Prohrálo se, ale hraje se dále. Příští zápas může být jinačí, povídá Matěj Pekr

21.03.2021 / Tomáš Lysý

Historie se neopakuje? Ale kdeže, s tím na čtvrtfinále Chance Ligy pro letošní ročník nechoďte. Dukla opět dostala za soupeře Litoměřice, opět vyhrála první zápas a druhý opět prohrála – a stejným poměrem 1:4 jako před dvěma lety. „V Litoměřicích to může být hned jinačí. Celou sezonu se hraje bez diváků, nám to navíc venku jde. Věřím tomu, že zápasy na ledě soupeře zvládneme a dovezeme výhry,“ povídá útočník Matěj Pekr, jenž vstřelil jedinou branku Jihlavy.

Před dvěma lety Dukla prohrála druhou třetinu 0:3 a celkově 1:4, nyní tříbranková nálož soupeře přišla ve třetí části. Nalejme si ovšem čistého vína, Jihlava soupeři hodně pomohla svou nedisciplinovaností. „Nezačali jsme úplně nejhůře. Ale výsledek není ten jako minule, co jsme chtěli. Rozhodly přesilovky, které prostě v play-off rozhodují zápasy,“ míní Matěj Pekr s tím, že takovou kupu vyloučení, jako ve třetí třetině druhého čtvrtfinále (pět trestů) si klub pomýšlející na výhru v play-off prostě nemůže dovolit. „No to vůbec ne. Hlavně ve třetí třetině jsme tam měli asi pět oslabení. Soupeř dal v přesilovce dva góly a to už se v takovém časovém rozpoložení nedá moc honit,“ mrzí jihlavského střelce.

Své si k průběhu třetí třetiny řekl i asistent trenéra Karel Nekvasil: „Ve třetí třetině přišlo na naší straně pět vyloučených. Jsme debilové! To prostě v takovém zápasu nejde. Když jdeš do třetí třetiny za stavu 1:1 a uděláš pět vyloučení, hraješ deset minut v oslabení, z čehož padly všechny branky...,“ nebral si servítky jihlavský kouč. „Jestli z těch několika faulů něco řešil jeden, který něco hasil? Pak ostatní byly zbytečné. Pochopit se dá faul, kterým vyřeším nějaký průšvih, který se tam stal a hrozí z toho, že dostaneme gól. To bylo jednou, když nám soupeř mohl jet sám a udělali jsme nedovolené bránění. Ale v útočném pásmu podražení a léčení nějakých mindráků, že nám to nejde? To je prostě špatně,“ povídá Karel Nekvasil, který ale také ví, že jedna porážka celou sérii nedělá. „Je to škoda, ale stav série je 1:1 a na venkovních kluzištích jsme byli v základní části nejlepší. Tak doufám, že to potvrdíme dále,“ povídá.

Stejně tak to vidí i Matěj Pekr, který též vzývá sílu na ledech soupeřů. Jihlava skutečně ovládla tabulku Chance Ligy z pohledu venkovních zápasů, naopak doma ztrácela zbytečně body. „Tak prohrálo se, ale hraje se dále. Ještě můžeme dvakrát vyhrát v Litoměřicích a série může být hned jinačí. Touto prohrou bych sérii nezatracoval, můžeme se z toho ponaučit a říct si, že ty fauly takhle nemohou být a ty oslabení takhle hrát nemůžeme,“ snaží se mít pozitivní hledí jihlavský kanonýr. „Celou sezonu se hraje bez diváků, nám to venku celkem jde a věřím tomu, že to nějakým způsobem zvládneme a dovezeme výhry,“ uzavírá rozhovor snajpr Dukly. A chcete-li další paralelu před dvěma zápasy v Kalich Aréně? Jihlava před dvěma lety prohrála druhý špíl doma 1:4, když před tehdejším vítězným utkáním změnily Litoměřice brankářský post. Tehdy úmyslně změnou v brankovišti, nyní tím, že se na dopoledním rozbruslení zranil Tomáš Král.

Matěj Pekr po porážce ve druhém čtvrtfinále

Hodnocení trenérů: Karel Nekvasil (Dukla) – Daniel Tvrzník (Litoměřice)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 1:4

Autor videa: HokejkaTV