1:2
(0:0, 0:0, 1:2)

Dukla otočila stav zápasu a bere výhru 2:1

17.08.2021

Jihlavská Dukla vyjela ke svému čtvrtému přípravnému zápasu do Kolína, ve kterém se utkala s kolínskými Kozly. Hokejisté Jihlavy nedokázali ke skórování využít své přesilové hry, tak na zimním stadionu v Kolíně dlouho platil bezbrankový stav. První gól zápasu padl z kraje třetí třetiny, kdy Jakub Semirád vystřelil z první a neminul branku Maksima Zhukova. Dukla na sebe nenechala dlouho čekat a na první branku Kolína odpověděla v čase 50:12 gólem Petera Lichance. Jihlava pět minut před koncem třetí třetiny odskočila do jednobrankového vedení zásluhou Jiřího Fronka, který se stává střelcem vítězného gólu.
17.08.2021 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

SC Marimex Kolín

Sejpal – Čáp, Čížek (A), Kachyňa, Kukla, Piegl, Müller, Klodner - Jankovský, Šafránek (C), Král - Sklenář Jakub, Morong, Krejčík (A) - Svoboda, Zumr, Dvořák - Síla, Semirád, Petrželka - Sklenář Dominik
1

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Mareš, Kauppila, Bilčík (A), Eliáš, Kowalczyk, Niko, Janoušek, Dvořák - Čachotský (C), Lichanec, Illéš - Seman, Fronk, Cachnín - Havránek, Zadražil, Houška - Čermák, Juda, Brož
2
Branky a nahrávky: 44. Semirád – 51. Lichanec (Čachotský, Helt), 56. Fronk (Houška, Kowalczyk). Rozhodčí: . Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): V první třetině jsme byli horší v bruslení a na to samozřejmě navazovalo prohrávání osobních soubojů. Všude jsme byli později nebo jsme měli hráče Kolína na zádech. Neměli jsme na nic a dělalo nám problém se s tím vypořádat. Od poloviny druhé třetiny jsme ale otěže zápasu přebírali my a dokázali jsme se udržet v útočném pásmu na puku i po delší čas. Možná tomu chyběla překvapivější přihrávka a trošku větší klid v zakončení. Ve třetí třetině nám tam konečně napadaly nějaké branky. Sice jsme prohrávali, ale výkon měl určitě stoupající tendenci a dokázali jsme zápas otočit. Nemalou měrou se na to podílel výborně chytající Maks. V obraně poprvé hrál Annti, je těžké ho v tuto chvíli nějak hodnotit. V pondělí měl totiž trénink a hned chtěl jít do zápasu, že už se potřebuje rozdýchat. Má nyní velké, asi dvoutýdenní manko, které na kole nejde udržet a nahnat. Říkal nám, že je z loňské sezony zvyklý na něco jiného - ohledně založení útoku. Nějaký čas zabere, než do sebe dostane automatismy, co chceme my. Ale ohledně pohybu a vedení souboje to nebylo špatné. Komunikujeme s ním anglicky, někdy pomohou hráči, někdy pomůže on sám a někdy pomůže Viktor svou finštinou. Ale to jsou slovíčka, které se nezveřejňují (směje se).