Nesmíme usnout na vavřínech a neuspokojit se tímto výsledkem, ví moc dobře Matěj Pekr

10.12.2020 / Tomáš Lysý

Dva roky stará bolístka, kdy Dukla kasírovala od Vsetína na jeho ledě blamážovou porážku 2:9, je smazána. A to způsobem více než skvělým, když na stejném stadionu uštědřili jihlavští hokejisté svému soupeři výsledek 7:1! Další nevídanou věcí je využití přesilových her, kdy Dukla měla stoprocentní bilanci a potrestala všechny čtyři vyloučení Valachů. „Nejsem historik a nevím, kdy se to naposled povedlo, ale přesilovky nám v tomto zápase hodně pomohli. Využili jsme totiž čtyři, naopak Vsetín ani jednu,“ povídá Matěj Pekr, jenž kanonádu nastartoval.

Jihlavští hokejisté nejprve na začátku zápasu ubránili přesilovku soupeře, aby naopak ve vlastní přesilové hře udeřili. V páté minutě se prosadil právě obrozený jihlavský kanonýr. „Odrazil se ke mně puk. Vystřelil jsem, ale trefil jsem hráče před sebou. Tak jsem si vzal puk ještě jednou a vystřelil jsem znovu. Ani nevím, jak to prošlo do brány. Až když se kluci začali radovat, tak jsem začal s nimi,“ usmívá se Matěj Pekr, jenž v dalším průběhu zápasu připravil svým spoluhráčům dvě přesné nahrávky, načež ještě správně odvolal hlášenou přihrávku při brance na 4:0. „Měl jsem jen dvě nahrávky, ta na čtvrtém gólu nebyla moje. Využili jsme přesilovky, což nám pomohlo a dali jsme v první třetině i jeden gól z protiútoku. Za tři body jsme rádi. Ve Vsetíně jsme určitě takový výsledek nečekali. Napadalo nám tam skoro všechno, ale nesmíme usnout na vavřínech, jít dál a neuspokojit se tímto výsledkem,“ nabádá zkušený hokejista, který určitě podobných zápasů zažil v kariéře více.

Jihlava těžila zejména z produktivity. V první třetině herně nebyla lepším týmem, ale důležitý byl ukazatel skóre a ten byl jasně v její prospěch – 3:0. „Máme tři body, takže hodnocení je určitě pozitivní. Začátek nám úplně nevyšel a opticky byl lepší Vsetín. Ale my jsme si v utkání hodně pomohli přesilovými hrami. Ty určitě rozhodly,“ opakuje Matěj Pekr a na dotaz, zda se Dukla nyní v tréninku přesilovkám nějak zvlášť věnuje, odpověděl zamítavě. „Neřekl bych, že se jim úplně nějak věnujeme. Jen si dokážeme teď vyhovět. Je tam nějaká improvizace. A myslím si, že na přesilovky máme chytré a šikovné hráče a díky tomu góly v přesilovce dáváme,“ hlásí aktuálně jeden z nejproduktivnějších hráčů týmu.

Ačkoliv byl konečný výsledek 7:1 ve prospěch Jihlavy, dá se říct, že vlastně všechny branky dali Jihlaváci. Jedinou trefu Vsetína obstaral odchovanec jihlavského hokeje Adam Zeman, který v říjnu a poté po restartu soutěže nabral směr Lapač, kde nyní hraje. „Bez komentáře. Já nevím, jestli byl s někým domluvený. Ale je to paradox a někdy to bývá, že bývalý hráč klubu, kde hrával, dá svému bývalému týmu gól,“ směje se Matěj Pekr, jenž se zamyslí i nad tím, zda Vsetínu neuškodil současný stav, kdy se hraje prakticky bez diváků. Stadion Na Lapači je totiž svojí atmosférou proslulý, i když se na něm nyní neslaví tituly jak na přelomu tisíciletí, ale hraje jen druhá nejvyšší soutěž. „Souhlasím. Vsetín na tohle z prvoligových klubů doplácí asi nejvíce, že tady nemá lidi. Hrát pod tím kotlem a pod fanoušky, když fandí celý stadion, není jednoduché a myslím, že Vsetín na tomhle trošku ztrácí,“ uzavírá rozhovor „Peky“.

Matěj Pekr po výhře 7:1 ve Vsetíně

Ohlasy trenérů: Karel Nekvasil (Dukla) a Jan Srdínko (Vsetín)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: Vsetín – Dukla 1:7

Autor videa: HokejkaTV