S kluky z juniorky si vyhovíme, říká Mirek Juda, kterého málem odnesl pekelník

06.12.2020 / Tomáš Lysý

Ani ne čtyřiadvacet hodin před dnem svatého Mikuláše Dukla pořádně nadělovala. Z CZ LOKO Arény si mikulášskou šestibrankovou nadílku odvezl Kolín, i když ještě v jednatřicáté minutě zápasu byl stav 0:0. „První třetina nebyla nic moc. Bylo to z naší strany takové opařené a celkově zápas nebyl nic extra. Naštěstí tam pak napadaly nějaké góly a zápas jsme korigovali,“ hodnotí výstižně autor dvou branek a jedné asistence Miroslav Juda.

Trenér Viktor Ujčík patřil během aktivní hráčské kariéry k vyhlášeným sympaťákům a podobně povahově vystupuje i během současného trenérského řemesla. A jako hlavní trenér, když je třeba, umí být hodně tvrdý. Ačkoliv Mikuláš s čertem a andělem budou chodit až v neděli 6.12.., den předem v jihlavské kabině bylo po první třetině řádné peklo. „První třetina nebyla nic extra. Když to tak řeknu, dostali jsme trošku po**b. Pak se to trošku zlepšilo,“ hlásí Miroslav Juda.

Ve druhé části hry se Dukla totiž ubránila dvěma oslabením po sobě, přičemž jedno z nich bylo chvilku ve třech hráčích proti pěti. V čase 31:05 přišel první a rozhodující gól zápasu. „Matěj Pekr výborně vybojoval v rohu nahozený puk a hodil mi ho před bránu. Půlka branky byla prázdná a mě to stačilo jen trefit,“ říká o své premiérové trefě v sezoně. Za dalších šest minut přidal druhou branku Josef Skořepa, nicméně definitivní pojistka přišla až v čase 50:42, kdy se „Judič“ trefil podruhé. „To byla hodně šťastná trefa. S Chlupem jsme jeli dva na jednoho. Moje první myšlenka byla, že mu puk přihraju. Ale bek Kolína to dobře zavřel, tak jsem chtěl zkusit vystřelit na beton. Gólmanovi ale kotouč sjel mez nohy a naštěstí padl do brány,“ usmívá se hokejista, který začínal s touto krásnou hrou ve Velkém Meziříčí a do Dukly přešel v žákovském věku.

Ačkoliv je výsledné skóre 6:0, průběh utkání tomu neodpovídal. Mač proti houževnatému nováčkovi soupeře rozhodně nebyl tak jednoduchý, jak se dle finálního skóre zdá. „Tyhle zápasy jsou vždycky těžké, ale nesmíme se přizpůsobit hře soupeře. Musíme diktovat tempo my a určovat hru,“ uvědomuje si Miroslav Juda. Ale pojďme vše zakončit pozitivně – konec dobrý, všechno dobré – na vysokém vítězství se čtyřmi góly podílela jihlavská čtvrtá lajna složená s odchovanců Patrika Čermáka, Miroslava Judy a Tomáše Chlubny. „Vyhovíme si. Jsme s kluky na sebe zvyklí z juniorky, takže ideálka,“ usmívá se Mirek.

Miroslav Juda po výhře nad Kolínem

Ohlasy trenérů: Karel Nekvasil (Dukla) a Petr Martínek (Kolín)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: Dukla – Kolín 6:0

Autor videa: HZStv1