1:0
(1:0, 0:0, 0:0)

Je rozhodnuto! Dukla postupuje do baráže o Extraligu

12.04.2022 / Jaroslav Wollmann

Jeden gól stačil a rozhodl o postupu domácího celku do baráže o Extraligu, kde se utká s Kladnem. Filip Seman po přihrávce od Menšíka z otočky prostřelil Málka v 18. minutě a jeho gól k vítězství stačil! K tomu však pomohly i senzační výkony Maksima Zhukova.
12.04.2022 17:30, Chance Liga - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Mareš, Bilčík, Kachyňa, Dundáček, Kowalczyk, Eliáš, Valenta – Čachotský (A), Skořepa (C), Havránek – Harkabus (A), Zadražil, Helt – Seman, Menšík, Brož – Cachnín, Čermák, Juda
1

VHK ROBE Vsetín

Málek – Smetana, Ondračka, Š. Jenáček, Jerofejevs, J. Jenáček, Štach (A) – Jonák (C), Pšurný, Hořanský – Berger, Vlach, Zeman – Gago, Venkrbec, Rob – Vítek, Březina, Klímek
0
Branky a nahrávky: 18. Seman (Menšík, Brož). Rozhodčí: Pešina, Wagner – Polonyi, Zídek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5024. Střely na branku: 40:22. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

Dukla vědoma si situace, že prozatím vždy rozhodlo, že vyhrál ten, kdo vstřelil první gól, byla na začátku zápasu aktivnější. K dispozici měla i čtyřminutovou přesilovou hru po vyloučení Smetana za vysokou hůl. Po střele Kowalczyka se snažil na brankovišti propasírovat puk mezi betony Matěj zadražil, ale Málka v brance Vsetína překonat nedokázal. V polovině patnácté minuty se do dobré šance mohl dostat Tomáš Harkabus, ale na gólmana Vsetína nevyzrál. Následně se do šance dostali i hosté, ale ani Matouš Vekrbec a ani Luboš Rob na Zhukova nevyzráli. V čase 17:47 se Dukla dostala do vedení, Matouš Menšík byl v útočném pasmu velice aktivní. Našel svou přihrávkou osamoceného Filipa Semana, jenž bekhendem pod horní tyč otevřel skóre utkání - 1:0. Možnost přesilové hry dostali i hosté, když byl vyloučen Čermák, ale Valaši se prosadit nedokázali.

Druhá třetina příliš šancí ke skórování nenabízela. V polovině dvacáté osmé minuty se do úniku mohl dostat Tomáš Harkabus, ale Michal Gago mu pro hosty včas kotouč vypíchl. K následné střele se dostal Helt, ale branku netrefil. Na sklonku třiceté třetí minuty dostali hosté možnost přesilové hry, ale aní v ní na Zhukova nevyzráli. Na sklonku prostřední části sahali hráči Vsetína po vyrovnání, puk po střele Ondřeje Smetany poskakoval v brankovišti, ale jihlavští hráči jej dokázali uklidit do bezpečí.

Pokud si chtěli hosté zahrát ještě ve čtvrtek museli zabrat. Ale Dukla pozorně bránila a měla sama naopak možnosti ke zvýšení náskoku. Ve čtyřiceté sedmé minutě se do šance dostal Tomáš Havránek, ale jeho střelu Málek vyrazil. Na sklonku padesáté minuty se do velké šance dostal Patrik Čermák, ale ani on neuspěl. Pět minut před koncem normální hrací doby měla přesilovou hru Dukla. Ale navýšit náskok se jí nepodařilo ač šance měly Josef Skořepa či Filip Helt. Hosté zkusili i hru bez brankáře, ale překonat výborného Zhukova se jim nepovedlo. Do baraže tak postoupila Dukla Jihlava, kde na ní čeka Kladno, které své zápasy hraje v Chomutově.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Co dodat? Musím pogratulovat Jihlavě k vítězství. V tuto chvíli v nás přetrvává zklamání. Ale když se ohlédneme za sezonou, čím jsme si prošli. Celou sezonu nás provázela různá zranění. Takže kluky musíme pochválit. Tato série byla nesmírně vyrovnaná a rozhodovaly maličkosti. Jihlava byla efektivnější v zakončení, než my, což rozhodlo sérii.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Potvrdilo se pravidlo prvního vstřeleného gólu = vítězství. I když v prvních dvou třetinách jsme si místy hodně koledovali, protože jsme do hry vkládali nějaké věci navíc. Ale třetí třetinu jsme odehráli úplně skvěle. Vsetín jsme do ničeho nepustili. Výborný výkon podal Maks, podržel nás a celý tým podal neskutečně bojovný výkon. Ale to platí o celé sérii.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie