Domácí snaha o prodloužení série výher. Do Jihlavy přijedou hokejisté Vrchlabí

19.11.2021 / Natálie Poláčková

Jihlava by potřebovala získat další body do tabulky a upevnit si pozici v horní části prvoligových celků. Ačkoliv zpočátku sezony vypadaly domácí zápasy pro jihlavské hokejisty spíše jako nevýhoda, tak se jim povedlo smůlu zvrátit a v posledních třech domácích utkání vybojovali výhru a darovali nejen sobě, ale také fanouškům, body. Dukla vyzve HC Stadion Vrchlabí v CZ LOKO Aréně v sobotu 20. listopadu od 17:30. Vstupenky si můžete zakoupit na ticketportal.cz a opětovně na Infocentru (platba kartou či hotově) i na automatické pokladně (hotově).
Pro vstup na zápas stačí negativní antigenní test (ne starší 24 hodin), negativní PCR test (ne starší 3 dny), dokončené očkování (uplynulo minimálně 14 dnů od druhé dávky) nebo prodělaný covid před nejdéle 180 dny.
Utkání se hraje v rámci Charitativního týdne Chance ligy - přineste na stadion nepotřebné hračky, omalovánky, plyšáky apod. či hygienické potřeby.

Vrchlabí se drží mezi týmy, kteří balancují mezi týmy na středu tabulky. Od samotné Dukly je dělí pouze pět bodů (do tabulky už jsou započítávány kontumační porážky Kadaně, která odstoupila z Chance ligy). Ačkoliv ještě před reprezentační pauzou byli hokejisté Vrchlabí zajisté ve skvělé formě, díky které dokázali vyhrát pět po sobě jdoucích utkání, tak při posledním zápase proti Šumperku už se jim tak moc nedařilo a utrpěli porážku 1:5. Z posledních deseti zápasů vyhrálo Vrchlabí sedm utkání, Dukla ještě o jeden mač více.

Soupiska Vrchlabí
Realizační tým Vrchlabí

Zajisté by bylo dobré zmínit i brankářskou dvojici podkrkonošského celku. Jedničkou ve Vrchlabí je jednoznačně Jakub Soukup, který odchytal již šestnáct utkání v této sezoně. Za zmínku stojí i druhý gólman hostujícího týmu, a to Oliver Štěpánek, který si ze tří zápasů připsal dvě vítězství. Na straně Jihlavy budou mít ovšem silné soupeře. Do brány se postaví jeden z dvojice Maksim Zhukov a Adam Wolf, přičemž oba dva patří mezi gólmanskou špičku soutěže.

Dá se čekat, že za Vrchlabí nastoupí i bývalý hráč Dukly David Kajínek. Produktivitu Vrchlabského celku ovšem vede trojice Patrik Urban – Pavel Mrňa (v minulosti Dukla) – Tomáš Kaut, kteří si dohromady dokázali připsat již 19 branek a 28 asistencí. Bodově nejlépe je na tom z této trojice Patrik Urban, který si před sobotním zápasem drží osmnáctibodový zisk. I díky němu se daří jeho spoluhráčům střílet góly. O tom svědčí jeho počet třinácti asistencí, ke kterým přidal pět branek.

V loňském ročníku Chance ligy se tyto týmy proti sobě utkaly dvakrát. A to v sedmém kole, ve kterém dokázala Dukla v domácím utkání zvítězit 5:3. Další, tentokrát venkovní, utkání odehrála Jihlava proti Vrchlabí ve 24. kole, to už ovšem Dukla neovládla a odjížděla domů s porážkou 2:4. Při aktuálním prvním vzájemném utkání ale i díky výbornému výkonu Maksima Zhukova vyhrála na ledě soupeře 2:1 na nájezdy. V nadcházejícím zápase se Jihlava zajisté pokusí zopakovat situaci z minulého vzájemného domácího utkání.

Poslední zápas Vrchlabí

20. kolo Chance ligy: Šumperk – Vrchlabí 5:1

Branky a nahrávky: 5. P. Kratochvíl (Pěnčík), 9. Žálčík (Vildumetz, Drtil), 36. Žálčík (D. Kindl, Vildumetz), 43. Žálčík (D. Kindl), 60. P. Kratochvíl (Vachutka, Macuh) – 57. P. Urban (Vála, Heřman). Rozhodčí: Obadal, Vrba – Otáhal, Komínek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 960. Střely na branku:27:35. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Vrchlabí: Soukup – Jelínek, Kajínek, Vála, Kynčl, Nedbal, Voženílek, Oliva – Heřman (A), Chrtek, Pochobradský – Mrňa, Kaut, Chalupa – Matýs, Urban (A), Zeman – Moník, Machač, Kučera

Poslední vzájemný zápas

5. kolo Chance ligy: HC Stadion Vrchlabí – HC Dukla Jihlava 1:2 sn.

Branky a nahrávky: 7. Machač (Kynčl, Voženílek) – 19. Harkabus (Kauppila, Čachotský), rozh. náj. Harkabus. Rozhodčí: Jaroš, Svoboda – Roischel, Zídek.Vyloučení: 5:9. Využití: 0:1. Diváci: 652. Střely na branku: 48:26 (10:9, 14:4, 18:8 - 6:5). Zblokované střely: 17:7. Vhazování: 47:23. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Vrchlabí: Soukup – Linhart, Jelínek, Vála, Oliva, Voženílek, Nedbal – Chalupa, Urban, Heřman – Matýs, Kaut, Mrňa – Zeman, Chrtek, Pochobradský – Kučera, Machač, Kynčl
Jihlava: Zhukov – Dundáček, Mareš, Eliáš, Niko, Bilčík, Kauppila, Dvořák – Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský, Lichanec, Havránek – Helt, Zadražil, Cachnín – Seman, Juda, Brož

Poslední vzájemné utkání mohly oba týmy rozhodnout v nájezdech. Dukle nemuselo vadit, že se Jakub Illéš neprosadil, jelikož Maksim Zhukov nestačil jen na jeden nájezd. Naopak za Duklu se prosadili Tomášové Čachotský a Harkabus. Foto: Nell Dittrichová

22. kolo Chance ligy, sobota 20.11.2021

VHK ROBE Vsetín – HC ZUBR Přerov (17:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – HC Slavia Praha (17:00)
SC Kolín – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Baník Sokolov (17:00)
HC Frýdek-Místek – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
AZ Heimstaden Havířov – HC Slovan Ústí nad Labem (17:00)
HC Dukla Jihlava – HC Stadion Vrchlabí (17:30) - vstupenky zde
SK Trhači Kadaň – HC Stadion Litoměřice 0:5 kontumačně

23. kolo Chance ligy, středa 24.11.2021

Předehráno: HC Slovan Ústí nad Labem - HC Frýdek-Místek 4:5
HC Slavia Praha - SK Trhači Kadaň 5:0 kontumačně
SK Horácká Slavia Třebíč – DRACI PARS ŠUMPERK (17:30)
HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Baník Sokolov – SC Kolín (18:00)
HC ZUBR Přerov – HC RT TORAX Poruba 2011 (18:00)
Dohrávka, pátek 10.12.2021: HC Stadion Vrchlabí - VHK ROBE Vsetín (12:00)

24. kolo Chance ligy, sobota 27.11.2021

SK Trhači Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč 0:5 kontumačně
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Stadion Vrchlabí (16:00)
VHK ROBE Vsetín - HC Stadion Litoměřice (17:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – HC Baník Sokolov (17:00)
SC Kolín – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Slovan Ústí nad Labem (17:00)
HC Frýdek-Místek – AZ Heimstaden Havířov (17:00)
HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha (17:30) - vstupenky zde

Tabulka Chance ligy po 21. kole


Do tabulky už již započteny zkontumované zápasy Kadaně. Vždy 5:0 kontumačně pro soupeře Kadaně, od 20. kola do konce základní části Chance ligy.