Není důvod věšet hlavy dolů, hlásí Adam Beran

15.09.2022 / Natálie Poláčková

Jihlavská Dukla odstartovala sezonu proti celku z Poruby. Po napínavém boji a velkých šancích na obou stranách dospěl zápas až do samostatných nájezdů. Z těch vyšla lépe Poruba, když Jakub Šlahař prostrčil kotouč mezi bruslí gólmana a tyčkou. I přes prohru byl jednou z nejvýraznějších postav zápasu Adam Beran, který zastavil hned několik gólových šancí.

Prohrát první zápas sezony není lehké pro nikoho. Ale přeci jen, v každém zápase musí někdo prohrát. „Tlak necítím vůbec žádný, hraje se na 52 zápasů. Máme dneska alespoň bod, jen je škoda, že jsme to v těch nájezdech nedotáhli. Není důvod věšet hlavy dolů, sezona bude hodně dlouhá,“ říká Adam Beran o první prohře v sezoně. Na stadionu v Pelhřimově byla podobně jako při přípravě velká mlha, která nebyla příjemná jak pro hráče, tak ani pro fanoušky. Mlha se naneštěstí přesunovala vždy na stranu, kde se hrálo, takže oba gólmani měli v celku znemožněný výhled. „V nájezdech zrovna ta mlha roli nehrála, ale během hry určitě ano.“ Nejspíš ani jeden z hráčů na ledě si na mlhu zvyknout nedokázal, ale i přes to museli hrát a dostávat se do šancí. Všichni se zajisté shodnou, že celá tato situace musela být nejtěžší právě pro gólmany. „Samozřejmě během té hry, kdy se nahodí puk z našeho útočného pásma tak je občas dost těžké ho najít. Myslím si, že občas to na mě bylo i vidět, že nevím, kde ten puk je, protože na druhou stranu vidět není,“ hlásí své pocity Adam Beran.

Jen těžko si dokážeme představit, jak se cítí gólman za vyrovnaného stavu, když jde zápas do prosloužení a o všem rozhoduje pouze jeden gól. „Věřil jsem klukům, že dají gól a že to urveme. Jenže bohužel branka nepadla a dva góly z nájezdů byly moc,“ říká Beran. Stejně jako všechny týmy, má i jihlavská Dukla svou gólmanskou dvojici. Přičemž jeden z nich je jednička a tuto pozici není většinou úplně snadné si vybojovat. Adam Beran to však letos o něco snazší. „Paradoxně to těžké nebylo, protože Wolfík se zranil hned druhý týden přípravy. Začal trénovat až minulý týden, takže jsem tady byl v podstatě sám,“ komentuje situaci ohledně brankářské jedničky v týmu. Kromě realizačního týmu nikdo jistě neví, jak to bude s gólmany, až se Adam Wolf uzdraví úplně. Nynější jednička na to mám ale svůj názor. “Já samozřejmě věřím, že oba odchytáme co nejvíce zápasů,“ ukončuje #88 rozhovor.