6:0
(0:0, 2:0, 4:0)

Junioři Dukly rozhodli o vítězství nad Kolínem poměrem 6:0

05.12.2020 / Milan Horák

Ačkoliv to tak po první třetině rozhodně nevypadalo, poměrem 6:0 zvítězila Dukla Jihlava nad nováčkem z Kolína. Junioři v řadách A-týmu se postarali celkem o čtyři branky. Dvě branky vstřelil Miroslav Juda - jeho gól byl také vítězný, o jednu přesnou trefu se zasloužili také Tomáš Chlubna s Patrikem Čermákem, přičemž pro posledního jmenovaného šlo o první gól za A-tým Dukly. O další dvě branky se postarali Skořepa s Fronkem.
05.12.2020 16:00, Chance Liga - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Krenželok, Kolář, Černý, Strejček, Bilčík, Mareš, Eliáš – Havránek, Skořepa, Illéš – Jiránek, Fronk, Mácha – Harkabus, Lichanec, Pekr – Čermák, Juda, Chlubna
6

SC Marimex Kolín

Sejpal – Husa, Kukla, Blaha, Muška, Váchal, Pýcha – Jankovský, Šafránek, Král – Krejčík, Zumr, Stehlík – Síla, Štohanzl, Petržilka – Semirád, Martínek, Němec – Mašín
0
Branky a nahrávky: 32. Juda (Pekr), 38. Skořepa (Černý, Havránek), 51. Juda (Čermák), 54. Čermák (Chlubna), 59. Fronk (Pekr), 60. Chlubna (Juda). Rozhodčí: Wagner, Kostourek – Horažďovský, Flegl. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: Bez diváků. Střely na branku: 39:17. Průběh utkání: 6:0.

Průběh utkání

První třetina zápasu mezi Duklou a středočeským Kolínem nabídla velice rychlý a vyrovnaný hokej. Kolín se dostal do tempa již v první minutě, kdy byl vyloučen Illéš po nešťastném zákroku holí do obličeje Kukly. Následně inkasoval Strejček tvrdou ránu do kotníku a Jihlava byla rázem během první minuty na krátkou chvíli bez dvou hráčů. Domácí početní nevýhodu zvládli a Strejček se také ihned do řad Dukly vrátil. Tím začala pomalu Jihlava dostávat klid na kotouč a vytvořila si také několik příležitostí. Ty největší ale skončily na skvělém brankáři Sejpalovi, který chytil prakticky dvě branky Dukle. Nutno podotknout, že také Brož si připsal na druhé straně důležité zákroky. Stav po první třetině byl nerozhodný 0:0.

Druhá třetina začala v podobném tempu, jako skončila ta první. Svižný hokej z obou stran, gólmani se zaručeně nenudili. Po 11 minutách Dukla prolomila neprůstřelnost Sejpala. Matěj Pekr zavezl puk za branku, odkud zpětnou přihrávkou našel ideálně volného Miroslava Judu. Na něj obrana modrobílých trochu zapomněla, Juda byl na střelu připraven a propálil hostujícího brankáře na bližší tyči - 1:0. Příznivější stav pro domácí přinesl také větší klid na hole. Ze druhé třetiny uplynulo pouze dalších šest minut a Jihlava šla do dvoubrankového vedení. Po chybě v obraně Kolína poslal Tomáš Černý ze středního pásma do brejkové situace Josefa Skořepu, který sice nepříliš povedeným, ale úspěšným blafákem překonal gólmana hostů - 2:0. Do konce druhé třetiny se již nic nestalo a do kabin šli hráči za příznivějšího stavu pro domácí Duklu 2:0.

Třetí třetina byla pro oba celky tou rozhodující. Kolín hrál o snížení, které by ho dostalo do zápasu, Jihlava hrála o pojištění svého vítězství. To zapříčinilo množství chyb z obou stran, neboť ani jeden z celků nechtěl o slušně rozehraný zápas přijít. Po odehraných 10 minutách třetí třetiny bylo z větší části rozhodnuto. Opět lajna juniorů ukázala, že má na to hrát dospělý hokej. Čermák přihrál podél mantinelu na rozjetého Miroslava Judu, který spíše nahazoval na branku. Sejpal již šel ale do zákroku a betonem si srazil kotouč do vlastní sítě - 3:0. Další tři minuty uplynuly ze hry a formace juniorů opět korunovala šanci brankou. Chlubna nahozením nastartoval Patrika Čermáka, který přebruslil obránce, zpracoval puk do nájezdu a bez problémů prostřelil Sejpala nad beton. Tato branka znamenala pro Duklu již vedení o čtyři branky a Brož stále držel čisté konto. To ale nebylo poslední slovo domácích. Minutu a půl do konce utkání se dostal do šance na mezikruží Jiří Fronk a střelou do šibenice rozvlnil síť za gólmanem Kolína - 5:0. Následně již poslední slovo utkání měl Tomáš Chlubna, který si po přihrávce od Judy projel sám až před brankáře a zasunul kotouč mezi jeho betony - 6:0.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (SC Kolín): Souhlasím s tím, že výsledek 0:6 neodpovídá průběhu zápasu. Mrzí nás, že jsme nezvládli závěr. Do stavu 0:2 jsme utkání chtěli zlomit, ale v 51. minutě jsme dostali smolný gól na 0:3 a tam se naše hra úplně rozsypala. Výsledek je krutý, ošklivý, ale bohužel takový je někdy hokej. Musíme se poučit, že se hraje do poslední minuty a ne zápas v závěru vypustit, jak se nám to dneska stalo.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): No.. Uff, že jsme urvali tři body. Výkon z naší strany nebyl takový, jaký bychom si představovali. Kolín je urputným týmem, který hraje nepříjemný hokej, pořád napadají a pořád jsme někoho měli na zádech. Měli jsme problém se s tím nějak vypořádat. Dělali jsme věci, které normálně neděláme a nedokážeme si to moc vysvětlit. Nefungovalo nám založení útoku a také přesilovky nebyly jak v posledních zápasech, kdy jsme si s nimi pomohli. Zaplaťpánbůh za tři body. Určitě výsledek 6:0, který se urodil až na konci utkání, až tak neodpovídá průběhu zápasu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie