Není čas na odpočinek, v pátek startuje semifinále play-off! Dukla vyzve Vsetín

01.04.2021 / Vladimír Šťastný

Od postupu jihlavských hokejistů do semifinále play-off Chance Ligy neodteklo příliš vody v řece Jihlavě a před svěřenci trenérů Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila je další úkol. A to přinejmenším stejně těžký, jako byl přechod přes houževnatý celek HC Stadion Litoměřice ve čtvrtfinále. V pátek 2. a v sobotu 3. dubna 2021 sehrají jihlavští hokejisté na domácím ledě CZ LOKO Arény v Jihlavě první dva semifinálové mače s týmem VHK ROBE Vsetín. Oba zápasy začínají v tradiční čas v 17:30 hodin. Bohužel i nadále se vinou současné pandemie koronaviru hrají zápasy bez diváků. Zápasy tak můžete tradičně sledovat psaným přenosem na webu onlajny.com a permanentkáře jistě potěší stálá možnost sledovat zápasy zdarma na hokejkaTV. Duklu ale můžete podpořit koupí virtuální vstupenky.
Dukle se pro oba dvojzápasy podařilo sehnat partnery utkání, kterými jsou společnosti Jeřáby Vysočina + Andone s.r.o. a emro s.r.o.
Zápasový bulletin DUKLÁK k prvnímu semifinále můžete stáhnout zde.
Zápasový bulletin DUKLÁK na druhé semifinále si můžete stáhnout zde.

Oba velikáni českého a československého hokeje – Dukla kralovala republice spíše v předlistopadové době, naopak Vsetín hrál prim po vzniku České republiky – se spolu v žádném play-off doposud nesetkaly. Všechno je však někdy poprvé a to je právě případ letošního semifinále play-off Chance ligy. Zatímco Dukla si mezi čtyřku nejlepších týmů druhé nejvyšší české hokejové soutěže vybojovala až po sedmizápasové bitvě s týmem HC Stadion Litoměřice, Valaší si zajistili postup do semifinále již v šestém utkání proti celku, který má HC Stadion také v názvu, a to Vrchlabí. Na domácím ledě tehdy zvítězili 3:2 po prodloužení. Stav série Vsetín – Litoměřice byl tedy 4:2. Nyní je již před oběma týmy semifinále a pouze jeden si vybojuje právo účasti ve finále soutěže.

Tým VHK ROBE Vsetín se v letošní sezoně po základní části umístil na pátém místě tabulky a musel podstoupit boje v předkole play-off. Soupeřem Vsetína byl tým HC Slovan Ústí nad Labem. Přestože Severočeši byli Vsetínu velmi rovnocenným soupeřem, nakonec se z postupu do čtvrtfinále play off po výhře 3:1 na zápasy radovali vsetínští hokejisté. Byla to ale těžká šichta. První zápas Na Lapači vyhráli až na nájezdy, ve druhém mači doma padli a ve čtvrtém špílu prohrávali dokonce 1:3, aby stav otočili a celou sérii zlomili ve svůj prospěch. Čtvrtfinálové série s Vrchlabím je zmíněna výše.

Soupiska Vsetína
Realizační tým Vsetína

Vsetín nevstoupil do letošního ročníku Chance ligy nijak oslnivě a to způsobilo, že po šestadvaceti odehraných kolech, v té chvíli byl Vsetín devátý, sáhlo vedení klubu ke změně na trenérských postech. K dvojici Srdínko – Jenáček se připojil jako hlavní trenér Roman Stantien. Bývalý útočník Vsetína, který byl u všech šesti titulů, před příchodem do Vsetína naposledy trénoval Slovan Bratislava. Tým pod jeho vedením vyhrál hned první zápas proti Porubě, následně Vsetín vyhrál 2:1 v Jihlavě a celek začal pracovat jako dobře namazaný stroj, výsledkem bylo již zmíněné páté místo po základní části a nyní i postup do semifinále play-off.

Podíváme-li se na statistiky hráčů Vsetína ve vyřazovacích bojích, zjistíme, že se v kleci vystřídali dva gólmani David Gába a Jakub Málek. Gába odchytal šest utkání, Málek potom čtyři. Gába inkasoval čtrnáct gólů, má procentuální úspěšnost zásahů 91,62% a průměr inkasovaných branek na zápas 2,01. Málek inkasoval osm gólů, má průměr dvě inkasované branky na zápas a procentuální úspěšnost zákroků 92,08%.

Mezi beky Vsetína si v play-off v rámci kanadského bodování zatím nejlépe vede Lubomír Štach, který má na svém kontě již deset kanadských bodů za dva góly a osm asistencí. S velkým odstupem za ním je Ondřej Smetana se čtyřmi body (1+3) a Jan Bartko se třemi body (2+1).

Co se týče útočníků, tak si v play-off zatím nejlépe počínal Radim Kucharczyk. Ten má na svém kontě deset bodů za tři góly a sedm asistencí. Za ním následují Roman Půček s osmi body (3+5) a David Klimek se šesti body (5+1). Pozadu však nezůstává ani bývalý jihlavský forward Adam Zeman, který má na svém kontě taktéž šest bodů (4+2). Další bývalý jihlavský útočník David Březina. se do kanadského bodování týmu VHK ROBE Vsetín zapsal již jedním gólem a jednou asistencí. Pokud jsme u ex-jihlavských členů v barvách Valachů, nesmíme opomenout ani trenéra brankářů Romana Peschouta, který před angažmá ve Vsetíně vedl maskované muže také v Jihlavě po boku Petra Jaroše, Jana Dršaty a Lukáše Sáblíka.

Poslední zápas Vsetína

Čtvrtfinále play-off Chance ligy – 6. zápas: VHK ROBE Vsetín – HC Stadion Vrchlabí 3:2 pr.

Branky a nahrávky: 2. R. Půček (Bartko), 18. R. Vlach, 91. Klímek (Š. Jenáček, Kucharczyk) – 5. Hrádek (Hozák), 34. Mrňa (Urban, Niko). Rozhodčí: Šír, Kika – Zidek, Polák. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 0. Střely na branku: 62:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Vsetín: Gába – Ondračka, Smetana, Hryciow, Š. Jenáček, Kudělka (C), Štach (A), Bartko – Hořanský, Babka, Vítek – Březina, Pechanec, Gorčík – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek.

Poslední vzájemný zápas:

27. kolo Chance Ligy 2020/2021: HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín 1:2

Branky a nahrávky: 11. Zadražil (Pekr, Harkabus) – 12. Berger (Zeman, Gajarský), 23. Bartko (Hryciow, Pechanec). Rozhodčí: Pilný, Šudoma – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 32:21. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Dukla: Zhukov – Dundáček, Kolář, Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, Mareš – Čachotský, Skořepa, Illéš – Jiránek, Fronk, Brož – Harkabus, Zadražil, Pekr – Havránek, Lichanec, Chlubna

Vsetín: Gába – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka, Štach, Jenáček – Bednář, Pechanec, Gorčík – Babka, Vlach, Kucharczyk – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Gajarský, Zeman, Berger.

Poslední vzájemný zápas mezi Duklou a Vsetínem byl prvním v jihlavském dresu pro Maksima Zhukova, který nastoupil od první minuty. Od té doby naskočil v brance za Jihlavu do třinácti zápasů a hned sedm jich bylo vítězných, z toho všechny čtyři ve čtvrtfinále. Foto: Nela Dittrichová

Semifinále play-off Chance Ligy:

1. zápasy, pátek 2. dubna 2021:

HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín (17:30) - podpořte Duklu koupí virtuální vstupenky
Rytíři Kladno – HC RT TORAX Poruba 2011 (18:00)

2. zápasy, sobota 3. dubna 2021

HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín (17:30) - podpořte Duklu koupí virtuální vstupenky
Rytíři Kladno – HC RT TORAX Poruba 2011 (18:00)

3. zápasy, úterý 6. dubna 2021:

Rytíři Kladno – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava (17:30)

4. zápasy, středa 7. dubna 2021:

Rytíři Kladno – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava (17:30)

Autor videa: SB Films