólech bere domácí Dukla dva body za výhru v prodloužení. Obrovský podíl měl na vítězství se svými třemi body Tomáš Čachotský, který pokořil hranici 700 bodů v klubu. Vítězný - svůj 100. gól za Duklu na 6:5 vstřelil po přihrávce od Čachotského Josef Skořepa.
26.02.2020 17:30, Chance Liga - 54. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Pohl, Staněk, Kolář, Bukač, Piegl, Holý, Půža – Čachotský (A), Skořepa (C), Zeman – Anděl, Poletín, Pekr – Jiránek (A), Fronk, Chlubna – Harkabus, Lichanec, Protasenja
6

HC Frýdek-Místek

Daneček – Matyáš, Haman, Bartko, Michálek, J. Adámek, Hrachovský, Jenáček – Kafka, Klimša (A), Tomi – Kofroň, Kaukič, Mikulík – Szturc, Hladonik (A), Martynek (C) – Przybyla, Stuchlík, Motloch
5
Branky a nahrávky: 4. Čachotský (TS), 21. Fronk (Pohl), 24. Čachotský (Pohl), 50. Jiránek (Anděl, Poletín), 53. Pekr (Bukač), 63. Skořepa (Čachotský, Fronk) – 6. Michálek (Stuchlík, Przybyla), 15. Kafka (Klimša), 18. Mikulík (Haman, Kafka), 47. Martynek (Michálek, Hladonik), 59. Szturc (Martynek, Bartko). Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Otáhal, Kráľ. Vyloučení: 8:9, navíc Pohl (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1063. Střely na branku: 40:33. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4, 5:4, 5:5, 6:5.

Průběh utkání

Do první třetiny vstoupily oba celky ve vysokém tempu. Ze začátku měla ze hry více Dukla. To se také projevilo na výsledku. Ve 4. minutě byl faul na Adama Zemana a bylo nařízeno trestné střílení. Ze středového kruhu se rozjel Tomáš Čachotský, diváci čekali jeho pověstný bekhendový blafák. Ten sice proběhl, ale v úplně jiném provedení, kdy si s pukem vyjel po levé straně a bekhendem trefil přesně pravou šibenici - 1:0. O necelé dvě minuty později bylo ale vyrovnáno. S kotoučem se po levé straně vydal Stuchlík, předložil přihrávku na mezikruží Jakubu Michálkovi a ten rychlou střelou ze zápěstí trefil přesně do levé šibenice Brožovy branky - 1:1. Hra se v CZ LOKO Aréně rázem vyrovnala. Na další gól diváci čekali až do 15. minuty. Po první střele Kafky, kterou Brož vyrazil, se snažil opět gólman Dukly dostat do dobrého postavení na brankové čáře, ale právě tento pohyb dopomohl k tomu, aby puk překročil brankovou čáru po druhé střele Petra Kafky - 1:2. Poslední slovo v první části měli opět hosté. V 18. minutě měl Frýdek možnost početní výhody 5 na 4 a po rychlé kombinaci na modré čáře se dostal k puku na pravém kruhu Milan Mikulík a tvrdou střelou na přední tyč navýšil vedení pro svůj celek - 1:3.

Do druhé části vstoupila opět lépe Dukla. Po necelé minutě hry dostala Dukla možnost početní výhody. Pohl se dostal ke střele z modré čáry, ta se odrazila od betonu Danečka přímo k Jiřímu Fronkovi, který neměl problém zamést kotouč do odkryté klece - 2:3. Ze hry uplynuly necelé dvě a půl minuty a v CZ LOKO Aréně bylo opět srovnáno. Tomáš Čachotský předvedl totožnou situaci stejně jako při trestném střílení a střelou opět do šibenice srovnal stav na 3:3. Tento gól pro něj znamenal 700. bod v klubu! Následně si diváci přišli na velmi pohledný hokej, doprovázený občasnými potyčky a na řadu přišly také dvě bitky. Za jednu vyfasoval Jan Pohl osobní trest do konce utkání. Do konce třetiny branka nepadla a hráči šli do kabin za nerozhodného stavu 3:3.

Třetí třetina byla od začátku tou nejvíce vyrovnanou. Ani jeden z celků nechtěl inkasovat a dohánět následně jednobrankové manko. Obrovskou šanci měl ve 42. minutě Kofroň, který ujel oběma obráncům a pouze se snažil trefit skulinku mezi betony Brože. Ten je včas sevřel a zlikvidoval tak vyloženou šanci Frýdku. Ve 47. minutě třetí třetiny rozjásal střídačku Frýdku Rostislav Martynek. Ve skrumáži před Brožem si po střele Michálka jako první kotouč našel právě Martynek a zametl ho do prázdné branky – 3:4. O tři minuty později bylo ale opět srovnáno. Anděl se rozjel s pukem po pravé straně, vystřelil na Danečka, ale kotouč se odrazil přesně na hůl Tomáši Jiránkovi a ten také zametl kotouč do prázdné branky - 4:4. Ze hry uplynuly další tři minuty a Dukla se mohla opět radovat. Daniel Bukač vypálil z modré, do střely se mu na mezikruží připletl nejspíše omylem Matěj Pekr, který puku uhýbal. Ten ho ale i tak trefil a právě od něj se odrazil za brankovou čáru Danečka - 5:4. Následně dostal Frýdek možnost početní výhody, kde to také zkoušeli bez gólmana. To se mu vyplatilo a v 59. minutě si vynutil prodloužení svým gólem Roman Szturc.

Prodloužení se hrálo nahoru a dolů, více ale na půlce Frýdku. Netrvalo ani tři minuty a zápas byl rozhodnutý. Josef Skořepa obdržel přesnou přihrávku na mezikruží od Čachotského a střelou do takzvaného teploměru překonal Danečka. Konečný stav zápasu 6:5.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Chtěli jsme tady dnes vyhrát, což se nám bohužel nepovedlo. Nicméně získaný bod znamená, že jsme pořád ve hře o postup do předkola play-off. Škoda, že jsme dvakrát neudrželi vedení, nejprve 3:1, poté 4:3. Jihlava prostě dala v šancích o gól více. Musím se ale vrátit k evidentnímu faulu v situaci tři na tři. Kdyby se pískl, možná by zápas vypadal jinak, možná bychom brali dva body a možná také ne. Tam jsme byli trošku poškození, ale alfa a omega zápasu to není. Jihlava je těžký soupeř a bod zvenčí relativně bereme.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Za nás vrcholem všeho, co bylo, tak byla naše první třetina. Vůbec nechápeme, co to mělo znamenat. Odehrajeme jakž takž tři střídání, máme trestné střílení, dáme gól, dostaneme se do vedení a přijde totální kolaps. Pak něco proběhlo v kabině. Ve druhé třetině nám pomohla přesilovka, kterou jsme se dostali do zápasu. Vyrovnáme a prostě... Nevím, utkání se mi hodnotí hrozně blbě. Řeknu to upřímně, nebýt první lajny s Čachotským a Skořepou, tak se tady bavíme o úplně jiném výsledku (trenér hostí Vlastimil Wojnar souhlasně přitakává - pozn. aut.). Ti dva to dneska táhli a zápas rozhodli.

Vlastimil Wojnar: Já bych chtěl jen popřát Jihlavě, protože už je v předkole play-off. Ať se Vám daří, protože když vidím, jak se v horní skupině trápí Poruba a nevím, kdo s ní tam spadne, tak s formou, co máte a s tím týmem, tak máte reálnou šanci postoupit dále, tak ať Vám to vyjde.

Karel Nekvasil: Děkujeme a zároveň se chci omluvit fanouškům za to, co jsme dneska předvedli v první třetině a děkujeme, že vůbec na tohle přišli.

Vlastimil Wojnar: Na Třebíč už máme ztrátu sedmi bodů a samozřejmě se nám to vzdaluje. Hrajeme až do konce a dnešní zápas byl hodně důležitý. Stejně jako zápasy před tím. Zaváhali jsme na tripu Benátky, Ústí a Sokolov. První zápas nám nevyšel a to se odrazilo na hře v Ústí. Tam jsme ztratili body a nyní... Co k tomu říct. Každý zápas se počítá, každý bod se počítá, může se stát cokoliv. Třebíč třeba může prohrát čtyřikrát v řadě, ale dnešní ztrátou dvou bodů je to těžší a těžší. Ale naděje umírá poslední a doufám, že se to ještě otočí.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie