Čekala na mě prázdná brána. Zasunul jsem tam puk a euforie, hlásí šťastný Jan Strejček

29.03.2021 / Tomáš Lysý

Šestý čtvrtfinálový zápas mezi Duklou a Litoměřicemi rozhodně nebyl pro slabé povahy. Jihlava vyhrávala po první třetině 1:0, ovšem Stadion ve druhé části srovnal a ve třetí třetině otočil stav. Svěřenci trenérů Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila ovšem odvrátili hrozbu vyřazení, vyrovnali a zvítězili v prodloužení. „Všichni jsme věděli, o co hrajeme. Prodloužení bylo vabank. Kdo dá góla, vyhraje. My jsme potřebovali vyhrát, abychom sérii dotáhli do sedmého zápasu a doufám, že to dotáhneme do vítězného konce i u nás,“ přeje si obránce Jan Strejček, bývalý hráč Litoměřic.

Prodloužení je hodně ošidné. Pátý, šestý a sedmý zápas série se hraje do rozhodnutí, takže po konci dvacetiminutové nadstavby nepřicházejí na řadu samostatné nájezdy. Co je podle Jana Strejčka lepší? „Těžká otázka. Oba týmy to mají stejné. Možná je hrát do rozhodnutí trošku spravedlivější. Kdo má více sil, tak může rozhodnout,“ myslí si „Strejda“ a více sil měla tentokrát Dukla. V čase 88:30 rozhodl šestý mač právě Jan Strejček. „Dostal jsem nahrávku a střílel jsem. Trefil jsem ale beka, ovšem vybojovali jsme puk znovu. Najel jsem si před branku, kde jsem dostal od Ileho hezkou nahrávku na střelu z jedničky a od betonu brankáře se puk ke mně odrazil znovu. Čekala na mně prázdná brána, zasunul jsem tam a přišla euforie,“ líčí rozhodující moment šťastný střelec.

Své bývalé spoluhráče tak vůbec nešetřil. Rozhodující moment po takovém průběhu zápasu, když už se možná někteří litoměřičtí hráči viděli v semifinále proti Kladnu… „Tohle je play-off, nebere se, jestli hraju proti svým nebo ne. Litoměřice jsou mančaftem, který je proti nám a vůbec nehraje žádnou roli, že jsem za ně hrál,“ odpovídá zcela jasně Jan Strejček, který neopomněl pochválit brankáře Maksima Zhukova. Oba gólmani měli v prodloužení výborné zákroky, ale u ruského brankáře ve službách Dukly byly přece jen důležitější. Jihlava totiž odvracela konec sezony. „V prodloužení jsme měli více šancí, ale nedali jsme je. Litoměřice taky nějakou měli, ale Maks nás podržel. Jsem hlavně rád, že se štěstí přiklonilo na naší stranu a vyhráli jsme,“ těší obránce, jehož vášní je vedle přítelkyně také vaření a kuchyňské věci.

Rozhodující sedmý zápas je na programu v úterý 30. března 2021 zřejmě od 17 hodin, jelikož by jej měl vysílat sportovní kanál České televize. Dukla by ráda dokonala obrat a nepříznivě se vyvíjející sérii z pohledu 1:3 by chtěla otočit ve svůj postupový prospěch. Navíc, když soupeř byl dvakrát poměrně blízko k postupu. „Všichni jsme věděli, o co v prodloužení hrajeme. Bylo to vabank. Kdo dá góla, tak vyhraje zápas. My jsme utkání potřebovali vyhrát, abychom sérii dotáhli do sedmého zápasu. Doufám, že u nás vše dotáhneme do vítězného konce,“ přeje si „Strejda“.

Jan Strejček po vítězném šestém čtvrtfinále

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava 2:3 pr.

Autor videa: HokejkaTV