Takových zápasů bychom potřebovali více, hodnotí domácí zápas obránce Vlastimil Bilčík

20.11.2021 / Natálie Poláčková

Jihlavě se podařilo porazit Vrchlabí vysokým výsledkem 9:2. Na výhře nemají zásluhu jen útočníci, kteří nastříleli již zmíněných devět branek, ale také jihlavská obrana. Při bitce, která se strhla v první třetině, byl nejvýraznější Peter Lichanec s Vlastimilem Bilčíkem, kteří se do své obrany vrhli s velkým odhodláním. „Já z pozice beka jsem věděl, že je tam nějaká šarvátka, tak jsem tam přijel a chytli jsme se. Bylo z toho to, co tam bylo,“ líčí průběh právě této bitky.

První branka padla sice až v čase 11:39, ale bohužel pro Duklu si první branku přivlastnil hostující útočník Ondřej Matýs. Jihlava na odpověď dlouho nečekala a po brance Vítězslava Brože se na ledě rozjela doslova kanonáda z hokejek hráčů domácího týmu, kdy po dvou třetinách bylo prakticky rozhodnuto a Dukla vedla 8:1. „Měli jsme strašnou výhodu, že nám to tam napadalo. Se skórem 6:1 se hraje o dost lépe a dá se říct, že jsme to celý zápas udržovali. Takových zápasů bychom potřebovali více,“ hodnotí dnešní kanonádu „Bilča“.

Devětadvacetiletý obránce má za sebou již přes 170 zápasů odehraných v červenožlutém dresu. V letošní sezóně si připsal prozatím pět asistencí. I přes jeho ne moc vysoký věk patří ke starším členům jihlavského týmu a rekapituluje: „Matně si vzpomínám, že bych někdy za Duklu zažil takhle povedenou třetinu 5:0,“ komentuje průběh zápasu. Jihlavě se naskytla možnost hned osm přesilových her. Z toho se Dukle podařilo nastřílet pět branek. „Celkem jsem koukal. Jak hrajeme na tři lajny, tak nemáme na přesilovky formace a hrajeme to vlastně v lajnách, takže jsem z toho sám překvapený, že to tam takhle napadalo. Je to pro nás jedině dobře,“ pochvaluje si jihlavský obránce přesilovky proti Vrchlabí.

Na zápas 22. kola dorazilo 1 120 diváků, což se může zdát jako v celku malý počet na kapacitu CZ LOKO Arény, ale v rámci atmosféry tomu tak vůbec nebylo. Fanoušci svůj tým hodně povzbuzovali a snažili se svůj tým hnát dopředu i za stavu 9:1. „Asi nejlepší atmosféra zatím. Bylo to krásné, že jsme zrovna vyhráli takovým výsledkem a že nám k tomu diváci pomohli. A jsem za to rád, že byli v takovém počtu tady,“ hodnotí s nadšením zápasovou návštěvnost.

Vlastimil Bilčík se rozhodl v listopadu dodržet Movember. Jeho knírek nabírá na hustotě a červenožlutý obránce se ho nehodlá do konce měsíce vzdát. „Častokrát jsem to dělával, když jsem hrál v Polsku. Hodně krát už jsem ho měl, a tak určitě vydržím,“ uzavírá rozhovor s úsměvem.

Vlastimil Bilčík po výhře 9:2 nad Vrchlabím

Tisková konference: Karel Nekvasil (Dukla) - Martin Koudelka (Vrchlabí)

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - HC Stadion Vrchlabí 9:2

Autor videa: HZStv1