Byla velká radost s tímto týmem pracovat, říká Viktor Ujčík

30.04.2021 / Tomáš Lysý

Sezona 2020/2021 skončila. Jihlavští hokejisté bojovali do poslední chvíle o postup do Tipsport extraligy ledního hokeje, proti Kladnu vedli 3:2 na zápasy. Nakonec ale slaví soupeř, který vyhrál šestý i sedmý zápas. V sedmém utkání se Jihlavě nepovedla první třetina, ve které prohrávala již 0:4 a i přes srdnatý výkon se na blíž než na dostřel dvou branek dostat nedokázala. „Hrozně nás to mrzí, už jen kvůli skvělým jihlavským fanouškům a vůbec kvůli všem. Postup byl hrozně blízko. Skončil jeden sen a od zítřka začneme snít další,“ hovoří hlavní trenér A-týmu Viktor Ujčík.

V úvodu sedmého zápasu finále nebyla Jihlava horším týmem. Ovšem stačila jedna chyba, na kterou se nabalily další, a plán hrát co nejdéle vyrovnanou partii rázem skončil. V průběhu první části vedlo Kladno již 4:0. „Cítil jsem na týmu, že sedmý zápas na nás nějakým způsobem dolehl. Zrovna v sedmém zápasu finále jsme si bohužel vybrali špatných dvacet minut. Kluci pak ale zase ukázali, že jsou parta bojovníků, kteří se nikdy nevzdají. Měli jsme i trošku smůlu za stavu 2:4 pro Kladno. Gólem jsme se mohli dostat na dostřel, ale nepadlo to tam,“ hovoří Viktor Ujčík nejen k situaci, kdy dal Matěj Pekr v přesilovce břevno a o dalších nevyužitých šancích za stavu 2:4. „Nyní je v nás nějaká prázdnota a zklamání z toho, že jsme postup nedotáhli. Když člověk skončí druhý v extralize, tak dostane medaili a nějak si to pak může užít. Je hrozně velký rozdíl prohrát finále o to, jestli budete hrát příští rok extraligu nebo Chance ligu. Hrozně nás to mrzí, už kvůli skvělým jihlavským fanouškům a i vlastně všem. Bylo to hrozně blízko. Po utkání skončil jeden sen a od zítřka začneme snít další,“ dodává s hrdým výrazem bývalý vynikající útočník.

Celá sezona nebyla jednoduchá. Vždyť v říjnu neměl klub na výplaty a hráči chodili do civilního zaměstnání. Nemohli se tak přímo věnovat hokeji, byli napůl amatéři, hobíci. Pokud by jim tou dobou někdo řekl, že se hokejisté Dukly budou tahat o postup do extraligy v sedmi zápasech s Kladnem, jenž je financemi i zákulisní silou na jiné úrovni, patrně by nevěřili. „Musím kluky pochválit za celou sezonu. Jak pracovali, jak se chovali, jak věřili společnému cíli – odehrát dobré play-off a dotáhnout to, co nejdále to půjde. Bohužel jsme si vybrali slabší chvilku ve finále a kvůli tomu nyní slyšíme, jak slaví soupeř. Hrozně to bolí a mrzí nás to,“ neskrývá zklamání Viktor Ujčík.

Jihlavští hokejisté překonali sami sebe. Vždyť ve čtvrtfinálové sérii byli dvě minuty od vyřazení. S Litoměřicemi prohrávali 2:3 na zápasy a v šestém utkání v Kalich Aréně dvě minuty před koncem 1:2, navíc hráli bez brankáře. „Byla velká radost s tímto týmem pracovat. Kluci měli radost z hokeje a z toho, že nějakým způsobem dostali odměnu za tu práci před sezonou, v sezoně a prostě se vším, co s tím souvisí. Užili jsme si to, poděkovali jsme jim za to. Byla čest tyhle kluky trénovat a doufám, že si ten týmový duch, hrdost a dravost a chuť vítězit přeneseme do další sezony,“ cení si týmového charakteru Viktor Ujčík a na závěr neopomene pozdravit skvělé jihlavské příznivce: „Zdravím všechny fanoušky a věřím, že příště budeme my ti šťastní!“

Hlavní trenér Viktor Ujčík po sedmém finále

Autor videa: Tomáš Lysý