Utkání nás stálo zbytečně moc sil, ale zvládli jsme to, usmívá se Tomáš Havránek

30.12.2021 / Tomáš Lysý

V loňském play-off dostal přezdívku Paklíč, protože byl u všech důležitých momentů a pravidelně odemykal brány vítězných nájezdových loterií. A do formy se Tomáš Havránek dostává i nyní. V utkání proti Kolínu vstřelili úvodní gól zápasu a deset sekund před koncem základní hrací doby rozhodl parádní akcí o výhře Dukly 3:2. „Doufám, že mi to takhle zůstane. Že se dostaneme přímo do play-off a vydrží nám forma,“ usmívá se „Havran“.

Přitom se zápas mohl vyvíjet daleko lépe, bez podobného dramatu. Jihlava se ujala vedení trefou Tomáše Havránka a měla spoustu brankových příležitostí, jenže se trápila v koncovce. Ačkoliv má Dukla nejvíce nastřílených branek v celé Chance lize, v posledních dvou zápasech střelecký prach lehce zvlhl. „Ale už s Frýdkem-Místkem jsme se trápili. Máme dost šancí, ale pořád nám to létá do plexi nebo do gólmana. Musíme být více produktivní,“ uvědomuje si Tomáš Havránek, takže tentokrát vzal produktivitu sám na sebe. První branku dal již v šesté minutě z přesilovky tečí pobídky Tomáše Čachotského, ačkoliv byl prvně nahlášen jako střelec Josef Skořepa. „Byl to můj gól,“ směje se. „S Čagym jsme to takhle diskutovali, že mi puk bude dávat. A možná při mne stálo trošku štěstí,“ přiznává.

Kolín pak otočil stav a Dukla horko těžko dotahovala. „První dvě třetiny jsme byli lepším týmem. Ale dali jsme jen jeden gól. Mohli jsme jich vstřelit více a být v klidu. Soupeř najednou vedl a my pak ve třetí třetině dotahovali. Stálo nás to zbytečně moc sil, ale zvládli jsme to,“ těší Tomáše Havránka.

O vyrovnání se necelé tři minuty před koncem zasloužil jeho velký kamarád Jakub Illéš. A když už se zdálo, že bude zápas rozhodnut v prodloužení nebo v nájezdech, přišla „Havranova“ chvíle. „My jsme byli na ledě krátce, v obranném pásmu, a moc času nezbývalo. Víťa Brož dostal puk na mne, jel jsem jeden na jednoho. Obskočil jsem obránce, vystřelil a byl z toho gól,“ usmívá se nejproduktivnější jihlavský hráč a zároveň střelecký lídr týmu.

Jihlavští hokejisté nyní budou mít krátké volno. Je tak vítaný čas na maličký odpočinek, než se kolotoč Chance ligy zase rozjede do zběsilých obrátek, který ustane s olympijskými hrami (a věřme, že vůbec nějaké budou…). „Budu na Silvestra s přítelkyní doma, nikam nemůžu. Tak to oslavíme spolu. Kuba Illéš nepřijde, jede domů do Hamrů a stejně bych ho asi nepozval,“ směje se na závěr rozhovoru vytříbený technik.

Tomáš Havránek po výhře nad Kolínem

Tisková konference: Viktor Ujčík (Dukla) – Petr Martínek (Kolín)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – SC Kolín 3:2

Autor videa: HZStv1