Myslím si, že zápas jsme zvládli výborně, říká Filip Seman

13.04.2022 / Natálie Poláčková

Filip Seman rozhodl o vítězství Jihlavy v šestém finálovém zápase, když v 18. minutě dokázal po přihrávce od Menšíka z otočky prostřelil Málka. „Bylo to hlavně o štěstí. Kluci to tam dobře vybojovali. Zase dobrý forčeking. Oni tam propadli a vyšlo to. Spadnutí gólmana a přehození ho vyšlo,“ komentuje situaci po své brance Filip Seman.

Jihlava v sérii šla po prvním zápase do vedení. Pak ho však ztratila, ale ve čtvrtém zápase na domácím ledě dokázala srovnat na 2:2. Toto utkání domácí celek vyhrál 2:0, když první branku vstřelil právě Filip Seman a do prázdné se trefil Tomáš Čachotský. „Já si myslím, že tím čtvrtým zápasem doma jsme zlepšili obranu, takže to byl jeden z důvodů a také zřejmě i povedený vstup do pátého zápasu. Čtvrtá lajna měla skvělý vstup do zápasu a dali tři góly, což nám taky hrozně moc pomohlo. To byly asi dva takové hlavní momenty," myslí si, že o sérii proti Vsetínu. Díky tomu v baráži o extraligu nastoupí domácí celek proti Rytířům z Kladna. „Člověk ten tým sleduje během celý sezony, takže tak nějak samozřejmě teď se člověk soustředí na ty soupeře. Teď se na ně připravíme,“ nahlíží na situaci ohledně extraligové baráže Filip Seman.

Rozhodující zápas nebyl pro domácí celek vůbec jednoduchým Když se v osmnácté minutě dostali do vedení, tak se Vsetín snažil všemi možnými způsoby srovnat stav. V tom jim však zabránila obrana, ale také hlavně Maksim Zhukov. „V první řadě je to tím, že Maks čaruje. A pak výkonem v obraně. Myslím si, že ten zápas jsme zvládli výborně, i když to bylo pouze o gól. Pak jsme si třetí třetinu dokázali pohlídat a nakonec jsme to zvládli,“ říká střelec rozhodujícího gólu s úsměvem. Na zápas přišel i hojný počet fanoušků, kteří na stadionu byli hodně slyšet. „Je tu skvělá atmosféra, jsme rádi, že diváci přišli. Jsou perfektní, takže věřím, že jak v Chomutově, tak tady bude velká návštěvnost a bude to stát za to,“ říká jihlavská #24 o podpoře.

Leckomu se vybaví památné sedmé semifinále proti Kladnu v roce 2017, které Dukla také vyhrála 1:0 a rozhodující branku dal Richard Diviš právě po spolupráci s Filipem Semanem. „Pamatuji si to dobře. Jen s rozdílem, že to bylo semifinále. Byly to krásné zápasy, člověk si rád zavzpomíná,“ usmívá se. Před sezonou možná nikdo nečekal, že by se jihlavský celek mohl probojovat až do baráže, ale nyní si jí zahraje. „Samozřejmě bychom chtěli navázat na včerejší zápas, ale Kladno má svojí kvalitu a bojovali opravdu skvěle, aby se vyhnuli tomu sestupovému místu. Měli spoustu vyrovnaných zápasu a myslím, že oni tu extraligovou kvalitu mají. Samozřejmě do toho dáme všechno a uvidíme,“ ukončuje Filip Seman rozhovor.

Filip Seman po výhře v šestém finále a postupu do baráže

Tisková konference: Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava) - Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - VHK ROBE Vsetín 1:0