1:0p
(0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Richard Cachnín hrdinou večera. V prodloužení srovnal sérii

11.03.2022 / Natálie Poláčková

135 minut trvalo střelecké trápení Dukly ve čtvrtfinále play off, skončilo ale v pravý čas. Nervydrásající druhé bitvě s Přerovem vládli gólmani Zhukov s Klimešem, kteří až téměř do konce prodloužení nedovolili jediný gól. Obrovskou radost červenožlutých hokejistů trefil v 76. minutě Richard Cachnín, takže série se na Hanou stěhuje za stavu 1:1.
11.03.2022 17:30, Chance Liga - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Mareš, Kowalczyk, Eliáš, Kachyňa, Valenta, Dundáček – Čachotský (A), Skořepa (C), Havránek – Harkabus (A), Zadražil, Helt – Seman, Menšík, Brož – Cachnín, Juda, Čermák
1

HC ZUBR Přerov

Klimeš – Kubeš, Kudělka, Dluhoš, Hrdinka, Ševčík, Krisl (C) – Jakub Svoboda, Kratochvil, Jan Svoboda – Doležal (A), Süss, Goiš – Král, Pechanec, Herman – Matěj Svoboda, Dvořák, Sebera – Indrák
0
Branky a nahrávky: 76. Cachnín (Menšík, Kowalczyk). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Zídek, Roischel. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 777. Střely na branku: 45:26. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

Úvodní třetina utkání ze začátku nabídla větší aktivitu domácího týmu. Již v první minutě si šanci vytvořil Bilčík, ale trefil pouze Čachotského. Až do deváté minuty byly k vidění převážně jen střely Jihlavy, čemuž nejspíš napomohlo také oslabení Přerova. Ani několik dalších střel domácích v brance neskončilo a Jihlava si musela hrát oslabení. Přerov však také branku nevstřelil, ačkoliv měl příležitost přesilovky pět na tři. Dukla dokázala všechna oslabení ubránit, i díky častému vyhazovaní kotouče. I přes to ale šli domácí hráči do druhé periody s dalším oslabením.

Druhá část zápasu sice odstartovala přesilovkou Přerova, tu ale hosté nevyužili. Poté se do šance dostal Tadeáš Král, ale Zhukov pohotově reagoval. Ani Menšíkova příležitost za zády Klimeše neskončila. Následně se však i domácímu celku naskytla možnost přesilovky pět na tři. Harkabusova střela z kruhu však skončila v lapačce Klimeše. I hosté oslabení zvládli, pak se ale do úniku dostal Goiš, který ovšem na Zhukova nevyzrál. Chvíli po něm si před bránou vytvořil šanci domácí kapitán Josef Skořepa, ale Klimeš v leže vyrazil kotouč bruslí do ochranné sítě. Dalších několik šancí na obou stranách také skončilo pouze na gólmanech. Dukla však znovu do kabin odcházela s menším trestem a Přerov měl příležitost přesilovky.

Třetí perioda přinesla hned několik gólových šancí, tu první si vytvořil hostující Kubeš, ale Zhukov zasáhl. Ani šance Harkabuse neskončila za brankovou čárou, protože Klimeš reagoval. Pak znovu útočili hosté, konkrétně František Hrdinka, ale i jeho akce skončila pouze zásahem Zhukova. Pak už opět následovalo několik střel Jihlavy, tu nejnadějnější si před brankou vytvořil Tomáš Havránek. Klimeš však zasáhl lapačkou a střelu zneškodnil. Do konce základní hrací doby se nikdo z hráčů na ledě neprosadil a následovalo prodloužení.

V prodloužení opět bylo vidět hodně gólových střel. Nejprve vystřelil Süss, to ale Zhukov bez problému zasáhl. Pak mohl rozhodnout jihlavský Filip Seman, ten trefil pouze zadní mantinel. Jinak tomu nebylo ani při kombinaci Kachyni s Menšíkem, kdy kotouč skončil také pouze mimo branku. Na druhé straně se při samostatné akci dostal do velké šance Jakub Svoboda, ale Zhukov opět předvedl skvělý zákrok. Ani střela Zadražila za zády Klimeše neskončila. To se ale již nedá říct o střele z kruhu. Právě tu vystřelil Richard Cachnín, který v 76. minutě rozhodl dnešní zápas a srovnal stav série.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Utkání bylo podobné jako první. V každém případě je nutné říct, že ozdobou byli gólmani. Oba dva zneškodnili strašně moc věcí. Na hráčích byla vidět pochopitelná nervozita. My jsme odolávali tlaku, se kterým domácí šli do zápasu. Vyplynuly z toho nějaké fauly a mohli jsme si pomoct přesilovkami, ale nešly nám. Na druhé straně, domácí je také nevyužili. Čekalo se na gól, který asi rozhodne zápas a v tomto případě byli domácí šťastnější. Série je vyrovnaná na 1:1 a uvidíme, jak bude pokračovat u nás.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Já mohu jen navázat. Zápas byl hodně podobný. Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale opět jsme nevyužili šance. Pak jsme byli v první třetině čtyřikrát vyloučení a nabídli jsme soupeři přesilovky. Z toho dva fauly z naší strany vůbec neměly být. Zbytečné, hloupé fauly, kterých se do dalších zápasů musíme vyvarovat. Ve druhé třetině jsme měli přesilovky, i pět na tři. A jak soupeři nešly, tak nám nešly úplně stejně. Ani jeden tým si přesilovkami nepomohl. Ve třetí třetině byla hra opatrnější. Nebylo v ní ani tolik šancí nebo střel jako v prvních dvou třetinách. V prodloužení jsme byli lepší, dostávali jsme se do více šancí, dokázali jsme soupeře držet v pásmu a zaplaťpánbůh, že nám tam zaslouženě spadl gól. Musím říct, že oba gólmani podali excelentní výkon.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie