Další zápas je tu. Jihlava změří v přípravě síly s prvoligovým Šumperkem

15.08.2022 / Daniel Lhotský

Hráči Dukly mají v úterý 16.8. další možnost ukázat trenérům Ujčíkovi s Nekvasilem svůj potenciál. Po výsledkově nevydařeném utkání v Táboře čeká Jihlavu další výjezd, tentokrát na led Šumperka, se kterým se Dukla pravidelně utkává v rámci Chance ligy již několik let. Tentokrát se oba týmy střetnou během krátké doby, nejprve v Šumperku a přesně o sedm dní později také v Pelhřimově, kde Jihlava odehraje velkou část svých domácích zápasů. První duel můžete sledovat od 18 hodin na onlajnech.

Draci Šumperk za sebou nemají vůbec lehkou sezonu. Několikrát dokázali zaskočit favority ligy a dlouho drželi šance na přímé udržení, na osmifinále play-off jim dokonce chybělo po konci základní části pouhých sedm bodů. Šumperk ovšem v závěru sezony dostal náročný los a proti Dukle, Třebíči ani Vsetínu nevybojoval ani bod. Po základní části tak skončil na čtrnáctém místě a nedokázal se tak probojovat výše vyrovnaným středem tabulky.

Následnou baráž ovšem Draci zvládli na jedničku. S třináctým Ústím nad Labem prohráli pouze úvodní duel, další čtyři už zvládli a poslali tak bývalého účastníka extraligy až do druhé ligy. Porazit Ústí ovšem nestačilo, Šumperk poté vyzval ještě vítěze druhé ligy z Tábora. I s ním si dokázal poradit, prohrál pouze jedno z pěti utkání, a i v jediném prohraném duelu sahal až do závěru utkání po vyrovnání.

Před novou sezonou se podařilo Šumperku přivést několik zajímavých posil. Proti Dukle se může už v úterý postavit její hráč z minulé sezony Filip Eliáš. Ten v minulé sezoně Jihlavě pomohl 8 góly a 6 asistencemi. Z extraligy se Drakům povedlo přivést Jiřího Průžka, který sice v minulé sezoně v dresu Karlových Varů zapsal pouhé 2 góly a 2 asistence, ovšem v Chance lize má za sebou několik úspěšnějších sezon a pro Draky by tak mohl být hodně důležitý. Ze sestupujícího Ústí nad Labem přišel do Šumperka mladý brankář Petr Hamalčík. A na try-outu jsou další bývalí hráči Dukly Lukáš Klíma s Patrikem Čermákem a společně s nimi odchovanec Sparty Erik Čermák.