Zápas nám ukázal, že máme pořád na čem pracovat, míní Peter Lichanec

18.08.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté po dvou porážkách proti Kladnu v přípravě opět zvítězili. Z ledu Kolína si dovezli výhru 2:1 i díky útočníkovi Peteru Lichancovi, který v polovině třetí třetiny poměrně rychle odpověděl na vstřelenou branku soupeře. A krátce po jeho gólu přišla vítězná otočka. „Výhra se nerodila lehce. Soupeř byl fakt dobrý. První třetinu jsme nehráli to, co jsme měli hrát. Ale postupem času se náš výkon zlepšoval a jsme rádi za výhru,“ říká slovenský útočník, který v Dukle načne třetí sezonu.

Po ne zcela vydařené první třetině se Jihlava na kolínském zimním stadionu dostávala do tempa. Ve druhé třetině několikrát uzamkla soupeře v jeho pásmu, zejména na konci druhé dvacetiminutovky visel gól pro Duklu na vlásku. „Když jsme dostali do pásma, tak jsme odehráli slušné přesilové hry. Ale nechtělo to tam bohužel padnout, odrazit se. Věřím, že to přijde v důležitějších zápasech,“ myslí si „Lichi.“

Duklu možná zdravě nabudil inkasovaný gól na začátku třetí třetiny. Kolín se dostal do vedení 1:0, ale jihlavští hokejisté otočili díky Peteru Lichancovi a Jiřímu Fronkovi na konečných 2:1, navíc si závěr zkušeně pohlídali. „Obdržený gól nás naštval, nechtěli jsme prohrát,“ potvrzuje slovenský útočník a zároveň přitakává, že při hrozbě sestupu se v letošní sezoně asi už nebudou opakovat podobné výsledky jako loni, kdy Dukla přehrála tohoto soupeře 6:0 a 8:2. „Kolín ani loni nebyl slabý, byli nebezpeční. Možná jim jen zápasy s námi trošku nesedly. Hodně hráčů mají v týmu stejných. Ale když tolik týmů sestupuje, tak každý trošku více posílil,“ poukazuje na možnou vyrovnanost ligy v nové sezoně.

Peter Lichanec po výhře v Kolíně

Autor videa: Tomáš Lysý