Přijde nový den a uděláme vše pro to, abychom vyhráli, hlásí Filip Eliáš

08.04.2022 / Tomáš Lysý

Třetí finálový zápas se jihlavským hokejistům nevydařil. Dukla totiž po slušném úvodu v rychlém sledu dvakrát inkasovala a i když v dalším průběhu utkání dvakrát stáhla dvoubrankové manko na kontaktní gól, vyrovnat nedokázala. Naopak branka Vsetína na 2:4 zřejmě definitivně rozhodla a nic na tom nezměnilo ani jihlavské snížení sekundu před koncem. „V šatně si řekneme, co potřebujeme všechno zlepšit. Ve čtvrtém zápasu to zkusíme zlepšit, proměnit šance a dát góly,“ hodnotí zápas obránce Filip Eliáš.

Začátek přitom byl poměrně slušný. Dukla měla střelecké příležitosti, šance, ale v rozmezí 4.-6. minuty dvakrát inkasovala. „Bohužel výkon nebyl dobrý. Ze začátku jsme měli tlak a hodně střel, soupeře jsme tlačili. Ale oni nám ze dvou střel dali dva góly. To nás trošku uzemnilo a pak už si soupeř zápas dobře hlídal,“ myslí si obránce Filip Eliáš a jeho slova potvrzuje i urputná vsetínská obrana vlastní modré čáry za stavu 2:4. „Hráli odstoupenou obranu celou dobu. Betonovali to a my se k nim těžko dostávali, takže bohužel,“ dodává jihlavský obránce.

Jihlavští si přitom dovezli ze vsetínského ledu jednu výhru a mohli být v dílčí výhodě. Jenže nestalo se, Vsetín tentokrát zaslouženě zvítězil. „Jedna výhra zvenčí byla důležitá, ale tentokrát se nám nepodařilo vyhrát znova. Což je škoda, ale na čtvrtý zápas je nový den a uděláme vše pro to, abychom ho vyhráli,“ říká odhodlaně Filip Eliáš s tím, že recept na zlepšení celý tým zná. „V šatně si řekneme, co všechno potřebujeme zlepšit. Ve čtvrtém zápasu to zkusíme zlepšit, proměnit šance a dát góly,“ dodává jihlavský obránce.

Do třetího zápasu vyrukoval Vsetín v brance s Davidem Gábou, čehož si samozřejmě jihlavští hokejisté všimli. Žádnou větší důležitost ale tomuto faktu nepřikládali. „Jen jsme poznamenali, že má opačný gard. Jinak se pro nás nic nemění. Musíme střílet, tlačit se do brány a dát góly,“ uzavírá rozhovor Filip Eliáš a možná může být důležitá situace ze samotného závěru zápasu. Že Dukla nic nevypustí, ukázala sekundu před koncem, kdy se i za rozhodnutého stavu tlačila ke snižující brance – a v čase 59:59 alespoň snížila na 3:4.

Filip Eliáš po prohře ve třetím finálovém utkání

Tisková konference: Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava) – Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín 3:4

Autor videa: HZStv1