Jsme spokojení se třemi body, ale na hře musíme ještě zapracovat, ví Tomáš Chlubna

24.01.2021 / Tomáš Lysý

V probíhajícím ročníku Chance Ligy zažil Tomáš Chlubna zatím nejpovedenější zápas. Při utkání proti nováčkovi ze Šumperku vstřelil první branku a ve třetí třetině svojí druhou trefou v zápasu brankový účet také uzavřel. K tomu přidal ještě jednu asistenci. „Jsem rád, že mi to tam padlo a doufám, že to tak bude pokračovat dále. Máme ale pořád na čem pracovat. Nyní nás čekají dva těžké zápasy, na které se připravíme jako na všechny ostatní a doufám, že je zvládneme,“ povídá teprve osmnáctiletý hokejista, jenž je v bodování juniorů Chance Ligy na třetí pozici.

Před jihlavským odchovancem jsou pouze dva juniorští hráči – třináctibodový Michal Gut a Vojtěch Jiruš, který má jen o bod méně. Poté už následuje Tomáš Chlubna, jenž si dvěma brankami a asistencí polepšil na jedenáct bodů z dvaceti zápasů. „Při první brance jsme měli v útočném pásmu s naší lajnou tlak. Bilča jel do brány a vystřelil. Já jsem do jeho střely dal hokejku a puk skončil v bráně. Byla to teč, snažím se na nich pracovat. Při mé druhé trefě Kolda vystřelil, já puk tečoval a Víťa Brož odvedl v předbrankovém prostoru výbornou práci. Vyšťoural puk, já do něj plácl a také to skončilo v bráně,“ popisuje své dvě branky z předbrankového prostoru. Přitom jeho první branka byla velmi důležitá, v patnácté minutě totiž odčarovala kouzlo gólmana Marka Peksy. „V první třetině jsme dělali z jejich gólmana reprezentanta. Ale snažili jsme se být pořád v klidu, hrát svojí hru a trpělivě čekat na první gól. Jak přišel, tak se to prolomilo,“ domnívá se syn excelentního kanonýra Tomáše Chlubny.

Dukla si tak upevnila první příčku v Chance Lize a pátý z posledních šesti zápasů. Jihlavský mladíček ale ví, že je neustále co zlepšovat. „Začali jsme dobře, ale nejsme spokojení s určitými pasážemi. Už se blíží play-off a musíme ladit formu. Chceme hrát lépe a hlavně celých šedesát minut. Jsme spokojení se třemi body, ale na hře musíme ještě zapracovat,“ uvědomuje si šikovný hokejista, který už druhý zápas po sobě hrál ve čtvrtém útoku po boku Petera Lichanece. „S Lichim se známe a víme, co od sebe čekat. Tentokrát nám to vyšlo, jsme rádi a budeme se snažit pokračovat v těchto výkonech dále,“ slibuje Tomáš Chlubna, jenž dostal za úkol svého parťáka pochválit. A zadavatelem tohoto úkolu byl právě v dobré náladě kolemjdoucí „Lichi“. „Myslím si, že Peťo odehrál výborný zápas, takže určitě pochválíme,“ směje se „Chlup“.

Dukla tak vstoupila do domácího trojzápasu vítězstvím a první dílčí úkol ze tří si tak může odškrtnout. Nyní budou následovat dva těžší kalibry – Přerov a Kladno. „Čekají nás dva těžké zápasy, na které se připravíme jako na všechny a doufám, že je zvládneme. Každý zápas je něčím specifický, ale připravíme se na oba. Doma to musíme zvládnout a uhrát dohromady za šest bodů,“ uzavírá rozhovor Tomáš Chlubna.

Tomáš Chubna po výhře nad Šumperkem

Hodnocení trenérů: Karel Nekvasil (Dukla) – Martin Sobotka (Šumperk)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – DRACI PARS Šumperk 5:0

Autor videa: hokejkaTV