7:1
(2:0, 4:1, 1:0)

Třetí výhra v řadě! Dukla i napodruhé zvládla derby s Brodem

24.08.2021 / Tomáš Kalas

Úterní podvečer 24. srpna svedl k sobě po krátké odmlce opět v derby Jihlavu a Havlíčkův Brod. Dukla šla za výhrou od první minuty a bylo z toho nakonec vedení po dvou třetinách poměrem 6:1, k čemuž přispěl dvěma brankami i brodský odchovanec Adam Dvořák. Dukláci ještě ve třetí třetině přidali jednu branku v 55. minutě díky úniku Tomáše Harkabuse v oslabení, a tak se v CZ LOKO Aréně nakonec urodil výsledek 7:1!
24.08.2021 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Janoušek, Kauppila, Mareš, Kowalczyk, Eliáš, Dvořák – Harkabus, Fronk, Illéš – Havránek, Seman, Helt – Cachnín, Juda, Brož
7

BK Havlíčkův Brod

Chaloupek – Čermák, Kliment, Nepokoj, Benák, Snutný, Najman, Ludvík, Krejčí – Košťál, Čejka, Bulín – Holenda, Mlynář, Voříšek – Tecl, Ludvík, Kuchta – Košťál, Pártl, Kalač
1
Branky a nahrávky: 9. Seman (Helt, Havránek), 19. Dvořák (Juda), 23. Harkabus (Kauppila, Fronk), 29. Dvořák (Seman, Helt), 33. Fronk (Eliáš), 37. Helt (Havránek, Illéš), 55. Harkabus – 24. Bulín (Čejka). Rozhodčí: Polák, Mejzlík – Augusta, Mareček. Vyloučení: 6:5, navíc Čermák (HBR) 5 min a do konce. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: bude doplněno. Střely na branku: budou doplněny. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.

Průběh utkání

Jihlava byla od prvních minut aktivnějším týmem a první příležitost na vedoucí branku měl po necelých čtyřech minutách hry Helt, střelou mezi betony si na Ondřeje Chaloupka, jihlavského brankáře v barvách Brodu, ale nepřišel. Rebelové následně nevyužili přesilovou hru a v čase 8:35 se již Dukla radovala. Helt prokázal přehled a z pravého kruhu našel zcela volného Filipa Semana nad kruhy, který z první prostřelil Chaloupka. Domácí nepolevovali a Ondřej Chaloupek byl velmi výraznou postavou na straně Brodu, neboť dokázal vychytat blafáky Havránka a Fronka ve dvou střídáních za sebou. Hosté se připomněli v útoku při svém oslabení, když šel do střelby v půlce 15. minuty Čermák z levého kruhu, za Maláčem - jehož start za A-tým byl dnes premiérový - zazvonila jenom tyčka! Poslední slovo ve třetině tak měla Dukla. Adam Dvořák zakončením přesně do vinglu 66 sekund před koncem první periody udělal jihlavské vedení dvoubrankové.

Ve druhé třetině se na gól čekalo výrazně méně času než v té první. Po dvou a půl minutách hry šel na trestnou brodský Kalač a Dukle trvalo využít přesilovku celých 11 sekund. Antti Kauppila přesně nahrál na levý kruh pro Tomáše Harkabuse, který zakončením na bližší tyč propálil Chaloupka a bylo po přesilové hře. Jenže Brod bleskově snížil na dvoubrankový rozdíl. Jan Bulín po přihrávce od Čejky vytvořil bleskově na konci 24. minuty druidský nápoj, jehož účinkem byla úspěšná střela z první. Pokud hosté pomýšleli na zdramatizování zápasu, ve zbytku třetiny jim Dukla veškeré představy rozmetala. Nejprve využil přesilovku v čase 28:35 druhým gólem v utkání Adam Dvořák a bylo to zase o tři branky. Navíc Brod stále držel Chaloupek, hosty ze severní části kraje pak při akci Harkabuse zachránilo i břevno. Na střelu Jiřího Fronka z 33. minuty byl ale brodský gólman již krátký. Stav utkání si Jihlavští vylepšili ještě šestou brankou, kterou po rychlé kombinaci zařídil Filip Helt.

Ve třetí třetině tak již bylo o výsledku víceméně rozhodnuto. Na řadu však přišla častá vyloučení, které se ani jednomu týmu nepovedlo vytrestat. Ba naopak, po dvouminutovém trestu Mareše za hrubost ujel v oslabení Tomáš Harkabus a suverénním zakončením upravil na 7:1. V závěru se sice mírně přiostřilo a brodský Čermák šel předčasně do kabiny za faul na pět minut a do konce utkání, stav se ale nezměnil a památku Jana Suchého tak Jihlavští uctili více než důstojně.

Ohlasy trenérů

Michal Konečný (BK Havlíčkův Brod): Z naší strany to nebylo špatné. Zase jsme propadli v koncovce. Jihlava prokázala svojí kvalitu. Musím říct, že mám radost z Chaliho. Sice pustil sedm gólů, plno dalších šancí ale pochytal. Jak říkám, nehráli jsme špatně, nemám být proč naštvaný. Je tam velký rozdíl v koncovce, kdy nám se nedaří zakončit přesilovku a z brejku dostaneme gól. Někdy to tak prostě je. Myslím si, že tento zápas byl pro nás důležitý, protože se hrál rychlý a důrazný hokej a to my potřebujeme.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Zápas nikdy nenahradíš tréninkem. Každý zápas je lepší než trénink. Jsme rádi, že se nám zápasy s Brodem podařily domluvit. Zápas jsme kontrolovali od začátku do konce a těší nás, že hráči udrželi koncentraci po celý zápas. Během prvního utkání v Brodě k němu někteří hráči přistoupili trošku špatně a z toho vyplynula nějaká zranění a podobné věci. Tentokrát i systémové věci u hráčů vydržely celých šedesát minut, tedy i za rozhodnutého stavu.