V týmu je pohoda a měli jsme štěstí, hodnotí výhru nad Vrchlabím Vladislav Houška

20.11.2021 / Andrea Nováková

Jihlavští hokejisté se po pěti dnech opět ukázali na domácím ledě. V souboji 22. kola Chance ligy se utkali s Vrchlabím. Domácí Dukla chtěla navázat na dvě vítězství v řadě proti Porubě a Přerovu. Toto se Jihlavě povedlo a připsala si další výhru, tentokrát vysokou 9:2. Na úspěšnou sérii navázal i Vladislav Houška, který skóroval potřetí v řadě. „V kabině je pohoda, beru vše pozitivně a pak se to odráží i na ledě,“ říká o své střelecké fazóně Vladislav Houška.

Zápas proti Vrchlabí se Dukle velice povedl. Jihlava využila pět přesilových her i proto dokázala vyhrát vysoko 9:2. „Měli jsme štěstí. Spadlo nám tam v podstatě všechno, co jsme vypustili na bránu,“ hodnotí výsledek urostlý útočník. Chybělo už jen přidat desátý gól, který by byl nejen pro hráče ale i pro fanoušky taková třešnička na dortu. Sami hráči chtěli přidat desátý gól, aby střelec desáté branky přispěl do týmové pokladny. „Kluci mi to tam nalili. Pepa Skořepa na volej, já jsem nevystřelil a trošku jsem dostal za uši, že jsem to nezkusil, aby to tam padlo,“ usmívá se.

Hra se trochu přiostřila a vzniklo i pár šarvátek. Do bitky se zapojil například Peter Lichanec s Michalem Pochobradským. „Je to hokej. Bylo to tvrdší. Naštěstí všechno dobrý, jeden zlomený nos. Dohrálo se to v klidu. Doufám, že Vrchlabí dobře dojede,“ přeje soupeři šťastnou cestu hráč se 74 na zádech. Na zimním stadionu panovala dobrá atmosféra, kterou dokázali fanoušci vytvořit. „Já jsem je v Přerově pozval. Jsem rád, že dorazili. Byli šestým hráčem,“ pochvaluje si atmosféru zápasu, ke které přispěly oba dva fanouškovské tábory.

Vladislav Houška hodnotí výhru nad Vrchlabím

Tisková konference: Karel Nekvasil (Dukla) - Martin Koudelka (Vrchlabí)

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - HC Stadion Vrchlabí 9:2

Autor videa: HZStv1