Tu sérii v Přerově ukončíme, hlásí střelec vítězné branky Richard Cachnín

12.03.2022 / Natálie Poláčková

Celkově sice ve dvou zápasech padli tři góly. Jeden z nich byl však do prázdně klece, a to zapříčinilo to, že ze dvou zápasů každý z brankářů pustil za svá záda pouze jeden kotouč. „Myslím si, že je to hodně o gólmanech. Maks nás neskutečně drží, je jejich gólman taky. To, co jsme měli za šance, mohli jsme vyhrát klidně i 3:0 nebo 3:1, ale myslím si, že gólmani drží týmy hodně,“ chválí hráče v brankovišti Cachnín.

Druhý čtvrtfinálový zápas byl jedno velké drama. Hokejisté na obou stranách měli několik gólových šancí, ale gólmani byli až do prodloužení stoprocentní. „Klasický play off zápas, byl to boj o každý metr ledu. Bude to asi dlouhá a vyrovnaná série, protože šest třetin jsme nedali gól, hrozně se na tom nadřeme, ale myslím si, že jsme si to zasloužili, že jsme bojovali stejně jako včera. To jsme ale neměli to štěstí, aby nám tam padl gól. Dneska jsme to zase odbojovali. Bylo tam všechno, co tam mělo být a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli,“ líčí svůj názor na zápas Richard Cachnín. „Říkali jsme si, že teď jsme jeho kouzlo odčarovali a že nám to tam teď snad začne padat, ale v Přerově to bude neskutečně těžký. Hraje se tam špatně ale my to tam odbojujeme a tu sérii tam ukončíme,“ věří svému týmu prozatím jediný jihlavský střelec v play off.

Jihlava byla na první pohled v prodloužení jasně lepší. Hráči hráli aktivněji a tvořili si i více šancí, než jejich soupeř. „Říkali jsme si, že hlavně musíme pokračovat v tom, co jsme předváděli ty tři třetiny a v tom prodloužení jsme byli si myslím lepší. Měli jsme více šancí a nakonec to tam přeci jen padlo.“ Zápas rozhodla až v 76. minutě střelou z kruhu právě jihlavská 8, čímž zároveň Cachnín ukončil čekání Jihlavy na gól v play off. To trvalo neskutečný 144 minut a 27 vteřin, než Lukáš Klimeš pustil kotouč za svá záda. „Já právě ani nevím, jak to tam padlo. Viděl jsem Menšu, zařval jsem na něj a on mi to hodil nahoru mezi kruhy. Já jsem se ani nedíval, chtěl jsem prostě vystřelit na bránu. Gólman tam nebyl a spadlo to tam, takže jsem za to rád,“. popisuje svůj gól hrdina večera.

Lukáše Klimeše ale obdržený gól příliš klidným nenechal. Jel ještě za rozhodčími diskutovat, jak banka vlastně padla a jestli nebyl Filip Seman nedovoleně postavený v brankovišti. „Nemůžu soudit, jel jsem ze shora a jak mi to tam Menša dal, tak já jsem jen vystřelil. Sám jsem to zatím na videu neviděl, takže nemůžu říct,“ komentuje situaci po gólu Cachnín. Na stadion přišlo hodně fanoušků, kteří se rozhodli podpořit svůj tým. Celý zápas poctivě fandili a jihlavský kotel nepřestal ani po zápase. „Bylo škoda, že celou sezonu nemohli chodit. Jsme rádi, že chodí v takhle hojném počtu a ženou nás neskutečně dopředu. Vždycky ti fanoušci jsou takový šestý hráč na ledě, ti nám taky neskutečně pomohli,“ reaguje s úsměvem na situaci ohledně fanoušků talentovaný forvard.

Richard Cachnín po vítězném zápase play off proti Přerovu