3:6
(0:4, 1:1, 1:2)

První třetina rozhodla a zbývá pouze krok do baráže

10.04.2022 / Anna Pavlína Sedláčková

Dukla dokázala v první třetině nastřílet čtyři branky a dostala se tak do vedení 4:0. Pak však kontaktní branku vstřelil Ondřej Smetana. Po samostatné akci Matouše Menšíka však znovu Jihlava vedla o čtyři góly. Vsetínští hráči však dokázali snížit na rozdíl pouhých dvou branek a zkusili hru bez gólmana. Toho však využil Tomáš Čachotský a upravil skóre zápasu na 6:3. Červenožlutí tak mají šanci v úterý rozhodnout sérii a postoupit do baráže o extraligu.
10.04.2022 17:00, Chance Liga - 0. kolo

VHK ROBE Vsetín

Gába (18. Málek) – Ondračka, Smetana, Jerofejevs, Říha, J. Jenáček, Štach (A), Š. Jenáček – Jonák (C), Venkrbec, Rob – Berger, Vlach, Zeman – Gago, Pšurný, Klímek – Hořanský, Březina, Vítek
3

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Mareš, Kachyňa, Dundáček, Valenta, Eliáš, Dvořák – Čachotský (A), Skořepa (C), Havránek – Harkabus (A), Zadražil, Peš – Seman, Menšík, Brož – Cachnín, Juda, Čermák
6
Branky a nahrávky: 8. Smetana, 42. Ondračka (Klímek, Březina), 44. Smetana (Klímek, Březina) – 3. Cachnín, 10. Eliáš (Čermák, Juda), 17. Kachyňa (Brož, Havránek), 18. Čermák (Valenta, Cachnín), 36. Menšík (Bilčík, Mareš), 60. Čachotský (Dundáček). Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Jindra, Komínek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5050. Střely na branku: 45:27. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 3:5, 3:6.

Průběh utkání

První třetina patřila jednoznačně hostům z Jihlavy. Ti se totiž dokázali prosadit již ve 3. minutě střelou od modré Richarda Cachnína. Vsetínští to nechtěli nechat bez odpovědi a začali se více tlačit do útoku, Zhukov v bráně ale všem jejich pokusům o gól zabránil. Hosté s dalším gólem dlouho nečekali a od poloviny periody získali dvoubrankové vedení, když v pravém kruhu našel osamocený puk Filip Eliáš. Domácím se následně dostala příležitost v podobě přesilové hry, kdy se jim sice dařilo udržet se za modrou čárou, ale i přes několik šancí na žádný gól nedošlo. Jihlavě se na druhou stranu přesilové hry využít podařilo přesnou střelou Ondřeje Kachyni mezi Gábovy betony. Netrvalo dlouho a do vsetínské brány se prosadil také Patrik Čermák, který tak svůj tým dostal do čtyřgólového vedení. Poté došlo na výměnu vsetínských gólmanů, kdy se místo Gáby do brány postavil Málek. Vsetín se ani poté nevdával a rval se do útoku. Jihlavská obrana, ale byla pozorná a ke střele domácí celek nepustila.

I na začátku druhé třetiny se v útoku držela spíše Jihlava, která se také dostávala do několika šancí. Ani Vsetín neměl o šance nouze, hlavně v nabídnuté přesilové hře, ale stejně jako Jihlavě se jim jich nedařilo využít. Až o pár minut později se domácím, přesněji Ondřeji Smetanovi, přece jen podařilo prostřelit Zhukovy betony. Vsetínští se následně pokoušeli akci zopakovat a snížit tak svou ztrátu, když se Březinovi podařilo dostat do skvělé pozice na gól, Zhukova v bráně, ale doprovázelo štěstí a kotouč se za brankovou čáru nedostal. Na jihlavského gólmana domácí poslali ještě několik přesných střel, ale ani jedna za jeho zády neskončila. Na ledě došlo i k několika potyčkám mezi hráči za které byli také potrestáni. Střelou Matouše Menšíka si Jihlava získala zpátky své čtyřgólové vedení. Ani poté Vsetín naději neztrácel a pokračoval v útočení a Zhukova. Ke konci třetiny si domácí opět zahráli přesilovou hru, které se jim ani tentokrát nepodařilo využít.

Začátek třetí třetiny rozhodně patřil domácímu Vsetínu, který se již od první minuty pustil do útoku, který pro ně skončil úspěšně. Tomáš Ondračka se dostal k puku v mezikruží, kde neváhal a vystřelil do nechráněné mezery v bráně. Následovala přesilová hra ve prospěch domácích, kteří jí také náležitě využili střelou Ondřeje Smetany od modré. To Vsetín, jak se patří nakoplo a Jihlava měla spoustu práce dostávat kotouč před Málkovu bránu. Od 45. minuty se hrálo především u Zhukovovy brány a o šance domácího Vsetína opravdu nouze nebylo. Berger pálil do volné brány, ale minul. Také Rob se dostal k přesně mířené střele od modré, zasáhl ale jen Zhukova. Vsetínští si tak vyvíjeli neuvěřitelný tlak na jihlavskou bránu. V posledních minutách utkání se Vsetínští rozhodli hrát v šesti, prázdné brány se, ale podařilo využít Tomáši Čachotskému, který tak rozhodl o konečném výsledku pátého utkání finálové série, ten se zastavil na 3:6.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Přijeli jsme si pro vítězství. To máme a jsme s tím spokojení. O osudu zápasu rozhodla první třetina, kdy jsme byli neskutečně produktivní. Ve druhé třetině nás podržel gólman Maks. A i když Vsetín snížil, tak jsme ve třetině dokázali odskočit na rozdíl čtyř branek. Asi bychom to nebyli my, kdybychom zápas nám i fanouškům nezkomplikovali. Ale dokázali jsme ho umlátit, vezeme třetí bod domů, s tím jsme spokojení a to je nejdůležitější.

Roman Stantien (VHK ROBE Vsetín): Musím hráče pochválit, že i za nepříznivého stavu se bili a do konce nebylo nic rozhodnutého. Poprali se o zápas a mohou mít vztyčenou hlavu. Soupeř z minima první třetiny vytěžil maximum. O osudu zápasu rozhodl náš třetí gól, který jsme obdrželi v oslabení.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie