Duklu v přípravě vyzvou kolínští Kozlové

17.08.2021 / Vladimír Šťastný

Před hokejisty klubu HC Dukla Jihlava je další přípravný týden. Tentokrát bude vyplněný dvěma přípravnými zápasy. Oba se odehrají na kluzištích soupeřů. Hned v úterý 17. srpna 2021 zajíždějí svěřenci trenérů Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila do středních Čech, kde jejich připravenost prověří prvoligový celek SC Kolín. O dva dny později sehrají jihlavští hokejisté zápas na jihu Moravy, kde se střetnou s celkem bet-at-home ICE Hockey League (dříve EBEL liga) Orli Znojmo. Zápas v Kolíně, kde by již mohl chytat Maksim Zhukov, začíná v 17:30 hodin, úvodní buly ve Znojmě přijde na řadu o půl hodiny déle.

Tým SC Kolín se stal před uplynulou sezonou 2020/21 nováčkem Chance ligy a po odehrání základní části obsadili Středočeši šestnácté místo v osmnáctičlenné tabulce. Ze Chance ligy v uplynulé sezoně nikdo nesestupoval a proto tento celek, který se dostal do druhé nejvyšší české hokejové soutěže poprvé od vzniku samostatné České republiky v roce 1993, bude hrát tuto soutěž i v sezoně 2021/22. V dřívější době hrál Kolín na takovéto úrovni naposledy na začátku osmdesátých let dvacátého století.

Webové stránky SC Kolín

Hlavním koučem Kolína zůstal i nadále Petr Martínek, který má k ruce asistenty Jana Šťastného a Jiřího Kadlece. Kolínští hokejisté před nadcházející sezonou odehráli již čtyři zápasy. Nejprve na domácím ledě porazili extraligový Moutfield Hradec Králové 2:1, poté prohráli ve Vrchlabí 4:3, aby si následně spravili chuť opět na domácím ledě, kdy porazili vysoko Benátky nad Jizerou 5:1. Zatím poslední přípravný zápas odehráli proti rakouskému celku Graz 99ers opět na domácím ledě a prohráli 4:2. Graz hraje stejnou soutěž jako Znojmo. Dukla oproti Kolínu odehrála pouze tři utkání. Zvítězila na ledě druholigového Havlíčkova Brodu 10:3 a poté prohrála s extraligovým kladnem v Příbrami 3:1 a na domácím leděš 4:3 po samostatných nájezdech.

Zápasu Dukly v Kolíně mohou být v úterý 17. srpna přítomni i diváci, ovšem za stejných bezpečnostních opatření jako v Jihlavě. Vstupenka na přípravný zápas stojí 100 Kč. Začátek zápasu je stanoven na 17:30 hodin.

Když hrála Dukla v Kolíně v minulé sezoně, odvezla si domů vysokou výhru 8:2, předtím doma vyhrála jasně 6:0. Podobný výsledek asi nyní na řadu nepřijde, přesto by si Jihlava po dvou porážkách s Kladnem mohla napravit chuť. Foto: Nela Dittrichová