S Chlupem jsme spolu od žáků, s Judičem od dorostu. Takže to je dobré, míní Patrik Čermák

06.12.2020 / Tomáš Lysý

Celkem sedm zápasů čekal na svůj první gól za A-tým. Nyní se Patrik Čermák konečně dočkal. Odchovanec Dukly měl v minulých zápasech smůlu v zakončení, proti Slavii i Porubě velké šance neproměnil. Nyní už ano. „Tomáš Chlubna mi na gól výborně nahrál lobem přímo za obranu. Byl jsem docela nervózní, jestli to trefím, ale naštěstí to vyšlo,“ usmívá se osmnáctiletý hokejista a jeden z lídrů juniorského týmu Dukly.

Nedlouho po vstřelené brance putoval na střídačku Dukly puk, kterým „Čermi“ vsítil premiérovou trefu v červenožlutém dresu A-týmu. Zvyšoval tak na 4:0 a definitivně pohřbil naděje Kolína na bodový zisk. „Byl jsem nervózní, protože předtím jsem měl hodně šancí. Ale nakonec to tam padlo a byl jsem rád,“ hlásí spokojeně a stejné pocity má i při hodnocení hry čtvrtého útoku ve složení Patrik Čermák, Miroslav Juda, Tomáš Chlubna.

Kluboví odchovanci totiž dali čtyři branky z šesti a zásadní měrou se tak podíleli na vítězství 6:0, které se rozhodně nerodilo lehce. „Dali jsme čtyři góly z šesti, což je hodně dobré. S Chlupem jsme spolu od žáků a teď spolu hrajeme za A-tým. A Judič je s námi od dorostu,“ připomíná jihlavské odchovance ve čtvrté útočné formaci. „Ale v první třetině nám to moc nešlo. Něco jsme si o přestávce řekli a srovnalo se to. Třetí třetina nám pak vyšla výborně, i naší čtvrté lajně, a jsme za to rádi,“ dodává Patrik Čermák.

Premiérová trefa v A-týmu rozhodně neunikne pozornosti týmového pokladníka Daniela Koláře, který se může po utkání s Kolínem radovat. Určitě si totiž zkasíruje i gólmana Jana Brože za čisté konto. „Snad na to budu mít. Uvidíme, za kolik mi to kluci dají,“ směje se mladý útočník, který věří, že se čtvrté lajny budou týkat i další zápasy. Nyní totiž Dukla nastoupí třikrát venku a po novém roce přidá čtvrtý zápas na ledě soupeřů v řadě. „Záleží na tom, jestli naše čtvrtá lajna bude vůbec hrát. Uvidíme, jak budou venkovní zápasy vypadat, ale určitě bude mrzet zápas na Lapači bez fanoušků,“ uzavírá rozhovor jihlavský mladík.

Patrik Čermák po výhře nad Kolínem

Ohlasy trenérů: Karel Nekvasil (Dukla) a Petr Martínek (Kolín)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: Dukla – Kolín 6:0

Autor videa: HZStv1