Věřil jsem každé střídání, že tam gól musí spadnout, usmívá se Tomáš Jiránek

13.12.2020 / Tomáš Lysý

Letos zatím moc branek nedává, má aktuálně na svém kontě dvě. Góly Tomáše Jiránka jsou ale nesmírně důležité. Nejprve doma otevřel skóre proti Ústí a nasměřoval svůj tým k výhře 5:1, nyní o třech bodech sám rozhodl trefou z 59. minuty utkání! „Měli jsme těžký zápas ve Vsetíně a náročnou cestu domů. Nyní jsme zase cestovali, tak se to určitě projevilo. Ale postupně se naše hra ve Frýdku zvedala a naštěstí vezeme tři body,“ povídá jihlavský útočník, který za Duklu hraje již pátou sezonu.

První třetina nebyla z jihlavské strany dobrá. Hráčům uskakovali kotouče, Dukla si nedokázala vytvořit žádnou velkou střeleckou šanci a Frýdek-Místek byl o maličko lepším týmem. „Výhra 1:0 je dobrý výsledek, zvlášť, když jsme do zápasu vstoupili špatně. Ale postupem času jsme se zvedali, hodně jsme stříleli, dostávali se do tlaku a do tempa a vyústilo to v gól,“ shrnuje naprosto trefně vývoj zápasu Tomáš Jiránek, který si myslí, že se na první třetině určitě projevil náročný zápas ve Vsetíně. Tam Dukla sice vyhrála 7:1, ale jihlavští hokejisté byli hodně dobití po tom, co za celé utkání hráli nesmírně obětavě a zblokovali 26 střel soupeře. „Všichni jsme tam hráli hrozně obětavě. Nejen na Vsetíně, ale i teď ve Frýdku, a jsme pomlácení. Ale teď máme zápas na Kladně, tak ho musíme zvládnout a pak si odpočineme,“ povídá „Jiras“.

Poté do rozhovoru vstoupí i masér týmu Petr Mlíkovský, který jen potvrzuje, jaká je v týmu dobrá nálada, když si z Tomáše Jiránka utahuje, že nikdy neodpočívá. „Určitě si odpočinu,“ hlásí jihlavský útočník a „Mlíko“ na něj trefně reaguje, že to tak není. Že i když je volno, tak si důrazný útočník sám přidává v posilovně.

Od druhé třetiny se Dukla prakticky pořád zlepšovala. Na střely za druhou a třetí část to bylo přesně 33:3 ve prospěch jihlavských hokejistů, což je naprosto nevídané číslo! Gól ale ne a ne přijít. „Věřil jsem každé střídání, že to tam musí spadnout. Naštěstí to vyšlo na mě a jsme rádi za tři body,“ těší Tomáše Jiránka, který opět za stavu 0:0 vyzdvihuje bojovnost kádru. Třeba když jeli domácí ve třetí třetině za stavu 0:0 v přečíslení tří proti dvěma a Vlastimil Bilčík klekl do střely tak, že Jan Brož v brance nemusel zasahovat. „Soupeř měl nějaká dvě přečíslení, ale Vlasta jedno výborně zblokoval. Hráli jsme obětavě, poprali jsme s tím a soupeře k ničemu nepustili,“ je rád devětadvacetiletý hokejista.

Právě on rozhodl zápas, když jeho rána od modré v čase 58:22 zapadla do sítě. „Fronky mi dal puk krásně na modrou čáru, já jen zavřel oči a pustil to tam. Jejich hráč puk tečoval do brány, takže to byl možná šťastný gól, ale znamenal tři body,“ směje se Tomáš Jiránek, který věří, že úsměv celému týmu vydrží i po posledním utkání roku 2020, kdy Dukla ve středu 16.12. zajíždí do Kladna. „Doufáme, že si tam všechno přeneseme a budeme hrát dobrý hokej. To znamená tlačit se do brány, držet se na puku, že soupeře budeme tlačit. A doufám, že si odvezeme tři body,“ uzavírá rozhovor.

Tomáš Jiránek po výhře ve Frýdku-Místku 1:0

Sestřih zápasu: Frýdek-Místek – Dukla 0:1

>
Autor videa: HokejkaTV