Trenér říká, abych rychle bruslil, protože je to moje přednost, povídá Ota Šik

02.09.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté oplatili Táboru porážku z prvního přípravného utkání a na stadionu v Jindřichově Hradci, kde v sezoně odehrají také několik utkání, zvítězili 3:2. Výhra se nerodila lehce, góly padaly až ve třetí části a Dukla musela dvakrát otáčet nepříznivý stav. Vždy ale srovnala a právě Otakar Šik v obou případech smazal táborské vedení. „Snažím se své hlavní přednosti, rychlého bruslení, co nejvíce využívat. Protože to trenér po mne chce. Tak jsem rád, že mi to tam takhle dvakrát z úniků padlo,“ usmívá se rychlý dvaadvacetiletý forvard, bratr sokolovského trenéra Vojty Šika.

Jméno Otakar Šik si jihlavští fanoušci určitě dobře pamatují z první ligy. Vždyť třeba v předešlém ročníku vstřelil Dukle v dresu Sokolova při domácí porážce 2:5 úvodní branku zápasu. Ve druhé nejvyšší české hokejové soutěži má dobrá čísla, zapsal dosud 66 bodů (27+39) ve 125 zápasech, což je na jeho mladý věk slušné číslo. Jihlava tak mohla být ráda, že na konci přestupního období minulé sezony přešel do Komety Brno, jinak by s ním byl Sokolov v semifinále silnější. Svou šikovnost naplno začíná projevovat v posledních zápasech. Proti Táboru zaznamenal tři body, konto Motoru při výhře 3:1 zatížil dvěma body. „Trenér mi říká, že po mne chce, abych rychle bruslil, protože je to moje přednost. Tak se to snažím co nejvíce využívat a jsem rád, že mi to tam z úniku dvakrát padlo,“ hovoří o svých trefách proti Táboru po tom, co se prosadil z rychlých protiútoků trefami do šibenice.

„Do zápasu jsme nevstoupili dobře, ale pak jsme si v šatně něco řekli. Všichni jsme pak plnili, co jsme měli a za výhru jsem rád,“ hlásí k výhře nad Táborem 3:2, která se rodila ve třetí třetině po dvou smazaných vedeních kohoutů. Jihlava tak oslavila v Jindřichově Hradci při své premiéře první vítězství. „Je to tady hezké a máme zde vše, co potřebujeme. Za mne úplně super,“ myslí si Otakar Šik, byť by samozřejmě bylo lepší hrát domácí zápasy na novém stadionu v Jihlavě.

Start Chance ligy se pomalu blíží a Dukla sehraje ještě jeden přípravný zápas – generálku se slovensku Nitrou. Čas na vychytání některých nešvarů tak stále je. „Vždy je potřeba něco doladit. Připravíme se na generálku a předvedeme v ní co nejlepší výkon,“ uzavírá rozhovor sympatický odchovanec karlovarského hokeje.

Otakar Šik po výhře v přípravě proti Táboru

Autor videa: Daniel Lhotský