Jsem rád, že jsme vyhráli, v týmu je hned lepší nálada, říká Daniel Kowalczyk

12.03.2022 / Natálie Poláčková

Domácí zápas přeci jen skončil lépe pro červenožluté hokejisty, když v 76. minutě rozhodl Richard Cachnín. Gólovou šancí se blýskl i Daniel Kowalczyk, ale ta skončila pouze na Klimešovi. „Mohl to být gól, ale jsem rád, že jsme vyhráli," hlásí Daniel Kowalczyk.

Druhý zápas play off proti Přerovu nakonec přeci jen dokázali hokejisté Jihlavy ovládnout. Právě díky tomu srovnali stav série na 1:1, ale rozhodně to pro ně nebyl lehký úkol a oba celky nad vodou drželi hlavně gólmani. „Hlavně nás povzbudil ten gól. Doufám, že se o toho odrazíme. Sedm třetin dát jen jeden gól, to se úplně na domácím ledě nehodí. Už i přišli lidé, takže je škoda, že těch gólů není více. Jedeme do Přerova za stavu 1:1, tam to, abysme jeli za stavu 2:0 nešlo, to jsme si nemohli dovolit,“ komentuje situaci Daniel Kowalczyk. Richard Cachnín dal nejspíše jeden z jeho nejdůležitějších gólů v sezoně, když rozhodl zápas v prodloužení. „Myslím si, že nám to hlavně psychicky pomůže, že Přerov spoléhá na gólmana a tím, že jsme teď urvali ten zápas, tak by ho to mohlo znejistit. To by nám mohlo do dalších zápasů pomoct,“ nahlíží na situaci ohledně rozhodující branky.

Produktivita v zápase nebyla úplně taková, jakou by si hráči představovali. Zhukov i Klimeš předváděli hodně skvělých zákroků. Do útočné akce se dostal i právě Daniel Kowalczyk, který nebyl příliš daleko od vsítěné branky. „Já se s Klimešem znám dobře z Brna, tak jsem na něj pak byl už naštvaný, když jsem kolem něj jel. Mohl to být gól, ale jsem rád za to, že jsme vyhráli, v týmu je hned lepší nálada. Na dnešní utkání přišlo 1 777 diváků, kteří se s fanděním rozhodně nedrželi při zemi. Především jihlavský kotel byl slyšet na celou arénu a fandili i po konci zápasu. „Musím jim poděkovat, jsme rádi, že takhle při pátku lidé přišli. Pokud dobře počítám, tak se s fanoušky uvidíme až v semifinále,“ říká s úsměvem Kowalczyk. Jihlava teď míří do Přerova, kde odehraje zápasy v pondělí a úterý. Ani Přerov nemá o své fanoušky nouzi a jejich fandění se na stadionu bude zajisté rozeznívat stejně jako v Jihlavě. „Myslím si, že ta kulisa bude dobrá. V Přerově ten hokej má nějakou úroveň, takže se na to těším. Jsem ze Zlína, takže tam budu mít celou rodinu,“ ukončuje hodnocení zápasu mladý bek.

Daniel Kowalczyk po vítězném zápase play off proti Přerovu

"