3:2
(0:0, 0:0, 3:2)

Dukla otočila ve třetí třetině zápas s Táborem a zvítězila

01.09.2022 / Tomáš Lysý

V prvním "domácím" utkání Dukly na ledě Jindřichova Hradce se na góly čekalo až do třetí třetiny. V jejím úvodu se prosadili Táborští, ale Dukla ihned srovnala Otakarem Šikem. Když se poté Tábor trefil podruhé, stejný hráč mu opět rychle vzal vedení a následně vsítil vítěznou branku Vítězslav Brož. Jihlava tak oplatila soupeři porážku z prvního přípravného zápasu a zvítězila 3:2.
01.09.2022 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran (31. Černý) – Bilčík, Dundáček, Kowalczyk, Dvořák, Kočí – Čachotský (A), Skořepa (C), Mácha – Křehlík, Miškář, Šik, – Cachnín, Juda, Brož – Harkabus (A), Handl, Pořízek
3

HC Tábor

Gába (Dvořák) – Suchánek, Plášil, Vala, Kříž, Černý (A), Hajič – Seidl (C), Matušík, Šulek – Bárta, Dančišin, Endál (A) – Zayml, Vlček, Severa – Masopust, Zíb, Chocholoušek – Duda
2
Branky a nahrávky: 45. Šik (Miškář), 49. Šik, 53. Brož (Šik, Kowalczyk) – 41. Masopust (Seidl, Suchánek), 47. Vlček (Zayml). Rozhodčí: Suchý, Mareček - Polák, Augusta. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Úvodní perioda příliš mnoho brankových šancí nepřinesla. Tábor byl zpočátku trošku aktivnější a poté oba celky dokázaly prověřit gólmana soupeře, ti ale nemuseli tahat ze svého repertoáru žádné zázračné zákroky. A to ani v polovině třetiny, kdy měli Táborští přes padesát sekund početní převahy pět na tři. Před odchodem do kabin mohl rozezvučet brankovou konstrukci Kowalczyk, ale radost jihlavského beka zastavila tyč.

Zkraje druhé třetiny měla přesilovou hru i Dukla, ta ale netrvala dlouho. Při hře čtyři na čtyři měl Endál velkou šanci, ale zblízka puk pod Beranem do sítě neprotlačil. V následné přesilovce Tábora čtyř proti třem mohl otevřít skóre Seidl, nicméně u pravé tyče nezakončil do volného prostoru a vychytal jej Beran. Jihlavský brankář v polovině zápasu přepustil místo svému mladšímu parťákovi. Poslední minuta tentokrát patřila velké šanci Tábora, nicméně Seidl se před odkrytou brankou neprosadil ani proti brankáři Černému a do kabin se šlo stále za stavu 0:0.

Ten vydržel 26 sekund třetí části hry. Seidl tentokrát nahrával a Matouš Masopust otevřel skóre zápasu. Vedení Tábora trvalo jen čtyři minuty. Otakar Šik převzal přesný pas od Miškáře a v samostatném úniku trefil šibenici. Gólové hody pokračovaly. V času 46:36 už Tábor opět vedl, jelikož Filip Vlček si zblízka proti Černému poradil kličkou a poté uklidil puk ke vzdálenější tyči. I tentokrát ale Dukla rychle reagovala a za minutu a čtvrt bylo skóre znovu nerozhodné. Otakar Šik znovu ukázal rychlé nohy, ujel všem hráčům soupeře a svůj úprk zakončil opět střelou do šibenice.

Jihlava v celém zápasu využila jednu přesilovku ze čtyř, která ale znamenala její vítězství. Seidlovo vyloučení potrestal Vítězslav Brož, který zakončil povedenou souhru Kowalczyka a Šika úspěšnou střelou z levého kruhu. Hned po něm trefil další odchovanec jihlavského hokeje Miroslav Juda pouze horní tyčku. Duklu to ale mrzet nemuselo, jelikož i táborskou hru bez brankáře Gáby těsné vedení udržela - 3:2.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Zaprvé je vidět, že Tábor patří ke špičce druhé ligy. Ne náhodou, loni hrál o postup do Chance ligy. A teď nám to druhý zápas ukázali. Neskutečně bruslí, hrají agresivně. Oba ty zápasy jsme měli obrovský problém. V první třetině to jen díky našemu gólmanovi skončilo 0:0. Sice se ten zápas vyhrál, ale pozitivní věci jsou jen výkony gólmanů, jak Berana, tak Černého, a to, že se vyhrálo. Fakt jen dvě pozitivní věci na tom zápasu, možná hezký gól v přesilovce. Ale jinak spoustu faulů, špatný pohyb, prohrávali jsme osobní souboje. Jak jsme hodnotili pozitivně zápas v Českých Budějovicích, tak dnes to až tak pozitivně nehodnotíme.

Radek Bělohlav (HC Tábor): Odjíždíme poražení. Jsem smutný, protože si myslím, že jsme si minimálně tu remízu zasloužili. Byli jsme důstojným soupeřem. Dvakrát jsme vedli a porazili jsme se sami. Moc chyb na to, abychom mohli takového soupeře porazit.