Takový zápas nám mladým pomůže do dalšího vývoje, myslí si Miroslav Juda

11.04.2022 / Tomáš Lysý

Parádní první třetina. Jinak se to ani nedá nazvat. Jihlavští hokejisté totiž v pátém finále vstřelili během úvodních sedmnácti minut a tří sekund čtyři branky. Tři z nich zařídila čtvrtá formace Cachnín-Juda-Čermák, jejíž úkolem je mj. neinkasovat. Od jihlavských mladíků krásná práce! „Zadařilo se nám. Padly nám tam šťastné góly, což je super. Takový zápas nám pomůže do dalšího utkání i do dalšího vývoje,“ myslí si odchovanec meziříčského hokeje Miroslav Juda, který do Dukly přišel ve starších žácích.

První branka? Richard Cachnín, 21 let. Druhá branka? Filip Eliáš, 23 let. Třetí gól obstaral stejně „starý“ Ondřej Kachyňa. O čtvrtou trefu se zasloužil Patrik Čermák, kterému je 19 let. Matouš Menšík, jemuž je teprve 18 let, vstřelil branku na 5:1 a v play-off skóroval pošesté. „První gól tečoval Cemba, já ho nedal. Úvodní třetina se nám povedla, padly nám tam nějaké šťastné góly a jsme za ně rádi. Zadařilo se nám,“ usmívá se Miroslav Juda, který na první a druhý gól nahrával a vůbec neřeší, že v sérii zatím platí pravidlo první branky. Kdo jí dá, vyhraje zápas. „Přidám se k Filipu Semanovi. Nevnímáme to,“ dodává „Judič“.

Jihlavští hokejisté vedli po dvou třetinách 5:1, ale v čase 43:23 svítil na ukazateli stavu údaj 3:5. Nejednomu jihlavskému fanouškovi v tu dobu nebylo dobře. Valachy za kontaktním gólem hnal téměř vyprodaný Lapač. „To je taková naše klasika. Vždycky si to nějak zkomplikujeme. Ale naštěstí jsme utkání dotáhli do vítězného konce,“ povídá Miroslav Juda, jenž je nohama pevně na zemi. „Mečbol je nejdůležitější… Do večera si můžeme užít výhru, ale od pondělí se chystáme na další zápas,“ má jasno mladý forvard.

Sil už moc nezbývá, ale s dvěma výhrami v zádech se bude jistě regenerovat lépe. Dukla totiž po třetím finále dvakrát vyhrála a otočila nepříznivý stav série z 1:2 na 3:2. „Každý zápas je jiný. Člověk se po něm může blbě vyspat a hned jsou síly rozložené jinak. My jako mladí musíme makat dvakrát tolik a nepřipouštět si to,“ polemizuje Miroslav Juda, který se opět těší na parádní kulisu. Pět zápasů finále totiž navštívilo přes 21 tisíc diváků! „Na Lapači je atmosféra vždy super a v Jihlavě to samé. Je fajn hrát před tolika lidmi,“ užívá si finálovou atmosféru.

Miroslav Juda po výhře v pátém finále

Autor videa: Tomáš Lysý

Tisková konference: Roman Stantien (VHK ROBE Vsetín) – Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: VHK ROBE Vsetín

Sestřih zápasu: VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava 3:6

Autor videa: HokejkaTV