Nabitý týden Dukly: Dva domácí přípravné zápasy a Fans Day!

23.08.2021 / Tomáš Lysý

Fanoušci Dukly Jihlava, do pozoru! Červenožlutí se poslední srpnový týden představí hned dvakrát doma a navíc budete mít jedinečnou možnost se po dlouhé době potkat přímo s hráči! Dukla sehraje v úterý 24.8.2021 od 18 hodin přípravný zápas proti klubu BK Havlíčkův Brod, o dva dny později ve stejný čas pak vyzve rakouský velkoklub Vienna Capitals, jenž postaví proti Jihlavě kombinovaný výběr (Áčko a Béčko). Celý pracovní týden bude zakončen v pátek – na Masarykově náměstí v Jihlavě proběhne od 16:15 Fans Day Dukly 2021.
Permanentkáři z loňské sezony mají na domácí přípravné zápasy Dukly vstup zdarma, u vstupu stačí předložit permanentku.

Dukla sehrála v přípravě doposud pět zápasů, přičemž domácí byl pouze jeden, proti Kladnu. Červenožlutí si nejprve zastříleli v Havlíčkově Brodě, kde vyhráli 10:3. Na úvod srpna ještě jeli do Příbrami, kde proti Kladnu padli 1:3. O týden později proti Rytířům na domácím ledě třikrát vedli, ale nakonec prohráli 3:4 na nájezdy. Tím jihlavské přípravné porážky skončily. Dukla poté otočila duel na ledě Kolína z 0:1 na 2:1 a poté přemohla i Znojmo. Proti týmu z Ice Hockey League ale trenéři zcela jistě nemohli být spokojeni s prvními dvěma třetinami. Svěřenci trenérů Ujčíka a Nekvasila totiž prohrávali 1:4. Až zlepšenou třetí třetinou srovnali na 4:4 a následně ovládli nájezdy.

BK Havlíčkův Brod rozhodně není pro Duklu neznámým soupeřem. Fanoušci obou týmů jistě pamatují bitvy z první ligy – ať už na ledě nebo v hledišti, kdy sem tam mezi fanoušky létaly různé předměty. Regionální derby tehdy měla vždy skvělou atmosféru a v zápasech se mazaly rozdíly mezi lépe a hůře postaveným týmem. Ovšem neúprosný zub času již začíná zanášet historii těchto zápasů prachem. V soutěžním mači se oba celky naposled utkaly 17.1.2015, kdy se Dukla natrápila na výhru 2:1 v prodloužení. Jen tak mimoděk, jihlavskou branku tehdy hájil jistý David Rittich, který v následující sezoně začne kroutit šestou sezonu v NHL - rozhovor zde. Od ročníku 2016/2017 hrají Bruslaři třetí nejvyšší českou hokejovou soutěž a snaží se o návrat zpět do současné Chance ligy.

Soupiska Havlíčkova Brodu
Realizační tým Havlíčkova Brodu

Během přípravy sehráli Brodští pět zápasů z celkových deseti. Po již zmiňované domácí prohře s Jihlavou následovala jednoznačná záležitost s Kometou Brno B. Svěřenci kouče Michala Konečného totiž vyhráli 6:0. Ovšem Béčko slavného celku se na domácím ledě Brodu revanšovalo výhrou 6:2. V dalším regionálním derby a utkání mezi dvěma líhněmi skvělých hokejistů padl Havlíčkův Brod ve Žďáru 3:4 na nájezdy. Minulý týden pak měli vedoucí brodského týmu Ladislav Vácha a Milan Sochor se zápisem o utkání pořádné ruce práce, protože padlo hned jedenáct branek. Při gólové kanonádě se tentokrát Havlíčkův Brod radoval z výhry 6:5 v prodloužení nad Dvorem Králové.

Aktuální soupiska Havlíčkova Brodu čítá jednadvacet plejerů. Mnozí z nich jsou bystrému oku jihlavského fanouška dobře známá. Jmenovitě jde o gólmana Ondřeje Chaloupka, obránce Romana Čermáka či forvarda Tomáše Ludvíka. První dva oblékali dres jihlavského A-týmu, poslední uvedený se pak zkoušel prosadit v juniorce.

ZÁPASOVÁ OPATŘENÍ

Také tento zápas se odehraje za platných epidemiologických opatření. Na akci mohou být přítomny pouze osoby, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19. Po vstupu na zimní stadion je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem (např. FFP2, KN 95) po celou dobu trvání akce. Všichni diváci musí při utkání sedět, je zakázáno při utkání na zimním stadionu stát.

Totožný postup absolvoval během prvního přípravného utkání doma proti Kladnu také jednatel Dukly Bedřich Ščerban. „Zpětně bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří přišli na zápas Dukly proti Kladnu do CZ LOKO Arény a fandili nám. Je to samozřejmě nelehká doba. Vím, že tato opatření jsou nepříjemná a rozumím tomu, že jsou lidi na omezení naštvaní. Je třeba si uvědomit, že Dukla není ten, kdo tyto opatření vymýšlí a zavádí. Jako pořadatel zápasu máme povinnost ze zákona zajistit dodržování těchto nařízení, která od vlády a Ministerstva zdravotnictví přicházejí. Nicméně jak už jsem jednou řekl, tak opakuji: Pokud mám volit mezi tím, že budu částečně omezený, ale moct jít na hokej – nebo bude hokej bez diváků, tak volím to, abych i při částečném omezení na hokeji byl a mohl si ho užívat. Kdo byl na utkání proti Kladnu, tak nemůže litovat. Byl to parádní hokej. Měl jsem z toho utkání výborný prožitek a pevně věřím, že i všichni ostatní fanoušci na stadionu. Hráčům děkuji za výkon, hokejem jsem se bavil.

Chtěl bych návštěvníkům zápasu poděkovat. A jen aby si nemysleli, že tato opatření pouze vymáháme a pak jim za to „jen“ poděkujeme: Strávil a zažil jsem to s nimi. Šel jsem normálním vchodem na stadion přes turniket, stejně jako ostatní. Na loňskou permanentku. Kontrolou a prokázáním, že jsem po očkování. Během celého utkání jsem seděl na tribuně s nasazenou rouškou ve společnosti fanoušků a díval se s nimi na hokej. Šel jsem stejnou cestou jako oni a myslím si, že omezení nejsou tak hrozná a dá se to zvládnout. Netěší mě to a radši bych stál, pohyboval se bez roušky a fandil. Ovšem taková je situace a na svou vlastní kůži jsem zažil, že se opatření dají zvládnout. Pokud má člověk rád hokej a chce se na něj jít podívat – a je to jediná cesta ke vstupu, tak jsem ochotný jí podstoupit," otevřeně informuje šéf Dukly Jihlava.

U vstupu do zimních stadionů bude nutné předložit jeden z těchto dokumentů:
• Negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní.
• Negativní Antigen test ne starší než 72 hodin.
• Mezinárodní certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování.
• Laboratorně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.

Pořadatelé utkání žádají o striktní dodržování všech uvedených nařízení. V případě jejich nedodržování bude divák z prostor stadionu vykázán.

VSTUPY DO CZ LOKO ARÉNY

Z důvodu teplého počasí budou pro vstup do CZ LOKO arény vyčleněny pouze dva vchody a to vchod A a F ze Smetanových sadů. Zde bude též umístěna pokladna. Vchody se otevřou hodinu před začátkem utkání – v 17 hodin. Vstupné na utkání je stanoveno pro dospělého diváka na 80 Kč, dítě od 130 cm výšky zaplatí 20 Kč. Pro držitele permanentních vstupenek ze sezony 2020/21 je vstup na přípravná utkání zdarma, permanentní vstupenku ovšem musí mít majitel u sebe (projde jejím načtením přes turniket).

Prosíme všechny návštěvníky, aby dodržovali pokynů pořadatelské služby a výzev hlasatele při utkání.