Stejný vývoj jako před dvěma lety? Dukla míří k dvojzápasu do Litoměřic

22.03.2021 / Tomáš Kalas

Čtvrtfinálovou sérii proti Litoměřicím začala Dukla domácí výhrou. Jenže o den později dokázal Stadion svého lépe postaveného soupeře po základní části porazit a srovnal stav série na 1:1. Že takový vývoj znáte? Aby ne, vždyť před dvěma lety při čtvrtfinále play-off 2019 byla situace podobná. A pokud by série opět pokračovala stejně, nikdo z Jihlavy by se jistě nezlobil. Dukla totiž před dvěma lety urvala v Kalich Aréně dvě vítězství a doma mečbol proměnila. Nyní přichází na řadu dvojzápas v Litoměřicích znovu. Třetí utkání série je na programu v úterý 23.3.2021 od 17 hodin, čtvrtý zápas hned o den později ve stejný čas. Jisté je také, že páté utkání série se bude hrát v pátek na jihlavském ledě.
Třetí zápas můžete sledovat na onlajnech, čtvrtý také přes textový přenos, a pokud máte permanentku, stačí si pustit zdarma živý přenos na hokejkaTV.

Zatímco 1. března 2019 před 2811 diváky vyhrála Jihlava 5:2, o den později odcházelo necelých tři tisíce diváků z tehdejšího Horáckého zimního stadionu rozladěno, neboť Dukla prohrála 1:4 a za stavu 1:1 se série stěhovala do Litoměřic. Jistá paralela s letošní sérii je na první pohled viditelná. Krom toho, že se hraje bez diváků, taktéž vyhrála Dukla první zápas 2:1, aby v sobotu prohrála úplně stejným výsledkem, tedy 1:4.

Stejně jako před dvěma lety, i v letošním roce potopila Jihlavské v druhém zápase série disciplína. Tehdy z toho bylo sedm vyloučených, včetně pětiminutového trestu pro Matěje Pekra, v současné sérii to bylo devět vyloučení, z čehož pět bylo ve třetí třetině, kde si kališníci došli třemi brankami pro srovnání série. Po utkání tak u trenéra Karla Nekvasila nepanovala vůbec spokojenost s odehranými 60 minutami. „Ve třetí třetině přišlo na naší straně pět nebo šest vyloučených. Jsme debilové! To prostě v takovém zápasu nejde. Když jdeš do třetí třetiny za stavu 1:1 a uděláš pět nebo šest vyloučení, hraješ deset nebo dvanáct minut v oslabení, z čehož padly všechny branky... Já nevím, nemám k tomu moc co říct,“ hledala tak těžko slova jedna ze dvou hlavních tváří realizačního týmu.

„Pochopit se dá faul, kterým vyřeším nějaký průšvih, který se tam stal a hrozí z toho, že dostaneme gól. To bylo jednou, když nám soupeř mohl jet sám a udělali jsme nedovolené bránění. Ale v útočném pásmu podražení a léčení nějakých mindráků, že nám to nejde? To je prostě špatně,“ pokračoval Nekvasil v hodnocení nepovedeného sobotního utkání. Dukla však do Litoměřic jede odhodlaná potvrdit pozici nejlepšího týmu na venkovních kluzištích. Kališníci ale hlásí, že nic zadarmo rozhodně nedají. Je již jasné, že se série ještě jednou do Jihlavy vrátí, otázka však za jakého stavu.

Poslední vzájemný zápas

2. zápas čtvrtfinále play-off Chance ligy 2020/21: Dukla – Litoměřice 1:4

Branky a nahrávky: 13. Pekr (Čachotský, Dundáček) – 6. M. Beran (Miškář, Holý), 43. Procházka (Miškář, Stehlík), 45. Miškář (Holý, Procházka), 58. Jánský (Toman). Rozhodčí: Čech, Šudoma – Zídek, Vašíček. Vyloučení: 9:3. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 28:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Dukla: Žukov – Mareš, Kolář, Dundáček, Černý, Bilčík, Strejček, Krenželok – Harkabus, Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Cachnín – Čachotský, Skořepa, Pekr – Havránek, Lichanec, V. Brož

Litoměřice: A. Beran – Marcel, Baláž, Výtisk, Holý, Kremláček, Jebavý, Černohorský – M. Beran, Miškář, Procházka – Toman, Válek, Svoboda – Stehlík, Urban, Konečný – Berka, Jícha, Jánský

První třetinu druhého souboje poznamenala zranění. Na straně Litoměřic to byla nešťastná teč vystřeleného kotouče obličejem Matěje Berana, na domácí pak zranění Matěje Zadražila v oblasti zad. Foto: Nela Dittrichová

Aktuální program čtvrtfinále Chance ligy

3. zápasy: úterý 23. března 2021:

HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava (17:00) – stav série 1:1
HC Slavia Praha – Rytíři Kladno (17:00) – stav série 0:2
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC ZUBR Přerov (17:30) – stav série 2:0
VHK ROBE Vsetín – HC Stadion Litoměřice (17:30) – stav série 1:1

4. zápasy: středa 24. března 2021:

HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC ZUBR Přerov (17:30)
VHK ROBE Vsetín – HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Slavia Praha – Rytíři Kladno (18:00)

5. zápasy: pátek 26. března 2021:

HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Stadion Vrchlabí – VHK ROBE Vsetín (17:30)