Fanoušci po dlouhé době ukázali, jak se v Jihlavě fandí, kvitoval Josef Skořepa

14.04.2022 / Tomáš Lysý

Jen pár minut po skončení šestého vítězného finále proti Vsetínu a po krátkých oslavách s fanoušky na ledě předstoupil veterán v jihlavském dresu Josef Skořepa před kamery a mikrofony novinářů. „Nebudete mi věřit, ale bylo to opravdu těžké utkání. Jak se venku oteplilo, tak byl špatný led a bylo to náročné. Díky Bohu, že jsme to udrželi. Hlavně Max nás podržel,“ začal odpovídat čtyřicetiletý kapitán Dukly, který si pochvaloval skvostnou atmosféru!

Tým získal rozhodnutím série již v šestém utkání výhodu dvou dnů volna navíc. Je to ale vůbec výhoda? „Těžko říct, zda je to výhoda, my jsme už měsíc v zápasovém zápřahu, Kladno naopak je měsíc skoro bez zápasů, jenom trénují. Těžko říct, co bude výhoda, uvidíme,“ konstatoval Josef Skořepa.

Pokud by se finálová série protáhla až na sedm utkání, měl by poté vítěz před baráží pouze dva dny volna, a to jistě není ideální. „Nevím, kdo vymyslel tuhle parádu, ale bohužel tak to je. Na to bychom se ale nemohli vymlouvat,“ konstatoval střelec sto třiceti gólů v dresu Dukly.

Jeden z hlavních lídrů jihlavského týmu se také snažil najít odpověď na otázku, jaké má šance vítěz Chance ligy proti předposlednímu celku Tipsport extraligy v baráži. „Kladno má extraligový tým a úplně jiný, než měli loni, ale my je budeme chtít co nejvíce potrápit, ne-li překvapit celou republiku.“

Základem postupu Dukly do baráže byl bezesporu fantom vyřazovacích bojů Maksim Zhukov. „Maks je určitě tím základním kamenem, ovšem celý tým makal, tak jak měl a gólman nás svým výkonem podpořil v celém play-off. My máme nejlepšího gólmana ve vyřazovací části, ne-li v celé soutěži,“ dodal spokojený kapitán.

Stejně jako loni budou klíčovými postavami kladenských Rytířů Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec. „Jsou to jistě top hráči, ale jsou to zároveň jen lidi jako my a můžeme je potrápit, můžeme je i přehrát,“ zamyslel se a na konci rozhovoru se Josef Skořepa rozpovídal i o jihlavských fanoušcích. Vždyť atmosféra byla v úterý nejlepší za poslední roky. „Ježíšmarjá, díky Bohu, že konečně letos přišlo tolik lidí. Že se rozhodli jít nás podpořit a nejenom na nás nadávat. Kurnikšopa! Konečně ukázali, jak se tady umí fandit a věřím, že přijdou i ve čtvrtek a v pátek na Kladno ještě ve větším počtu a vyprodají to tady,“ zakončil kurážně Josef Skořepa.

Josef Skořepa po vítězném konci finále proti Kladnu

Tisková konference: Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava) - Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - VHK ROBE Vsetín 1:0