Mladým spoluhráčům bych nechtěl dělat tátu, směje se Josef Skořepa

30.12.2021 / Tomáš Lysý

Konec dobrý, všechno dobré. Jihlavští hokejisté uzavřeli rok 2021 výhrou nad Kolínem, i když ještě tři minuty před koncem zápasu prohrávali 1:2. Po vyhraném buly Josefa Skořepy ale ihned srovnal Jakub Illéš a deset vteřin před koncem rozhodl Tomáš Havránek. „Z naší strany to byly zase nervy, ale díky Bohu, že jsme utkání zvládli. Že to Havran vzal na sebe a trefil to takhle nad lapačku,“ chválí svého spoluhráče jihlavský kapitán, který 29. prosince 2021 oslavil rovnou čtyřicítku.

Když se zdálo, že Kolín míří pro tři body, měl Josef Skořepa důležité prsty ve vyrovnání. Vyhrál totiž buly, které se muselo opakovat, a pak už jen překvapivě sledoval, co předvedl Jakub Illéš. „Myslím si, že nás překvapil naprosto všechny. Já Ilemu říkám, aby takhle občas „podváděl“ na buly, protože to obránci soupeře nečekají. Navíc když jsme měli před touto situací upozornění, tak jsem vůbec nečekal, že by takhle „podvedl“. Díky Bohu, že mu puk takhle spadl na hokejku a překvapil gólmana,“ ohlíží se za důležitým momentem otočky, kterou v samotném závěru dovršil Tomáš Havránek.

Další z jihlavských lídrů Tomáš Čachotský při otázkách na svůj věk a různé milníky říká, že je teprve v polovině kariéry. Je to podobné i u Josefa Skořepy, který je pouze o čtrnáct dní starší než Čqgy? „Pořád jsem za ním, on je pořád přede mnou. Já jsem věkem za ním a musím ho pořád dohánět, ale marně,“ durdí se naoko „Skořápka“, který jako čerstvý čtyřicátník by mohl dělat některým výrazně mladším spoluhráčům otce. „Já bych jim nechtěl dělat tátu, protože to jsou malí hajzlíci. Ne, dělám si srandu,“ říká dobře naladěný kapitán Dukly. „U nich se ještě neztratím, bruslením jim stačím. Trošku jim leze do hlavičky, že to zvládám lépe než oni a pořád se mají co učit,“ hlásí s úsměvem velezkušený hokejista.

A kdo ví, možná se dočká v jihlavském prostředí i pětistovky zápasů nebo nové haly. „Všichni bychom si přáli novou halu. Jak hráči, tak fanoušci i celá Jihlava. Můžeme na novou arénu čekat s Čagym. Ale jen aby to s námi kluci v kabině vydrželi. A pětistovka zápasů? Ani nevím, kolik jich mám. To bych tady ještě musel pár let hrát, ale jsou tady kluci, kteří by na mne v kabině už možná neměli nervy a asi by mne tady neradi viděli,“ opět se rozesměje Josef Skořepa.

Legenda benáteckého hokeje, kde drží téměř všechny rekordy, tak vstupuje do další životní etapy se čtyřmi křížky na krku. Ale svůj věk na sobě nepociťuje. Jak na ledě, tak mimo led, jelikož jeho fyzická kondice je prostě obdivuhodná. „Jelikož mám mladého ďábla (myšleno svou malou dceru – pozn. aut.), tak je mé vstávání hrozně rychlé. Pak jdu s psiskem na procházku. Vstávání mi nikdy nedělalo problémy, i kdyby to muselo být ve čtyři ráno do práce. Prostě musím, pač je to práce,“ zamíří do jiné než hokejové stránky života a na závěr připojuje přání do roku 2022: „Hlavně zdraví, všichni se mějte rádi, buďte spokojení a na nikoho nenadávejte.“

Josef Skořepa po vítězném zápasu nad Kolínem

Tisková konference: Viktor Ujčík (Dukla) – Petr Martínek (Kolín)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – SC Kolín 3:2

Autor videa: HZStv1