Dukla jde lovit zubra! Ve středu přijede do Jihlavy Přerov

21.09.2021 / Tomáš Kalas

S těžkým dvojzápasem na úvod může být Dukla spokojena bodově jenom částečně. Sice doma zvládla porazit ve šlágru Vsetín, na Porubě ale padla a ve středečním utkání s týmem HC ZUBR Přerov půjde o to, aby se vrátila zpátky na vítěznou vlnu. Utkání se Zubry začne v tradičních 17:30, ještě před začátkem zápasu proběhne minuta ticha za zesnulého dlouholetého maséra Dukly, Libora Kuchyňu. Po konci první třetiny pak proběhne ještě menší gratulace, proto prosím zůstaňte na svých místech!
Vstupenky na zápas si můžete koupit pohodlně na Ticketportalu.

Po triumfální výhře 3:0 nad Vsetínem vyrážela Jihlava do Ostravy v dobré náladě a chtěla na úspěšné první kolo navázat. I přestože dokázala na branku Tomana z deváté minuty reagovat díky Tomáši Havránkovi, na dvoubrankový trhák domácích reagoval pouze Tomáš Čachotský pět minut před koncem. Poruba navíc v závěru trefila prázdnou branku a výsledek 4:2 tak byl zapsán do kronik jako ten konečný.

Jihlavští mohli žehrat na velké množství neproměněných šancí, Tomáš Čachotský například za stavu 2:3 měl tutovou šanci, kterou však neproměnil. „Výkon nebyl o tolik jiný jako proti Vsetínu, jenže jsme neproměňovali šance. Měli jsme i trošku smůlu, ale na to se nehraje,“ smutnil bezprostředně po utkání útočník Tomáš Havránek. „Prvních šest minut bylo dobrých, ale inkasovaný gól v naší přesilovce nás trošku semlel. Přestali jsme hrát a Poruba byla trošku na koni,“ dodával směrem k první třetině, která se Dukle příliš nepovedla.

Soupiska Přerova
Realizační tým Přerova

Přerov do ročníku vstoupil souboji s týmy, které se v loňském ročníku umístily na spodku tabulky, a tak si na střední Moravě dělali naděje na to, že by všechny úvodní tři zápasy dokázali vyhrát. Tři body se jim ale povedlo získat jenom v domácích utkáních. Otvírák sezóny obstaral duel s Kolínem, kde rozhodla druhá třetina. Zubři v ní nasypali rovnou čtyři branky, Kolínu nedovolili žádnou a výsledkem 4:0 zápas i skončil.

V Šumperku se ale Přerovu nezadařilo jak výsledkově, tak herně. Draci se ujmuli po první třetině už dvoubrankového vedení, které sice přerovský Süss v 56. minutě ukrojil o jednu branku, domácí si však závěr dokázali pohlídat a nejtěsnějším možným rozdílem, tedy o jednu branku, vyhrát. Zatím poslední duel odehrál Přerov doma s Kadaní a pořádně se na výhru natrápil. Dvakrát prohrával, srovnání na 2:2 přišlo až sekundu před koncem druhé třetiny a Meoptě to hodně pomohlo do poslední třetiny, v ní totiž dala tři branky a nakonec vyhrála 5:2.

Poslední zápas Přerova

HC ZUBR Přerov – SK Trhači Kadaň 5:2

Branky a nahrávky: 33. Indrák (Šoustal), 40. Černý (Hrabal, M. Svoboda), 46. Kratochvil (Jakub Svoboda, Hrdinka), 57. Šoustal (Pšurný, Doležal), 59. Hrdinka (Kubeš, Doležal) – 20. Bernat, 38. K. Heffernan (S. Heffernan, M. Zabloudil). Rozhodčí: Dědek, Fiala – Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 609. Střely na branku: 42:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2.

Přerov: Postava – Hrabal, Černý, Hrdinka, Kubeš, Krisl, Seemann – Süss, Pšurný, Doležal – Jakub Svoboda, Herman, Kratochvil – Novák, Dvořák, M. Svoboda – Šoustal, Indrák, Jan Svoboda

Poslední vzájemný zápas

26. kolo Chance Ligy 2020/2021: HC ZUBR Přerov – HC Dukla Jihlava 4:3sn

Branky a nahrávky: 2. Macuh (Dřímal), 57. Svoboda (Hrabal, Suhrada), 60. Dostálek (Zbořil, Doležal), rozh. náj. Číp – 26. Zadražil, 33. Harkabus (Pekr), 56. V. Brož (Kolář). Rozhodčí: Cabák, Vrba – Bohůnek, Hranoš. Vyloučení: 3:4, navíc Mareš (JIH) 10 minut OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.

Přerov: Postava – Mlčák, Hrabal, Forman, Zbořil (A), Suhrada, Dřímal – Dostálek, Pšurný (A), Doležal (C) – Číp, Hejcman, Süss – Ryšavý, Macuh, Štefka – M. Svoboda, Indrák, Goiš
Dukla: J. Brož – Kolář (A), Dundáček, Strejček, Černý, Eliáš, Bilčík, Mareš – Illéš, Skořepa (C), Čachotský (A) – V. Brož, Fronk, Juda – Pekr, Zadražil, Harkabus – Chlubna, Lichanec, Havránek

Ještě do 57. minuty to vypadalo, že si Jihlava z Přerova odveze tři body. Jenže selhání v závěru připravilo Duklu nejenom o body, ale i o výhru. Foto: Alena Zapletalová

4. kolo Chance ligy, středa 22.9.2021:

AZ Heimstaden Havířov – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov (17:30) - vstupenky zde
VHK ROBE Vsetín – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
HC Frýdek-Místek – HC Baník Sokolov (18:00)
SC Kolín – HC Slavia Praha (18:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – HC Stadion Litoměřice (18:00)
SK Trhači Kadaň – HC Stadion Vrchlabí (18:00)

5. kolo Chance ligy, sobota 25.9.2021:

Slovan Ústí nad Labem – AZ Heimstaden Havířov (16:00)
HC ZUBR Přerov – VHK ROBE Vsetín (17:00)
HC Stadion Vrchlabí – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Stadion Litoměřice – SK Trhači Kadaň (17:00)
HC Slavia Praha – DRACI PARS ŠUMPERK (17:00)
HC Baník Sokolov – HC Benátky nad Jizerou (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – SC Kolín (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek (18:00)

Tabulka Chance Ligy po 3. kole