Dva góly? Třešnička na dortu, říká Adam Dvořák

25.08.2021 / Tomáš Lysý

V jihlavském kádru byste našli pár hráčů, kteří se na zápas proti Havlíčkovu Brodu pořádně těšili. Určitě mezi nimi byl i Adam Dvořák, odchovanec havlíčkobrodského hokeje. Mladý obránce si navíc tento zápas okořenil dvěma vstřelenými brankami. „Bral jsem utkání jako normální. S třešničkou na dortu, že se mi povedl nějaký gól nebo bod. Mohl jsem mít i hattrick, ale platit budu i za dva góly,“ směje se dvacetiletý hokejista.

Utkání se přitom nevyvíjelo tak jednoznačně, aby došlo k výsledku 7:1. Po první třetině totiž Dukla vedla pouze o dvě branky. „Utkání byl od začátku vyrovnaný. Ale přišlo mi, že převaha byla na naší straně od začátku větší. Pak se rozhodlo fyzickými silami. Utkání jsme urvali, spadlo nám tam pár gólů a zápas se zlomil,“ myslí si Adam Dvořák, pro kterého byl zápas trošku prestižnější, jak bylo uvedeno výše. „Byl to speciální zápas tím, že jsem celý život hrál v Havlíčkově Brodě. Ale snažil jsem se ho brát jako normální s tím, že se jen s více protihráči znám,“ dodává talentovaný zadák.

Právě Adam Dvořák mohl mít za vzor legendárního obránce Jana Suchého, zřejmě nejlepšího beka československé hokejové historie. Populární „Souška“ bohužel už bude rozdávat radost pouze v hokejovém nebi, kam ráno před zápasem ve věku 76 let odešel. „Chodil pořád na zimák do Kotliny, vídal jsem ho tam často. Byl legendou českého hokeje, zavedl blokování střel, vyhrál kanadské bodování extraligy jako jediný bek. Za mně to byl nejlepší obránce českého hokeje a jeho smrt mne docela zasáhla,“ smutní při otázce na úmrtí krále mezi obránci.

Adam Dvořák po výhře nad Havlíčkovým Brodem

Autor videa: Tomáš Lysý