Dukla si poprvé zahraje na stadionu Jana Marka proti Táboru

31.08.2022 / Daniel Lhotský

Duklu čeká předposlední přípravný zápas před sezonou Chance ligy 2022/23 a poprvé si zkusí i svůj druhý „domácí“ led v Jindřichově Hradci. Podruhé v tomto týdnu narazí na soupeře z jihu Čech, ve čtvrtek 1.9. od 17:30 vyzve druholigový Tábor. Ten se netají ambicemi na postup do Chance ligy, letos to ovšem bude mít velmi těžké. Ve čtvrtek dojde poměrně k neobvyklé situaci, kdy to domácí tým má na stadion dál než hostující. Hráči ovšem jistě ocení, pokud je fanoušci přijedou podpořit do Jindřichova Hradce. Pokud se nedostanete přímo na stadion, můžete sledovat zápas prostřednictvím onlajnu.

Dukla Jihlava a Tábor se spolu v přípravě utkají již podruhé. V tom prvním utkání, které bylo úplně prvním přípravným zápasem Dukly před novou sezonou, Jihlava nenasadila to nejsilnější, co na své soupisce má. Tehdy šlo především o to otestovat mladší hráče, nové posily a hráče na try-out. Zato Tábor už na začátku přípravy tasil trumfy a poslal na led takové hráče jako jsou například Filip Vlček ze Slavie nebo Jakub Suchánek z Kladna. V zápase se mnohem více dařilo Táboru, který dokázal efektivně využívat své šance a od půlky zápasu již jen kontroloval jeho průběh. Tábor tehdy porazil Jihlavu 4:0. Duklu už po tomto utkání opustili dva hráči na try-out.

Tábor už v minulé sezoně bojoval v baráži o Chance ligu, a i letos chce zabojovat o druhou nejvyšší soutěž. Letos to však bude mít mimořádně těžké. Do ligy postoupil Chomutov, který po finančním krachu a restartu chce co nejrychleji zpět do extraligy, z rakouské soutěže se vrací Znojmo a také chce bojovat o Chance ligu, Havířov, Ústí nad Labem a Benátky nad Jizerou po sestupu také myslí na návrat. Tábor i přesto bude patřit k favoritům celé soutěže a svědčí o tom i jeho soupiska. Kromě dvou výše jmenovaných do týmu přišli ještě brankář David Gába ze Vsetína, obránce Karel Plášil z Vítkovic, Jan Milfait a Jiří Severa z Ústí nad Labem, druhou sezonu v týmu přidá Lukáš Endál. Taková sestava by se jistě ani v Chance lize neztratila…

Informace pro fanoušky ohledně stadionu v Jindřichově Hradci

Zimní stadion Jana Marka se nachází poblíž Fakulty VŠE a je dostupný z ulice Růžová. Přímo u stadionu se nachází větší parkoviště, které je placené. V docházkové vzdálenosti se nachází i mnoho dalších parkovišť. Z autobusového i vlakového nádraží se na stadion dostanete do 20-25 minut. Pro vstup na stadion můžete využít dva vstupy z čelní strany stadionu směrem z ulice Růžová. Vstupenky klub důrazně doporučuje nakoupit předen na tomto odkazu. Vstupenky bude možné nakoupit i na místě, nákupem z domova se ovšem vyhnete čekání ve frontě a nemusíte se obávat přístupu na zápas v případě technických problémů na pokladně. Podobně jako v Pelhřimově se vstupenky neprodávají na konkrétní místa, fanoušci si tak mohou vybrat jakékoliv místo na stadionu. Nesmí pouze na místa označená páskou, která slouží výhradně pro potřeby klubu, redakce, statistik, rodinných příslušníků hráčů apod.