3:1
(3:0, 0:0, 0:1)

Zubři na Duklu nestačili, Jihlava doma zatím stoprocentní

22.09.2021 / Andrea Nováková

Chance Liga pokračovala čtvrtým kolem. Jihlava na svém ledě vyzvala tým HC Zubr Přerov. Skóre zápasu se změnilo až po sedmi minutách hry, když první branku utkání zaznamenal Jakub Illéš. Stav se v první části měnil ještě dvakrát, kdy góly na straně Dukly přidali Tomáš Čachotský a Filip Seman. Do druhé periody nastoupil Přerov s novým gólmanem, kterého již nikdo z jihlavských nepřekonal. Konečné skóre zápasu uzavřel brankou na 3:1 přerovský Hrdinka.
22.09.2021 17:30, Chance Liga - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Dundáček, Mareš, Eliáš, Niko, Bilčík, Kauppila, Kowalczyk – Harkabus (A), Fronk, Illéš – Čachotský (C), Lichanec, Helt – Havránek, Zadražil, Houška – Seman, Juda, Brož
3

HC ZUBR Přerov

Petrásek (21. Postava) – Gazda, Hrabal, Kubeš, Hrdinka, Krisl (C), Seemann, Černý, Gréč – Doležal (A), Pšurný (A), Süss – J. Svoboda, Kratochvil, Král – M. Svoboda, Dvořák, Novák – Fencl
1
Branky a nahrávky: 7. Illéš (Harkabus, Fronk), 11. Čachotský (Lichanec), 19. Seman (Čachotský, Kauppila) – 54. Hrdinka (Kubeš, Hrabal). Rozhodčí: Wagner, Jechoutek – Měkýš, Kučera. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 927. Střely na branku: 24:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Ačkoli výsledek první třetiny vyzněl jednoznačně pro Duklu, diváci mohli vidět vyrovnaný hokej. Oba týmy si vytvořily příležitosti ke skórování, avšak Přerovu se nepodařilo vsítit ani jednu branku. Na první gól zápasu fanoušci čekali do sedmé minuty, kdy se do horního růžku Petráskovy branky trefil Jakub Illéš . O čtyři minuty později se Dukla radovala znova, když po Lichancově střele dorážel puk za záda Petráska kapitán Tomáš Čachotský. Přerovští se nechali vyloučit a Jihlava měla šanci přidat další gól. Hra 5 na 4 se domácím moc nepovedla. Přerovský Kratochvíl jel v oslabení sám na Zhukova, ale první branku svého týmu nedal. V další přesilové hře si však jihlavští vylepšili reputaci. V početní převaze se do branky trefil Filip Seman, který tečoval střílenou přihrávku od Čachotského.

Třemi góly v první třetině Dukla vyhnala z branky přerovského Petráska, kterého od druhé části zápasu nahradil Postava. Přerov dostal šanci v přesilové hře 5 na 4, ale svou šanci ke snížení soupeřova náskoku nevyužil. Naskytlo se i pár šarvátek před brankou Jihlavy. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale ani jeden tým si nedokázal vytvořit gólové šance. V poslední minutě se do obrovské šance dostal Jiří Fronk. Při jeho střele na téměř odkrytou branku si celý stadion myslel, že je to gól, bohužel nebyl. Do třetí třetiny se šlo za stejného stavu 3:0 pro domácí.

Ve čtvrté minutě závěrečné třetiny měl šanci Čachotský, kterému se z bezprostřední blízkosti nepodařilo překonat gólmana Přerova Postavu. Hostující tým se snažil utkání zdramatizovat, ale stále se jim nedařilo překonat skvěle chytajícího Maksima Zhukova. Už se zdálo, že Jihlava vyhraje bez inkasované branky, jenže přišlo snížení z hole Františka Hrdinky. Přerov ještě zkusil odvolat brankáře, ale skóre zápasu už se nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): Za mne stručně. V první třetině jsme dvakrát zaváhali, soupeř uskočil o dvě branky. Třetí jsme dostali v oslabení, kdy po secvičeném signálu přišla střela do hole a z toho, musím uznat, padl hezký gól. Byť jsme pak měli určité šance, tak gólman domácích byl jistý a soupeř si zápas zaslouženě pohlídal. Ač od druhé třetiny snesl náš výkon přísnější měřítko, tak to na soupeře nestačilo.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Začnu pozitivy. Určitě první třetina, produktivita v první třetině a výkon Makse. Ale jak tady bylo řečeno, vedeme doma 3:0, můžeme si hokej před diváky užít, tak jsme začali zbytečně hrát komplikovaný hokej. Ztráceli jsme spoustu puků. Musím vzdát i hold soupeři, který přijel na tři lajny a od druhé třetiny nás předčil v chuti hrát hokej. Přerov byl najednou silnější na puku, hokejovější a my jsme najednou nevěděli, co s tím. Klukům jsme se už po první třetině snažili říct, že výsledek 3:0 nic není, že je zrádný a může se hodně brzy otočit. Díky Maksovi jsme nepustili Zubry do bližšího kontaktu, jelikož bychom pak měli velké problémy. Pro nás jde o ponaučení a o něco, na čem můžeme s kluky zapracovat a ukázat si to. Zklamala mě naše hokejovost a přístup od druhé třetiny.

Vzpomínka na zesnulého dlouholetého maséra Libora Kuchyńu:
Viktor Ujčík: Libora jsem zažil. Byl to klasický super kluk-kustod, který skvěle udržoval kabinu v chodu co se týče pořádku, humoru a trošku odlehčení, protože hokej vždycky není úplně snadná věc. Takoví lidé jsou hrozně potřeba. Je to pro mne těžko pochopitelné, že takhle mladý kluk - byl ode mne na dostřel - odejde. Takový je ale život a je to hrozná škoda. Byl bych radši, kdyby tady s námi mohl být dále. Věřím tomu, že nějakým způsobem s námi bude tam nahoře a bude nám držet palce.

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): Touhle cestou, byť je to zvláštní, bych chtěl jeho rodině vyjádřit upřímnou soustrast. S Liborem jsem toho zažil dost ať už na dvacítkách nebo v Karlových Varech, kdy se mu tenkrát povedla sezona. Souhlasím s kolegou, že to byl člověk, který - nebojím se to říct - byl umělěc ve svém oboru. Hokeji dával opravdu vše a kluci ho měli rádi. Je to hrozná škoda, protože byl to opravdu člověk, který byl pro hokej zapálený a celkově...

Fotogalerie utkání

Fotogalerie