0:1
(0:0, 0:0, 0:1)

Čtvrtá výhra v řadě! Drama ve Frýdku rozhodl 98 sekund před koncem Jiránek

12.12.2020 / Jiří Polášek, Tomáš Kalas

Jihlava drží i po sobotním zápase svůj náskok na čele tabulky, i když se s Frýdkem-Místkem střelecky trápila. Trvalou herní převahu po druhou a třetí třetinu se jí dlouho využít nepodařilo, v poslední části utkání dokonce povolila soupeři jenom jednu střelu na branku, přičemž sama pálila osmnáctkrát. Právě poslední, osmnáctá střela rozhodla o cestě domů s třemi body navrch. Tomáš Jiránek od modré přesně pálil a 98 sekund před koncem rozhodl o výhře Jihlavy 1:0!
12.12.2020 17:00, Chance Liga - 17. kolo

HC Frýdek-Místek

Suchánek – Z. Malík, Vainonen, Hrachovský, Husák, Michálek, Zahradníček – Šedivý, Mikulík, Kaukič – Klimša, Veselý, Tomi – Martynek, Peterek, Ramik – Stuchlík, Przybyla, Matiaško – Flok
0

HC Dukla Jihlava

Jan Brož – Krenželok, Kolář, Černý, Strejček, Bilčík, Mareš, Eliáš – Havránek, Skořepa, Illéš – Jiránek, Fronk, Mácha – Harkabus, Lichanec, Pekr – Čermák, Juda, Chlubna
1
Branky a nahrávky: 59. Jiránek (Fronk). Rozhodčí: Skopal, Fiala – Měkýš, Bartek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 0. Střely na branku: 11:41. Zblokované střely: 9:8. Vhazování: 29:38. Průběh utkání: 0:1.

Průběh utkání

Domácí hokejisté čelili v sobotní večer těžké zkoušce, jelikož se proti nim postavil jasný lídr ligy. Dukla vyhrála poslední tři zápasy s přehledem. Vsetínu nadělila na Lapači debakl 1:7, zastřílela si i proti Kolínu a doma vyhrála 6:0. Po prodloužení přehrála taky v Ostravě Porubu. Na své konto nastřádala 30 bodů. Většina z loňských vzájemných zápasů s Duklou vyzněla právě pro celek z Vysočiny.

Frýdek-Místek nezačal nejlépe. Matiaško nabídl soupeři přesilovou hru, kterou však Dukla nevyužila. Sice zde měla několik střel, ale zazářil domácí brankář Tomáš Suchánek. Stejně dopadla i další přesilovka po vyloučení Zahradníčka. Potom šel sedět hostující Kolář, ovšem paradoxně největší šanci přesilovky si vypracovala Jihlava. Skořepa se dostal s kotoučem do útočného pásma, a nakonec i vypálil, ovšem Suchánek jeho pokus taktéž zlikvidoval. Do první sirény pak nastala možnost sledovat ještě pár dalších akcí, ovšem branky se nikdo na stadionu nedočkal.

Totéž platilo i o druhé třetině. V té již ale začali hosté utahovat šrouby a pomalu tlačit domácí tým. I tak ale oba gólmani drželi nulu. A to i po nejnebezpečnější akci z 25. minuty, kdy se po dlouhém pobytu Frýdku-Místku v pásmu, ze kterého nic nevzešlo, dostal na druhé straně rychle do zakončení Mácha, jenže ani jeho rána z mezikruží nebyla pro Suchánka problémem.

A tak se na gól čekalo dále. Ve třetí třetině už to byl obrovský tlak hostů. Jenže ani Kolář, Eliáš, Čermák, nebo třeba Pekr nemohli najít tu správnou střelu, kterou by domácího brankáře překonali. V 55. minutě si naopak větší šanci vytvořil Lukáš Kaukič, jenž pálil po rychlé přihrávce do mezikruží. Vychytal ho ale pozorný Brož. V čase 58:22 však přišel smutný okamžik pro rysy. Minuta a třicet osm sekund je dělila od zisku minimálně jednoho bodu. Jiří Fronk poslal kotouč na modrou čáru, kde operoval Tomáš Jiránek. Ten poté vypálil dalekonosnou ránu, která už mladého gólmana domácích překonala. Rysi to pak zkusili ještě v šesti hráčích, ale branku už vsítit nedokázali. Vedoucí tým tabulky Chance Ligy si tak odvezl z Polárky výhru nejtěsnějším možným výsledkem.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): My jsme měli dnes špatnou první třetinu. Nešly nám tam nohy, dělali jsme taková nesmyslná rozhodnutí. Frýdek-Místek tam asi byl lepším týmem. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb, což bylo hodně znát. Dostali jsme soupeře pod tlak. Vyvrcholilo to třetí třetinou, kde se hrálo opravdu na jednu bránu. Zaplať pánbůh, že tam ta tečovaná jedovka od modré zapadla.

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): My jsme do zápasu vstoupili dobře, jako do všech... Ale bohužel, nejsme schopni z našeho tlaku a z dobré hry vytěžit gól nebo dva, abychom odskočili soupeři. Potom se hra začne vyrovnávat. Ve třetí třetině už kvalita soupeře byla znát. Zase jsme byli ustrašení, zbytečně. To, jak si vytvářela Jihlava ve třetí třetině tlak, to se nedalo ustát. Nebo samozřejmě dalo, ale s notnou dávkou štěstí. Bohužel tam ta jedna střela zapadla a prohráli jsme 0:1.