3:2
(1:0, 0:2, 2:0)

Velkolepý obrat ve třetí třetině! Havránek 11 sekund před koncem přisoudil Dukle tři body

29.12.2021 / Natálie Poláčková

To byl obrat! Ačkoliv se proti Kolínu dostala Dukla do brzkého vedení, nepovedená druhá třetina poslala kolínské Kozly do vedení a dlouho to vypadalo, že si Středočeši odvezou domů tři body. Jenže to by jihlavští nemohli mít v týmu Jakuba Illéše a Tomáše Havránka. Prvně jmenovaný v čase 57:24 srovnal, aby Havránek pak 11 sekund před koncem poslal domů Kolín s nulou - 3:2.
29.12.2021 17:30, Chance Liga - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Mareš, Valenta, Kowalczyk, Kachyňa, Zeleňák, Bilčík, Eliáš – Helt, Lichanec, Fronk – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Cachnín, Juda, Brož – Harkabus (A), Zadražil, Havránek
3

SC Marimex Kolín

Kuzněcov – Piegl, Čáp, Čížek (A), Pinkas, Zorko, Váchal, Klodner – Jankovský, David Šafránek, Pajer – Zumr, Štohanzl, Veselý – Krejčík (C), Matějček, Svoboda – Síla, Morong, Ouřada
2
Branky a nahrávky: 6. Havránek (Čachotský, Valenta), 58. Illéš (Skořepa), 60. Havránek (Brož) – 28. Šafránek (Pajer, Čížek), 34. Čáp. Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Beneš, Polák. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 875. Střely na branku: 31:19. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Dukla otevřela stav již v 6. minutě první třetiny, za to se zasloužil Tomáš Havránek, který svou tečí dostal kotouč za záda Kuzněcova. I v dalších minutách první části si domácí tvořili šance, ale ani jednu neproměnili. Ani hostům šance nescházely, Zhukov byl ovšem v první třetině zápasu stoprocentní.

Druhá třetina přinesla pouze branky hostujícího Kolína. Ve 28. minutě se střelecky prosadil díky velkému zmatku před bránou David Šafránek. Na další branku nemuseli hosté čekat nijak dlouho a v čase 33:44 přesně trefil Zdeněk Čáp. Díky tomu poslal Kolín do vedení. Ten měl v této části zápasu jasně navrch. Dukla sice měla několik nemalých šancí, ale všechny zblokovali buď hostující hráči nebo gólman Kuzněcov.

Začátek třetí části byl plný zmatků. Kotouč létal ze strany na stranu a ani jeden tým se nedostával do větších šancí. Už to pro Duklu vypadalo ztraceně, to by se ovšem dvě a půl minuty před koncem zápasu ke kotouči nemohl dostat Jakub Illéš, kterému se podařilo vsítit branku ihned po buly. Bylo skoro jasné, že se bude hrát prodloužení. Tato situace nakonec nevznikla a to zásluhou Tomáše Havránka. Ten svým samostatným únikem a druhou trefou v zápase rozhodl utkání v čase 59:50.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (SC Kolín): Jsme hrozně zklamaní. Dvě a půl minuty jsme vedli v Jihlavě, což je něco neskutečného, ale závěr jsme bohužel nezvládli. Celkově musím mužstvo pochválit, protože jsme odehráli parádní utkání s jedním z nejlepších mužstev v soutěži, jestli ne vůbec s nejlepším. Až do konce jsem sahali po bodech a hrozně nás mrzí, že to nevyšlo. Musím mužstvo pochválit, od gólmana počínaje po všechny hráče. Nechali tady srdce a přijeli se porvat o výsledek a o body. Bohužel to nepřineslo nic a nedá se nic dělat. Pro kluky musí tento zápas znamenat sebevědomí, že s každým se dá hrát a když se dobře pracuje - a myslím si, že kluci v tréninku a v utkáních dobře pracují - tak to může přinést nějaký výsledek a úspěch. Bohužel jsme zklamaní, nemáme body. Pocit máme dobrý, ale bez bodů. Musím pogratulovat domácím, kteří, i když prohrávali, tak šli do konce zápasu úplně naplno a přineslo jim to úspěch.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Trenér soupeře se mnou asi nebude souhlasit, ale hokej dokáže být někdy krásný. Když se hraje a věří se až do poslední chvíle, tak to může přinést ovoce. Samozřejmě nechceme na takové závěry spoléhat po zbytek sezony, ale za předvedenou hru v prvních dvou třetinách jsme si vítězství zasloužili. Soupeř hrál opravdu výborný hokej, byl nebezpečný dopředu a skvěle jim zachytal gólman. Měli jsme spoustu gólových šancí v prvních dvou třetinách, se kterými jsme měli lépe naložit. Bohužel se nám to nedařilo. Ale i přes tu práci, kterou jsme odvedli, jsme najednou prohrávali 1:2. Jediné, co mě trošku mrzí, je to, že jsme první přesilovku dokázali přetavit v gól a i pak ty další jsme neměli vůbec špatné. Ale ve třetí třetině jak kdyby nám někdo vyměnil hokejky. Bylo vidět, co dělá s hokejistou psychika. Ztráceli jsme gól, který jsme chtěli za každou cenu dát. Každý do hry začal dávat něco navíc, každý chtěl to vzít na sebe a rozhodnout, ale v přesilovkách je to o souhře celé pětky, což se nám nedařilo. Pak nám puk začal ujíždět pod hokejkami, střely z jedničky se nám nedařily dávat na branku. Cením si u kluků, že i z tohoto se dokázali sebrat a dokázali jsme při power-play vyrovnat. Skvělý individuální výkon Tomáše Havránka v posledním střídání nám přinesl tři body a jsme moc rádi, že jsme zakončili tento rok vítězstvím.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie