Šestý zápas vyhrál šťastnější tým. Ale nic nebalíme, říká Tomáš Harkabus

28.04.2021 / Tomáš Lysý

Finálová série proti Kladnu došla do rozhodujícího sedmého zápasu. Dukla totiž domácí mečbol v šestém utkání neproměnila a i šestý mač tak vyhrál venkovní celek. O postupujícím se tak rozhodne ve čtvrtek 29.4. na kladenském ledě. „Když sérii můžete ukončit doma a postoupit do extraligy, tak to samozřejmě mrzí. Nic ale nebalíme. Jedeme na poslední zápas k nim a chceme se vrátit s extraligou,“ zvedá bojovou zástavu útočník Tomáš Harkabus, dle počtu odehraných zápasů za Jihlavu jeden z nejzkušenějších hokejistů.

Jihlavští přitom z konce první třetiny vedli. Úvodní dvacetiminutovka červenožlutým vyšla, byli v ní lepším týmem. Jenže dali pouze jednu branku. „Začali jsme dobře se suprovou první třetinou a škoda, že jsme nepřidali nějaký další gól. Byli jsme v ní jasně lepší. Ve druhé třetině přišlo hluché místo s troškou smůly. Trefili jsme u nás v pásmu ležící hůl a jim se odrazil puk přímo před bránu mezi kruhy. Dali z toho gól, za chvíli druhý. Snažili jsme s tím něco udělat. Bohužel pro nás tam nic nespadlo a troufnu si říct, že toto utkání vyhrál šťastnější tým,“ ohlíží se za šedesáti minutami Tomáš Harkabus, jenž měl za stavu 1:2 ve třetí třetině při přesilové hře velkou šanci. Jeho radost zastavila branková konstrukce… „Přesilovku jsme sehráli dobře. Udrželi jsme se u nich v pásmu a já dostal přihrávku křížem. Rána to byla možná pěkná, ale do břevna, takže nic z toho,“ mrzí jihlavského křídelníka první lajny.

Těžko říct, jak by se zápas vyvíjel, pokud by „Harky“ netrefil brankovou konstrukci. Těžko říct, zda by vůbec přišla otočka Kladna nebýt smolného momentu při kontaktu puku s ležící hokejkou u jihlavské branky. Při smolné trefě byla Dukla zhruba půl hodiny od úspěšného odemčení extraligové brány. „Možná asi každý měl v hlavě nějakou nervozitu, že je extraliga necelé dvě třetiny před námi. Těžko říct. Neodrazit se puk od hole, tak se soupeř nedostane na koně a zápas by se vyvíjel jinak. Prostě vyhrál šťastnější tým,“ myslí si Tomáš Harkabus.

O postupujícím tak rozhodne sedmý zápas. Pro nestranného fanouška se jedná o parádní vyvrcholení druhé nejvyšší české hokejové soutěže. „Samozřejmě nás mrzí, že jsme mohli sérii doma ukončit a postoupit do extraligy. Nic ale nebalíme. Do Kladna jedeme vyhrát a věříme, že se potvrdí pravidlo v sérii o výhrách hostů. Pro nic jiného než pro výhru tam jet nemůžeme. Nic nebalíme, jedeme na poslední zápas k soupeři a chceme se vrátit s extraligou,“ potvrzuje Tomáš Harkabus slova o velké týmové bojovnosti, která je vidět zejména na ledě!

Tomáš Harkabus po šestém zápasu finále

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 1:3

Autor videa: HokejkaTV